🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 276
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Чета ви и се пренасям в Истанбул Heart За тази година приключих с него, април и септември са месеците ми за посещения. А, как ми се ходи всеки месец Simple Smile
През април спахме на Сиркеджи и направихме една разходка до Нишанташъ. Като виден фен на Шербета, веднага забелязах караваните пред една сграда, в която се помещава филмовия дом на Йомер ( Баръш Калъч). Поседняхме, повъртяхме се и човек от екипа ни каза да се върнем след около час. Успяхме на зърнем екранната Кавълджъм (Еврим Алася), но беше обградена от охрана и не обърна никакво внимание на феновете. Качи се в джипа и офейка. Сигурно им писва понякога. Аз много исках снимка с Баръш Калъч, но уви....караваната му остана празна.
След това пътуване взехме решение да резервираме хотел в Нишанташъ за следващото ни идване. И през септември го направихме. И отново попаднахме на снимки на същото място. Но този път не видяхме никой, въпреки че откарахме пред сградата около час и половина.
Сега мечтая за следващото посещение. Обичам го този Истанбул!!!

# 121
  • Пловдив
Здравейте,предстои ми рожден ден и много бих искала да го прекарам в Истанбул 🙂Моля препоръчайте ми ТА,като за първи път предпочитам този вариант.Благодаря!

# 122
Герито, ☀️

Скрит текст:
Баръш К. е любимецът на темата ни за турски сериали. 😂
Наричаме го НЧ т.е. "наш човек". 😀 😀
А пък Нишанташъ ми е едно от любимите места в Истанбул, така че, моля те, пусни ми тук адреса на НЧ 😉 😜 или на ЛС.
Пък може и аз някой ден да почукам на вратата му (Дизилер, 😉 ). ❤️

И за да не е спам- снимка на круизен кораб.
На порт Галата бяха акостирали 3 такива (доста плашещи за мене 😂).
Виждате и оградата, която поне не започва още в началото, така че там има гледка и е приятно за разходка, но е съвсем малко разстоянието.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 14:49 от pepel_ot_rozi

# 123
И така ето ни в кв. Левент, познах, че ще й хареса този Истанбул (на, мене ми е за запълване на време 😂).
Левент, Етилер и Бебек са готини квартали, за малко по-заможни хора, няма ги обичайните туристи (тоест не чак в такава степен като в историческия център), няма я и арабската инвазия. Преди пандемията ходих там с метро М6 (с прекачване от 4. Левент)

# 124
Герито, ☀️

Скрит текст:
Баръш К. е любимецът на темата ни за турски сериали. 😂
Наричаме го НЧ т.е. "наш човек". 😀 😀
А пък Нишанташъ ми е едно от любимите места в Истанбул, така че, моля те, пусни ми тук адреса на НЧ 😉 😜 или на ЛС.
Пък може и аз някой ден да почукам на вратата му (Дизилер, 😉 😜). ❤️

И, за да не е спам- снимка на крузен кораб.
Виждате и оградата, която поне не запипва още в началото, така че там има гледка и е приятно за разходка, но, е съвсем малко място.
:

Пепелче, сградата се намира точно срещу  входа на двора на джамията Тешвикие. Като фен на сериала, щом видиш сградата, ще я познаеш Simple Smile
Sign Triangular Flag On Post  Teşvikiye, Teşvikiye Mah, 34365 Şişli

# 125
Гери😍, благодаря.
Знам я много добре джамията, чаках да я реставрират, че да видя къде Орхан Памук са го водили като дете (ако правилно съм разбрала от книгите му 😊).
Беше някакъв байрям и дори дворът се пукаше по шевовете от мъже за обедна молитва. Раздаваха им едни общи килими от големи контейнери, а някои се молеха на картони (това на автогарата е обичайна гледка).
Така и не успях да вляза вътре, защото за жените има отделен вход, качих се, но основната зала не се виждаше.
Ама то и при това положение не ми се търсеше начин за това.

