🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 204
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Гюнайдън, истанбулски аркадашлар! (diziler, не ми се карай много Relaxed)
Позагубих се малко, но мислех основно за октомврийската анталийска поччивка, която, за жалост, свърши в неделя..Та, заредена с много слънце и топлина, се "връщам" в истанбулската ни темичка.

Пепелче, хиляди благодарности за темичката отново! Възползвай се максимално от истанбулския въздух и хапване Kissing. Чакам с нетърпение разказчетата ти. Kissing

Дубайския шоколад - много ми хареса, ама скъпичък и там.
Студената млечна баклава - сега на ОИ ядох за пръв път - допадна ми, лека, пухкава.
BNE-sim - 3 пъти допълвах на почивката, по 10 ГБ, защото споделях нет, дори на връщзне в автобуса "пуснах" на 7-8 човека...Аз вече имам натрупани някакви виртуални пари и дори не плащам с моите Satisfied

И сега на въпросите и чудесната новина:
Очертава се втората половина на ноември, за една седмица, командировка в Истанбул, 3 приятелки. Настаняване и транспорт ние си ги организираме и много ще е нуждая от вашата помощ, защото се разчита на мен за логистиката, като ходила многократно (знаете обаче, че аз ползвам ТА за път и настнаяване). Ще сме ангажирани в района на АВджълар, без да знаем колко време през деня. Ще пътуваме с автобус от София.
Та, мили мои доайени в Истанбул, нуждая се от помощта ви.
Препоръчвайте фирми за автобусен транспорт за нощно пътуване! Разглеждайки - най-удобна ни е YONCA с часове на тръгване и връщане, но нея като че ли за пръв път я чувам. Камил коч за връщане не я дават да спира на авт. Сердика, а ни е важно оттам...за Арда тур - обикаляли...Метро - неутрално впечатление...Та, моля, пътували да споделят впечатления.
И сега, големия въпрос - място за отсядане. Иска ми се да е на комуникативно място и да пътуваме до Авджълар, а не да се "забием" там (защото наистина не знаем по колко време ще са ни ангажиментите). Насочвам се към района на Сиркеджи (погледнах, че се пътува 1,30 ч. с Т1 и автобус до Авджълар). Препоръчвайте хотели! Имаше един, който хвалехте, ама като не съм предполагала, че сама ще организирам и не съм го запомнила..DisappointedDisappointed...Идеи за настаняване в апартаменти също обмислям. Та, наистина се нуждая от помощта ви. Може и за други райони ако ви хрумне, но да има сравнително удобно пътуване до Авджълар. Diziler, какво мислиш за настаняване в самия Авджълар?
Въобще, идеи всякакви приемам! на мен най ми се иска в Кадъкьой да отседнем, ама много далече и смяна на транспорти, ще ни дойде...
Ще започна да глася и някакви места за посещение (дружките са ходили по 1-2 пъти и основните са ги видели). Много искам и препоръка за нощни заведения за забавление, дискотеки също Satisfied, аз съм виждала само 1, разхождайки се нощем по Истиклял (едни "батковци" ни подканяха да влезем, не знам дали е било точно дискотека, от входа на такава ми заприлича)
Благодаря предварително!
https://
За автобус не мога да помогна, пътувах с влак до Истанбул , двуместно купе. За хотел миналата година отседнахме два пъти в Аслан хоум апарт в Сиркеджи. Хотелът се намира на пешеходно разстояние от основните забележителности, на 60 метра от изхода на Мармарай Сиркеджи ( асансьор 4 на Ходжа паша), близо до трамвай 1 на Сиркеджи и Еминюню. Без закуска е. Единият път бяхме на последен етаж, изморително е по стълбите, вторият път на 1 етаж ( явява се втори  , собственикът има магазин за сувенири на приземния етаж), без закуска е. На всеки етаж е по един апартамент. Писала съм отзив в темата и отделно в групата "Истанбул хотели и забележителности".

# 91
  • Някъде в Европа...

Изобщо не съветвам настаняване в Авджълар, защото красивите места в Истанбул са доста далеч и всеки ден ще трябва да пътувате дълго време, за да ги видите и после дълго време да се връщате.
Кадъкьой/Мода е много добро място за настаняване и изобщо не е далеч. Дори и от автогарата Есенлер, пак има опции: Метро М1 до Аксарай, 100 метра пеша, трамвай Т1 до Еминьоню, разглеждате си там гледката към Галата и си взимате ферибота до отсреща (до Кадъкьой).

Със самолет е още по-удобно, от летище Сабиха Гьокчен взимане М4 и след 50 мин. сте в Кадъкьой.

Явно не обясних достатъчно ясно - ангажиментите, които ще имаме и доколкото ще ги имаме покрай командировкта (не знаем), ще са в Авджълар - т.е. ще ни е далеч от Кадъкьой да ходим до Авджълар, ако се наложи, всеки ден...Иначе Кадъкьой ми е ясен - нищо не е далеч от него Simple Smile, обожавам го Simple Smile
Вече взех да обмислям вариант примерно първите 1 или 2 нощувки в АВджълар, да видим как ще е положението с ангажираността и после в Кадъкой или Сиркеджи..

