🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 271
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Ееее,бива ли така!!! За бой си! Кой беше,ама работа,инак тука бъра-бъра пък човека пред теб и никакво!!!
Ee, чак па... Ergün Demir се казваше, не е известен, но към онзи момент самият сериал в България беше доста нашумял, въпросният играеше Али Кемал в 1001 нощ. Това беше преди 15 г. Никога не бих притеснявал хората. Аз и разни известни певци като видя у нас, даже ми е неудобно да ги погледна, за да не ги смущавам тях.

Редеми, ти не се ли върна от този Тунис?

# 106
Дизилер,
Скрит текст:

Толкова излишно съм се срамувала в живота си (няма да казвам на колко съм години) и нищо не съм спечелила от това, че ми стига. Simple Smile
Разговорът с Догукан (следя сериала му от миналия сезон още) беше кратък и лек, момчето - много позитивно и внимателно, не усетих да съм го притеснила.
Пък лошо ли е да разбереш, че си станал известен и в Булгаристан . Simple Smile
Аз бих се радвала някой да ме спре на улицата и да ми наорави комплимент, ама не ми се е случвало. 😂 😀 😀 😀
Изпитах истинско удоволствие от срещата, а ти само можеш да съжаляваш за пропуснатия шанс с Али Кемал. 😉 😜
Другия път да не правиш така. Simple Smile

Пък бг "известните" хич няма и да се напъна да поздравявам, щото са от гений нагоре. Simple Smile Simple Smile

Еми,:heart:  
Скрит текст:
Боровинков шербет- това е в момента кажи-речи най-рейтинговият сериал, дето на турския СЕМ Smirk не му се хареса как представят силно религиозните семейства и техните нрави и се опита да го спре, ама не им се получи много, много.

Малко  снимки от Кузгунджук, че да не спамим излишно темата, но са от минали години- този път почти не снимах и видях колко е хубаво така.
Вече наистина ще я карам по-кротко със снимането.

И прословутият им бостан, но сега ми се струва , че нещо не го работят много, много. Домързяло ги е, доста изоставени парцели имаше, обрасли с трева .

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 08:25 от pepel_ot_rozi

# 107
Явно всички (или хайде повечето) имаме по един такъв познат/а  с неоправдани очаквания или представи. Аз имам случка от миналата година ,която още споменавам и ми държи влага така да кажа. Пристигайки рано,рано около 4.30 в хотела е съвсем нормално да не могат да ни настанят ,защото хората още спят и не са освободили стаите😄😁 Настаняването е чак от 14 часа (нали световен стандарт,освен ако хотела не е нещо по особенно или няма различна концепция) е да ама не! Едната девойка с която бяхме се тръшна ,че е изморена и не е нормално да ни настанят чак на обяд🙄 беше голяма драма. После имахме проблеми със скенерите в мола, с това че по Истиклял магазините се повтарят, че не разбират какво е дълго кафе (аз предупредих че правят двойно)....абе подбирам си вече антуража яко. Имам си една такава откачалка,като мен и ми е достатъчна. Който иска да ходи ,има фирми с екскурзоводи да върви.

Какво му беше лошото на топлият бюрек🤔😄

# 108
  • Самоков
Здравейте, предстои ми неорганизирано пътуване до Истанбул след 2 дни. Изчетох доста теми назад и горе долу се ориентирах, но едно не разбрах и вече се обърках от толкова имена на спирки и райони, за това моля някой да ми поясни. За разходка по Босфора с ферибот от къде и за къде трябва да го хвана и как да се върна? За пояснение ще нощуваме в района между Акведукта и моста Ататюрк.

# 109
Neli🌹, почти се досещам в кой хотел ще сте. 😂
Слизате на пристанището Еминьоню и там, отдясно на мост Галата като сте с  лице към галатската кула, още в някой от първите терминали ще видите светлинна табела за Босфорските  турове - дълъг и кратък.

# 110
Аз по съвет на съфорумка, обикалям с градските фериботи. Хващам от точка А до точка Б, на връщане друг маршрут и така съм обиколила от Черно до Мраморно море и Златния рог. Имам още портчета на които не съм слизала, но ще наваксвам.
Sehir Hatlari се казва компанията. В приложението им има точно разписание.