Имам снимка и на сградите срещу джамията, ще ги изровя да се порадвам.
🥰 🥰 🥰

# 126
  • София
Таня😍, бялата къщата от Забранения плод (не съм го, следила, въпреки че беше култов и с Къванч Т.), Госпожа Фазилет (беше ми интересен) и още други сериали😂, съм сложила в предишния си пост.
А твоята (т.е. на госпожата 😂 ще е от някой друг сериал вероятно.
Аз малко ги гледам през пръсти сериалите, на бърза скорост и много често и с мишката прескачам. 😂
Бъркаш! Има снимка в Уикипедията - за сериала и снимка на къщата от същата статия.

Интересно! Пише, че Коч са я направили на музей, а имаше съвсем запуснат вид.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:50 от Таня67

# 127
Тюх, видях я, ама не съм я снимала.
Но аз и сериала не съм гледала. 😂

Значи само Фазилет... ми остава в тази къща. 😂

Хайде от мене още малко къщи като извинение за грешката. 😍
Оказва се., че имам афинитет към по-западналите, не знаех. 😂

# 128
  • Димитровград

И за да не е спам- снимка на круизен кораб.
Виждате и оградата, която поне не започва още в началото, така че там има гледка и е приятно за разходка, но е съвсем малко разстоянието.

Тази ограда се вдига като акостират корабите, през останалото време е спусната долу.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 08:47 от papaone

# 129
  • Sofia
Точно се засилих да питам, не е ли подвижна оградата на Галата порт, че в моите спомени нещо такова беше останало... И прочетох потвърждението Simple Smile Ще е срамота да затворят това приятно и просторно място. Макар че и за пари (срещу билетче) да го направят, няма да се учудя.
Къщата от Забранена любов е някакъв мини музей с експозиция на килими. Обаче съм попадала на мнения, че вътре е лошо организирано пространството и красотата на къщата не се вижда, а и няма достъп до всички стаи, салони, етажи. Е, за фенове на сериала сигурно пак си струва посещението и тръпката, нямам идея, само от улицата съм я виждала.
В Саръйер съм попадала и на много хубав сладолед – уж бил от онзи от Кахраманмараш или поне така ми се кълнеше майсторът. А най-важното е, че го дават без съпровождащите номера и циркаджилъци, популярни из центъра Confounded

# 130
Еее, добре, че ми казахте за оградата, че много се ядосах като я видях. 😂
Но истината е, че Галата порт не е от местата, които харесвам много.
Сега поне ще знам кога да ходя, ако ми се прииска. 😂

Я да ви сложа нещо, което сега започна да ми излиза доста често в ИГ, но само го запазих без да го гледам много, много.
Ще разчитам на ваши мнения, ако някой го види до пролетта.

https://www.instagram.com/reel/DANvaYvIwFv/?igsh=ODBhbDYzeGV3aWZl

# 131
Едно видео за Tophane Kasrı  - вече може да се посети, а аз забравих и го пропуснах.
Под видеото има  инфо за раб. време и как се стига до там 😉, но за входна такса не пише нищо.
Ще видим напролет. 😉 😜
https://www.instagram.com/reel/DBMg5zQoLmK/?igsh=MXZ6NzFsNmU3ZDFjYg==

# 132
Здравейте!Имам няколко въпроса и се надявам да получа отговор.В края на месеца ще ходя на екскурзия до Истанбул и питанките ми са относно плащания.Разбрах,че с карта става почти навсякъде.С карта Револют как е по-изгодно-парите да са в български левове или превалутирани преди плащания?Също така мога ли да тегля от банкомат и висока ли ще е таксата?Благодаря предварително!

# 133
Едно видео за Tophane Kasrı  - вече може да се посети, а аз забравих и го пропуснах.
Под видеото има  инфо за раб. време и как се стига до там 😉, но за входна такса не пише нищо.
Ще видим напролет. 😉 😜
https://www.instagram.com/reel/DBMg5zQoLmK/?igsh=MXZ6NzFsNmU3ZDFjYg==
https:// Четох в Интернет,че ще е безплатно до 31 декември или 31 октомври, но не мога да се сетя къде.

# 134
Привет, аз искам да попитам къде ще ми препоръчате на направим малко шопинг на Найк стоки-маратонки и спортни екипи за 2-ма тинейджъри. Къде са добри цените и къде има голям избор?

Общи условия

Активация на акаунт