# 92
Според мен е по-удачен вариант....пък на командировката ☺️☺️😆 тъй де работа е ,не е заек да избяга.
Аз бих избрала да се настанят на по-удобно място и дори прибирайки се вечерта да мога да сляза да се разходя из историческата част. Аз много обичам там, за мен това е събирателен образ на Истанбул. Вдигаш поглед и отсреща те гледа кулата Галата, завърташ глава и виждаш наблюдателната кула на Топкапъ...❤️

# 93
Пиша в едно кафене и ми изчезна поста, но според мен Авджилар е ужасно далече от историческия център и другите места за ходене.
Това е наблюдение от дългото пътуване с автобуса от/до автогарата до Авджилар за вземане /оставяне на пътници от този, квартал.
По-добре нещо компромисно между Авджилар и туристическите места.
Не си представям всяка вечер прибиране до Авджилар, но това са мои наблюдения само от автобуса.

Автобусите на YONCA ги виждаме всеки път на границата пред нас - никак не са лоши на вид и явно пътуват редовно.
Но и аз искам да чуя мнение за тях от пътували.

Обещавам, че довечера ще пиша вече за моето пътуване, защото ми донесоха кафето. 😂

# 94
Пътувайте с Пегасус, не се дундуркайте с тези автобуси 9 часа. Цената е почти една и съща (със самолет е и по-евтино, зависи кога и за какви дати си вземете билет). Йонджа, Монджа… цяла нощ със сгънати крака, с тия скъпи билети не си е работа.

И да, Авджълар е доста далече. Всяко ходене до центъра и връщане обратно ще ви коства часове.

Авджъ - ловец (avcı)
Авджълар - ловци (avcılar)

# 95
Не всички сме от София. 😂
За мене, например, да се "дундуркам" до София не ми е изгодно нито финансово (за тези пари по - умно ще е да литна до Италия 😉 😜), нито никак. 😂

# 96
Air, без да знам в коя част на Авджълар сте, давам идея за настаняване в Йешилкьой или Атакьой. И двете са на линията на Мармарай и с нея са на около 25-30 мин от Сиркеджи, и бих ги определила като мноого приятни квартали с прекрасна крайбрежна и готини заведения.

Kalinka15, в Watergarden все още има ремонт. Имаше обявена дата до края на Септември, но има ново съобщение с неопределен период.

# 97
След като днес ми изчезна (моя си беше  вината, де) дълъг пост, сега не зная откъде да започна.
Може би от това, че този път сякаш имаше световен фестивал на котките 😂.
Толкова котки май не бях виждала досега или пък учудването на моята спътничка ме караше да обръщам внимание на това повече от всеки друг път.
За съжаление тя не можа да приеме, че това е неразделна част от очарованието на града, както и после не се разбрахме на тема "ц$гания". 😀
Вече знам, че само тук мога да намеря единомишленици и че Истанбул не е за всеки, а само за "посветени". 😀 Като нас. 😉 😜

Този път нямах набелязано нищо ново, освен разходка до и в Саръйер, защото исках да й покажа моя град.
Първия ден пристигнахме на автогарата както обичайно към 6ч. сутринта.
Мислех да закусим там, защото обичам топлите бюреци, чая и първия сблъсък с истанбулския свят, но срещнах категоричен отпор.
И така докрая водих обречена на неуспех битка срещу разбирането за ред, чистота и лукс. 😂 😀
В хотела вече ме посрещат като ВИП клиент (уж, де), което малко поизлъска имиджа ми след автогарата, обещаха ми "моята стая" (ама по-късно 😉 😜), но решихме да не чакаме камериерката, оставихме багажа и тръгнахме към българската църква ⛪.
Естествено още не беше отворена и затова поехме нагоре из квартала.
Кафенето, в което през март с ММ пихме кафе със Сан Себастиан беше фалирало 😟, а пък кафене Нафталин изобщо не можах да го открия, чудя се дали на негово място не е вече едно друго, но вие ще кажете, ако знаете.
На шарените стълби нямаше жива душа, но то и в целия квартал нямаше жив турист толкова рано освен нас. 😂
Хайде две-три снимки, защото вие си го знаете това място.
И малко разруха. 😂
С Балат малко се провалих, но пък църквата предизвика напълно очаквано възхищението ни, още повече, че бяхме пак единствените посетители и се насладихме спокойно на тази красота! ❤️
Реших да оправя нещата с един Кузгунджук и с корабчето акостирахме в Юскюдар .
Първа задача беше да видим ( основно заради мене) Девичата кула след ремонта и тук моля всички любители на сериали да затаят дъх. 😂
Това беше най- изненадващото ми и най-приятното преживяване за това пътуване и така си остана докрая. 😂
На крайбрежната забелязах някакви каравани, някаква снимачна техника, някакво движение около тях и макар да беше леко лениво подсказваше, че тук май нещо ще се снима. 😂
Аз нехайно позабавих крачка, че поне да огледам небрежно 😂 и да разбера какво точно и тогава срещу мене изникна главният герой от Боровинков шербет, Фатих.
После всичко се разви светкавично - извиках го тихичко (за всеки случай, ако греша 😂 ), момчето се обърна с усмивка и започнахме някакъв любезен разговор.
Беше много отзивчив, внимателен, възпитан и по-симпатичен отколкото на екран.
Без малко да си тръгна без снимка, но се сетих какво правят истинските фенове, той прие с радост (поне така искам да си мисля 😊) и моята дружка, която се правеше, че не ме познава и вече мислеше как да преплува до отсрещния бряг от срам, все пак дойде и ни направи снимка.
Това е моето приключение този път, след което спокойно мога да спра да ви разказвам  за останалите дни. 😂
Ето го актьорът, а от мене съм ви оставила малко ръкав, но можете да ми вярвате. 😉 😜