# 111
Аз по съвет на съфорумка, обикалям с градските фериботи. Хващам от точка А до точка Б, на връщане друг маршрут и така съм обиколила от Черно до Мраморно море и Златния рог. Имам още портчета на които не съм слизала, но ще наваксвам.
Sehir Hatlari се казва компанията. В приложението им има точно разписание.
И ние сме на този принцип+няколко пъти до прицовите острови Stuck Out Tongue Winking Eye

# 112
  • София
За разходка по Босфора с ферибот от къде и за къде трябва да го хвана и как да се върна? За пояснение ще нощуваме в района между Акведукта и моста Ататюрк.
Пепелчето ти е обяснила, но това са корабчета специално за разходка и точно там имат само по 1 курс дневно. От другата страна на моста (на Еминьоню с гръб към Египетския пазар и гледка към кулата, но в ляво, след шарените лодки с рибени сандвичи) са корабчета на Turyol, които са през час и продължителността на разходката е малко над 1 час и половина. Стигат до втория мост и се връщат  като и на отиване, и на връщане имат спирка в Юскюдар.

На същото място, което е описала Пепелчето (терминалите на Sehir Hatlari), освен дългия тур има и редовни фериботни линии до Саръйер/Rumeli Kavagi. Ако имате повече време, това е по-добрият вариант. Ще стигнете почти до Черно море. Ще видите и третия мост над Босфора. Слизате на Саръйер, защото не всички курсове стигат до последното селце/квартал. Правите малко разходка из квартала за хапване на бюрек или нещо по-съществено в ресторантите до морето, после можете да се разходите покрай Босфора и се качвате на следващия ферибот в обратна посока (Еминьоню). А може и да повървите до следващото пристанище Буюкдере и там да хванете същия ферибот, но зависи колко можете да ходите. За мен е приятна разходка, за друг е много ходене. На пристанището на Буюкдере  е и кафенето със скулптурите, коeто Пепeлчето показа на снимка преди 2-3 дни. Така ще имате една поне 5-часова разходка на цената на 2 билетчета за градски транспорт. Ще се движете по-близо до европейския бряг, но и азиатския се вижда добре.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 17:52 от Таня67

# 113
Таничка, 😍 Саръйер за мене пак остана нереализирана мечта - след дългото, но много приятно плаване, слязохме там и моята дружка отказа да навлезем навътре в квартала. 😟
Остана ми за следващия път, но вече с ММ, който точно изследването на нови квартали харесва.
Тръгнахме по крайбрежната и стигнахме до вече познатото ви кафене на Бююкдере.
Разходката си я бива-красиви къщи, морето, яхтите и не е повече от 20 мин. дори и на бавен ход.
Румели Хисар по линията Румели Каваъ- не съм сигурна дали ми се изкачва 😂, едната й част е в ремонт, обвита с мрежа.

Музея Садберк Ханъм.

Известната филмова къща. 😉 😜

Любимите ми фарове... 😂
Разтоварвайки багажа в Бг, намерих една касова бележка само за шоколадовата заливка върху чийзкейка Сан Себастиан, т. е. допълнително са ми го таксували 50ТL. 😂
От Бююкдере се качихме на корабче и ->до кв. Бебек.
Имам си там един любим магазин Бебек Юфка за точени кори и други приготвени на място макаронени работи....
———
Отивам да правя супер-дупер нашумелия сладкиш "Дубайски шоколад" за утрешния РД на ММ и после ще продължа.
А самият шоколад е ужасно скъп - може да го намерите от 6 до 12лв. в зависимост от мястото, където се продава.
И не е нищо особено.
Сладкишът не можах да го опитам, но като им омръзне на инфлуенсърите и поевтинее, ще го намеря и ще го пробвам. 😂

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 14:50 от pepel_ot_rozi

# 114
  • Самоков
Благодаря на всички ви за споделената информация. Знаех си, че мога да разчитам. Точно за редовните фериботни линии питах, но не бях уточнила правилно.

# 115
Нели, 😍 ето ти разписанието за тях по европейския бряг.

# 116
  • София
Таничка, 😍 Саръйер за мене пак остана нереализирана мечта - след дългото, но много приятно плаване, слязохме там и моята дружка отказа да навлезем навътре в квартала. 😟
Остана ми за следващия път, но вече с ММ, който точно изследването на нови квартали харесва.

