🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 287
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Едно видео за Tophane Kasrı  - вече може да се посети, а аз забравих и го пропуснах.
Под видеото има  инфо за раб. време и как се стига до там 😉, но за входна такса не пише нищо.
Ще видим напролет. 😉 😜
https://www.instagram.com/reel/DBMg5zQoLmK/?igsh=MXZ6NzFsNmU3ZDFjYg==
https:// Четох в Интернет,че ще е безплатно до 31 декември или 31 октомври, но не мога да се сетя къде.

До 31 Декември

# 136
  • Самоков
Влизам с много бърз въпрос. В момента съм в Истанбул, не успяхме да си купим HGS стикер. На едно място било рано, на друго свършили и т.н. Днес се оказа че нито един пункт не работи в неделя. Някой знае ли какво трябва да направя?

# 137
  • София
Здравейте,
Бихте ли препоръчали място/ места, от които може да пазаруваме маркови дрехи на добри цени?  Някакъв аутлет например? Прегледах първа страница, но не успях да намеря конкретика!
Предварително благодаря на отзовалите се!

# 138
  • Варна
Бихте ли препоръчали място/ места, от които може да пазаруваме маркови дрехи на добри цени? 

Молловете и големите търговски центрове са над 200 и във всеки от хилядите отделни магазини има отделни прИмоции по различно време поради което и никакъв съвет не важи , всъщност всички значими турски марки и магазини ги има и по Истиклял .

# 139
Мама на двама...😍, това евентуално може да ти е интересно.

https://www.instagram.com/reel/C9K2Z7woYLZ/?igsh=ZGgxOXExYWt0bTh0

https://www.instagram.com/reel/C8CpcpVoHQY/?igsh=MTVwNXF4eWh3NGR3MA==

https://www.instagram.com/reel/C7rn3sVtVOc/?igsh=YXZ1bjQ3ZmY3MHI5

https://www.instagram.com/reel/C7E-I0Cijhy/?igsh=MTZkZHM4YnhieXphZA==

peterky, всеки път пишеш едно и също във връзка с шопинг в Истанбул, но едва ли човек може за една екскурзия време да обиколи тези 200 Мола.
Така че, така най- общо подхвърлена, тази информация за мене лично не би била полезна.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 15:37 от pepel_ot_rozi

# 140
  • Bristol
Първо посещение на Истанбул. Беше кратко и супер изморително, защото исках да видя и пробвам на макс.
Първи ден, тъй като моите не обичат да ходят много, взех хоп он хоп оф автобус. Бяха ми казали да не го взимам, не бил добър, но аз упорито магаре. Ами разочарована съм. Не дават много информация за забележителностите, маршрутът не е особено добър и задръстванията допълнително развалят усещането. Отделно автобусите са супер нередовни. Пише 30 мин, но почти час чаках, когато реших да сляза, разгледам и пак да се кача. Но поне разгледахме центъра от високо и лично изпитахме колко зле са задръстванията. Същия ден отскочихме до Азиатската част, Kuzguncuk, возихме се на градски транспорт и ферибот. Разбрах колко важно е да четеш, на кой ферибот се качваш, защото те са много. Ние съответно взехме грешния, но това е част от чара на подобна разходка.
Втория ден разгледах Йеребатан рано сутринта и после пазарите. Дъщерята и мъжа се кефиха, голям пазар и пазарене падна, мен главата ме заболя 🤪 Вечерта приятел ни заведе в квартала с най-скъпите търговски улици. Аз бях като на сън, народ, трафик, шум. Там хапнахме, позяпахме лъскавите витрини и взехме такси за обратно. Първото такси, случайно спряно, искаше да ни съдере кожата. Мъжът се нервира, аз извадих телефона и така установих, че аппа на Юбър работи и в Истанбул и цените там са супер, няма чешене на езиците и търговия колко пари ще дадеш.
Трети ден, подбрах щерката и се качихме на ферибот до Буюкада. Взехме и колела, разходихме се, починах си 😊 Вечерта пробваме хамам с нея. Не попаднах на много добро място, но беше ок за мен. На дъщерята въобще не й хареса. Ако не беше нейното мрънкане, още по-добре щях да си релаксирам.
Четвърти ден, Синята джамия и Топкапи.
Летището в Истанбул на връщане беше някакъв ужас. Онлайн не издадоха бордни карти и целия самолет се редихме на гишето за чек ин. Толкова щателно преглед на документи, мен и багажа дори в Щатите не съм имала, а те водеха класацията ми до сега. 5 проверки минахме, някои буквално се дублираха. Добре че отидохме там 3 часа преди полета. А полетът ни закъсня с почти час, имахме време да си поемем дъх пред гейта, след толкова висене по опашки и проверки. Чудех се, дали не е свързано с международната политическа ситуация или просто не сме имали късмет...

Разбрах,че с карта става почти навсякъде.С карта Револют как е по-изгодно-парите да са в български левове или превалутирани преди плащания?Също така мога ли да тегля от банкомат и висока ли ще е таксата?Благодаря предварително!
Не навсякъде приемат карти, а има места, където приемат, но ако платиш с карта ти взимат по-висока цена. Накратко, крият данъци и предпочитат кеш.
Хотелът ми хареса, но и те още от началото си казаха 25% макс с карта, останалото кеш. Толкова кеш през ръцете ми от години не е минавал. Отвикнала съм. Всичко приемат, евро, долари, британски лири... само ако може да е кеш 🤪
За банкоматите ме предупредиха, че някои взимат такси, отделно и вашата банка може да взима, проверете с тях колко ще ви струва транзакция, а самият автомат изписвал каква ще е таксата, ако има.