Сега ще си помечтая малко (шегичка 😂) и после ще продължа.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 22:22 от pepel_ot_rozi

# 98
Еееее, pepelche, уникален край на разказааа.
Как няма това да ти е хайлайта на пътуването?!? Супер! Много вълнуваща среща и браво за смелостта да го заговориш.

# 99
Не всички сме от София. 😂
За мене, например, да се "дундуркам" до София не ми е изгодно нито финансово (за тези пари по - умно ще е да литна до Италия 😉 😜), нито никак. 😂
Е така е, права си. Самолети само от София и Варна Simple Smile Ако си от Пазарджик, Пловдив или Димитровград например, може да се "дундуркаш" с влак, ама поне си с изпънати крака, а не сгънати.  И при късмет може да спиш Wink
Иначе август летях за 44 евро двупосочно София-Истанбул-София, 1 час полет. Ама беше промоцийка де. Но често има билети за по 58 евро двупосочно, което си е около 115 лв. С автобус излиза към 150 лв (от София)

Кой е този, актьор? Wink

# 100
  • Бургас / UK
Пепелче, супер си 💐 Ти се криеш, ама...
Голяма смелост да го заговориш тоя младеж . И аз като ходим се оглеждам за някой познат образ, но няма ...
Истанбул не е за всеки вкус .Важното е, че ние си го обичаме такъв ,какъвто е .

# 101
Здравейте! Мислим да използвам почивния ден за учащи 1-ви ноември и да се разходим с дъщеря ми от петък до неделя в Истанбул. Досега сме ходили само с агенции, т.е от тях транспорт и хотел. Сега мислим да хванем някакъв автобус от Пловдив до Истанбул и молбата ми е да кажете с коя фирма сте пътували най-комфортно, и имат най-малко спирки в други градове. Мисля да резервирам хотел около Галата. Ще се шляем, видели сме основните забележителности, чета ви и черпя идеи къде да скитнем и да хапнем. Благодарности на който се включи с идеи за транспорта.

# 102
diziler, признавам си, че не му знаех името до срещата.
Млад е и не бях го гледала до Шербета.
Ето инфото за него : Догукан Гюнгьор(преводът на името е на гугъл 😂)
https://g.co/kgs/RBcUxtz

Чефи, когато търсех сет на мои любими сериали, все на почивен ден попадах и реших да не губя време с такива "глупости" вече.
И не щеш ли, късмет, когато въобще не очаквах.
Чак смелост не е, по - скоро лудост, защото беше спонтанно, даже аз не очаквах това от pepel_ot_rozi. 😂
Освен това е на възрастта на моя син, така че той да се притеснява. 😉 😜
Но добре се представи, а това ме накара сега да гледам с други очи на играта му.

КариИна😍  от Пловдив има доста фирми- за  Метро и Хунтур спокойно мога да кажа, че стават.
Метро на мене мааалко повече ми харесват.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 22:36 от pepel_ot_rozi

# 103
Хм, сега го видях... Доукан Гюнгьор.. Явно е някаква нова звиздъ. Не съм го гледал никъде. Видях му инфото, играл във "Въпреки всичко" 2023 и още 2-3 неизвестни за мен дизита.  Значи си го гледала някъде, за да го разпознаеш и да го спреш?

Аз преди сто години бях видял един от "1001 нощ", от второстепенните роли, ама никога не бих спрял така  известен човек, срам ме е, хаха.

# 104
  • Варна и...духом на Босфора
Хм, сега го видях... Доукан Гюнгьор.. Явно е някаква нова звиздъ. Не съм го гледал никъде. Видях му инфото, играл във "Въпреки всичко" 2023 и още 2-3 неизвестни за мен дизита.  Значи си го гледала някъде, за да го разпознаеш и да го спреш?

Аз преди сто години бях видял един от "1001 нощ", от второстепенните роли, ама никога не бих спрял така  известен човек, срам ме е, хаха.
. ,,,Ееее,бива ли така!!! За бой си! Кой беше,ама работа,инак тука бъра-бъра пък човека пред теб и никакво!!!

Пепелчеее!
Чунким сама да беше отишла,нейсе...

Браво,така се прави!
Туй дизи не знам за Ко иде реч,инак тук в Тунис дават турски сериали по телевизийката, Присъда дават.
Ами що не го гушна, Ади бакалъм!
Ох, много се радвам❤️❤️❤️[video][/video]

Общи условия

Активация на акаунт