Не си изпуснала нещо кой знае какво. Красивите къщи са по крайбрежието. Само за бюрека можеш да съжаляваш. Stuck Out Tongue

Известната филмова къща. 😉 😜
А тази да не би да я пропусна?

Simple Smile

В момента е с доста запуснат вид, но е от поне 2 сериала. Joy

Пролетта бях много впечатлена от караваните, които бяха паркирани в този участък. Бяха около 10-15 броя и май се даваха под наем. Имаше телефони за контакт. Дори в 2-3 от тях се бяха настанили някакви чужденци. Joy Имаше ли ги или са ги разкарали?

А тази някогашна красота отстрани беше облицована с ламарина, която е ръждясала и се разпадаше:

Много жалка картинка! Sad

# 117
Къщата изглежда леко пребоядисана (като се вгледах - хич даже не е) и ламарината е там- грозна и тъжна и няма как да не я коментира човек.
Но аз съм си я спестила за снимката. 😂

Другата къща не съм знаела, че е сериална, явно тези филми съм ги прескочила. 😂

# 118
  • София
Другата къща не съм знаела, че е сериална, явно тези филми съм ги прескочила. 😂
Беше с любимеца на Госпожата  Къванч Татлъту (дано не бъркам точното име). Все разправяше как като минала край къщата, си представяла, че е на балкончето и ѝ маха. Joy  Главната героиня беше артистката, която игра Фатмагюл. Намерих ѝ името - Берен Саат, а сериалът е "Забраненият плод". Simple Smile

Имам спомен, че и някакъв друг сериал беше сниман там, но няма за какво да се хвана, за да го намеря. Joy Сигурно в темите от преди 10 години го пише. Joy

# 119
Таня😍, бялата къщата от Забранения плод (не съм го, следила, въпреки че беше култов и с Къванч Т.), Госпожа Фазилет (беше ми интересен) и още други сериали😂, съм сложила в предишния си пост.
А твоята (т.е. на госпожата 😂 ще е от някой друг сериал вероятно.
Аз малко ги гледам през пръсти сериалите, на бърза скорост и много често и с мишката прескачам. 😂

—-—-—
Малко по малко ви разказах за пътешествието.
За последния ден прогнозата беше за дъжд и гръмотевици и реших да не ходим до Кадъкьой (пък и бях сигурна, че на дружката няма да й хареса 😟 😢), а да видим малко модерни сгради и да порадвам себе си с Мол. 😂 😀
И така ето ни в кв. Левент, познах, че ще й хареса този Истанбул (на мене ми е за запълване на време 😂).

Пихме кафе в кафене от веригата Неро-  хубаво е, модерно, но кафето не струва, но все пак ставаше, че в хотела само "нес" предлагат.
После се гмурнахме в ЙоздилекПарк Мол

Малък е, но пък лесен за обхождане и има марки от нисък клас (основно турски) баш като за моите финансови възможности. 😉 😜
В него има и един много голям супермаркет, от който купих този прословут шоколад "Дубайски шоколад" за 6лв., а после го видях на автогарата (и не само там) по 12лв.
Нямахме време да ходим и в Мол Каньон (голям, отвън с интересна архитектура, което значеше голямо объркване вътре и по-луксозен бил казват 😂), ама и нямаше вече нужда. 😉 😜
В моловете може да се влезе директно от метрото, без да се излиза от него.
Ето и една джамия между небостъргачите, за да не ви е мъчно- цял социален комплекс било, така пишеше.

Не ви споменах и задължителното минаване по протежението на цялата трамвайна улица с ядене на баклава и дребни покупки по пътя, Истиклял (закусвалнята ви я похвалих вече), галатската кула и пл. Таксим, Галата порт (вече са му цопнали метална ограда и повече там нямам работа), парка под моста Халич с любимия на Вичи😍 Супер Марио  (там си е, но защо ли беше затворен?! 🤔).
Изобщо голямо ходене падна за тези три дни, близо 40 км пешком.
Преди не съм го правила така на бегом 🏃 🏃 🏃 о няма да се повтори тази грешка. 😂

Това е всичко, доволна съм, но вече обмислям кога пак и с кого 😉 😜.
Резервация за хотел винаги имам за всеки случай и за да си мечтая. 😂
А ИГ ме залива с нови предложения, които ще споделя с вас в следващите публикации, обещавам.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:24 от pepel_ot_rozi

Общи условия

Активация на акаунт