# 141
Влизам с много бърз въпрос. В момента съм в Истанбул, не успяхме да си купим HGS стикер. На едно място било рано, на друго свършили и т.н. Днес се оказа че нито един пункт не работи в неделя. Някой знае ли какво трябва да направя?
Сега виждам поста....трябва да си купите стикер (ако вече не сте де) и да го заредите на място с пари. Това е! Те после ще си теглят колкото им трябват, не се тревожете. На нас ( и тази година) ни дръпнаха пари за определен участък дори вече се бяхме прибрали от 2дни в Бг.

# 142
Летището в Истанбул на връщане беше някакъв ужас. Онлайн не издадоха бордни карти и целия самолет се редихме на гишето за чек ин. Толкова щателно преглед на документи, мен и багажа дори в Щатите не съм имала, а те водеха класацията ми до сега. 5 проверки минахме, някои буквално се дублираха. Добре че отидохме там 3 часа преди полета. А полетът ни закъсня с почти час, имахме време да си поемем дъх пред гейта, след толкова висене по опашки и проверки. Чудех се, дали не е свързано с международната политическа ситуация или просто не сме имали късмет...
Не, винаги си имат повече проверки. Не забравяйте, че имаха терористични атаки на летище Ататюрк. Сега от летището в Арнавуткьой ли летяхте (голямото) или от Сабиха Гьокчен (в азиатската част)? И при двете проверките започват още отпреди да влезете в сградата. Няколко пъти се минава на скенер, цяла Азия се изсипва там, напълно нормално.

И само да знаете "Топкапъ" се казва, няма "и" Wink

Бююкада е хубав остров, следващият път пробвайте и Хейбелѝада. Той ми е любим.

# 143
  • Варна
Така че, така най- общо подхвърлена, тази информация за мене лично не би била полезна.
Имено затова казвам че всичко ще видите по Истиклял от край до край+ 2 ресторанта за печени компири , няколко култови ресторанта и сладкарници

# 144
Момичета и момчета, помагайте.  Трябва ми информация къде в Истанбул може да се закупи дамско кожено яке, на разумна цена ( една - две локации на магазин / МОЛ, от които сте доволни).
Аз не съм по шопинга , когато ходя в града само разглеждам забележителности и хапването не пропускам.
Благодаря Ви предварително!

# 145
Здравейте хора.
Може ли малко съдействие.
Къде би било добре да заведем мръщави тинейджъри...такива невпечатляващи се 😆
Къде има събиращи се групи младежи? Жива музика?

Четох из темите за някакви палачинки много хубави и модерни- сега не намирам точно в коя от темите е. Дали можете пак да споделите как се стига до тях?

# 146
В Анкара е имало терористична атака. Знам, че темата е Истанбул. Просто реших да шерна.

# 147
  • Някъде в Европа...
Нашето пътуване ще се осъществи Simple Smile. Резервираме хотел в любимия Кадъкьой Simple Smile, насред заведенията и магазините в самата търговска част. Simple Smile, на 5 мин от спирката на метрото...
Иска ми се да разгледам места, на които не съм била, разбира се, при благоприятно за ноември време...Ясно ми е, че ще се пътува основно с фериботи, Марамарай, защото ще показвам и Европейски Истанбул....
Пепелче, припомни ми, моля, имената на блогърките от Инстаграм - онези, дето публикуват дните на пазарите в различните квартали и интересните по-нестандартни местенца...
Нещо да препоръчате в Азиатски Истанбул, по - нестандартно, евентуално по линията на М4?
На телевизионната кула не съм била и съм обещала и фонтаните на Уотъргардън....

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:52 от AIR

# 148
По линията на М4 няма нищо кой знае какво. Мол Наутилус на станция Айрълък чешмеси (първата след Кадъкьой). По-скоро се разходете в посока Мода, доста навътре. Френската католическа катедрала и къщата-музей Баръш Манчо са почти една до друга.  Още по-надолу е крайбрежния парк Фенербахче...

# 149
  • Някъде в Европа...
По линията на М4 няма нищо кой знае какво. Мол Наутилус на станция Айрълък чешмеси (първата след Кадъкьой). По-скоро се разходете в посока Мода, доста навътре. Френската католическа катедрала и къщата-музей Баръш Манчо са почти една до друга.  Още по-надолу е крайбрежния парк Фенербахче...
Благодаря ти! Какво означаваше Айрълък чешмеси, ти, мисля, беще казал, но така и не запомних:) Да, пешеходно много ще си пообикаляме в Мода - хотелът ни е между Бика и метростанцията, горе-долу по средата на това разстояние. Ще погледна точно къде се намират посочените. В мола съм обикаляла, помня го с едни чаши от фирмен магазин, които бях харесала там Simple Smile. На косъм бях и да помъка и сервиз чаши по "половин" Истанбул Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт