🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 342
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
Абе и аз си мисля , да тръгна по навреме пък ще редуцирам часа по път. Хем ми се иска да е по свободно движението,хем пък да се настаним по навреме,че да можем да слезем за късен балък екмек😍

# 496
Определено са по-добрият вариант от Револют за е-сим. И Airalo ми харесват ,и лесно се ползват
Аз искам да попитам тези от вас,които ходят с колата. По кое време гледате да влезете в града...аз малко се притеснявам въпреки ,че хотела е лесно достъпен. Дали това,което съм избрала (да влезем по-късно вечерта) е удачно. Всички знаем,че час пик в Истанбул какво означава.
Аз пътувам с кола,тръгвам тук 00.00часа и грубо 7 съм хотела най късно в Лалели,поне досега така ходехме,тая година незнам,трябва да си намеря хотел първо с паркинг,но има време:blush:

# 497
И ние тръгваме в ранните часове на деня, ок.7-8 сме в хотела. Някак не ме кефи да плащам нощувка при настаняване вечерта. А и с такова нетърпение винаги се връщам там, че среднощното пътуване никак не ни затормозява,  а напритив.

# 498
  • София
Ние през декември влязохме в града баш по обяд към 1- трафика беше нормален, движеше се почти без да спираме и бързо бяхме в хотела (точно до кулата Галата).
На връщане си тръгнахме в 11- пак никакъв проблем, беше почивен ден и пътувахме спокойно, заредихме на Шел в града (ползвахме всеки път гугъл мапс лайв за навигация).
Докато бяхме там ползвахме колата, за да отидем до аквариума в Емаар мол, до който стигнахме през тунела Avrasya Tüneli- отне ни около 40 минути някъде около 10:30 сутринта. На пръв поглед виждаш задръствания, но всъщност трафика се движи и постоянно бяхме изненадани колко приятно беше придвижването с колата. Естествено не бих тръгнала примерно от Галата до капалъ чарши с колата, но за места като мола с паркинг определено беше по-бързо и удобно.
Между другото с метрото имахме засечка, чакахме на Kadikoy и така и не дойде 20 мин влака. Местните и те се ядосваха, звъняха по телефони, някои бързаха за летището Sabiha- накрая се качихме и си хванахме корабче.

# 499
И ние тръгваме в ранните часове на деня, ок.7-8 сме в хотела. Някак не ме кефи да плащам нощувка при настаняване вечерта. А и с такова нетърпение винаги се връщам там, че среднощното пътуване никак не ни затормозява,  а напритив.
Настаняването ни е от 15 часа по принцип. Аз не харесвам да пристигам часове по-рано  да съм изморена и да трябва да обикалям улиците. Една от причините винаги,когато пътувам с агенция за там е да избягвам нощните преходи. Завиждам на хората,които могат да се наспят в автобуса и да са свежи сутринта☺️ Ние на почивка,като отиваме никога не се появяваме повече от час -два преди настаняване.

# 500
Завиждам на хората,които могат да се наспят в автобуса и да са свежи сутринта
Да, и аз така. Никога не спя нито в автобус, нито в самолет (дълъг полет) и после съм като парцал. С влак (спален вагон) поне съм опънал крак. Правя опити да спя, но не мога. Поне ми е спестено  стоенето със сгънати крака часове наред.
Скрит текст:
Ако има автобус, ще е идеален вариант да тръгва от София към 6.00 и да е експресен (както бяха автобусите на Has Turizm) и да стига за 6 часа и половина до Истанбул, само по магистралите, без Пловдив и Хасково. Но... това ще си остане в рамките на добрите пожелания. Помня когато МЕТРО имаха автобуси в 7.15 всяка сутрин. Но пак, заради отклоненията към Пловдив и Хасково се губеха около 2 часа. Само за Пловдив съм измервал, точно 50 мин. отклонение, от момента, в който излезе от магистралата, влезе в града, мине през него (нощем, без задръствания), изчака на автогарата и се върне пак на магистралата, точно 50 мин. Малко по-малко е отклонението до Хасково, но то често е за 1-2 души през нощта. Безумие отвсякъде. При 5 автобуса дневно могат просто да направят 2 от тях да не спират в Пловдив, а други 2 не спират в Хасково. Кърджалийските автобуси със сигурност спират в Хасково преди границата ,така че за там има голям избор.

# 501
  • Бургас / UK
В неделя е най-"спокойно" да се пътува за Истанбул. Един път направих грешка да тръгнем към 1 часа сутринта , за да избегнем трафика (беше през седмицата, от Свиленград) и пристигнахме към 5:30-6 :00 . Естествено , че попаднах в ужасен трафик , пристигнахме рано, рано в хотела и трябваше да обикаляме по улиците  до обяд докато ни настанят и бяхме утрепани 😀
За това , следващия път, ранно пътуване  в неделя сутрин , пристигане по обед в Истанбул, трафика беше поносим , настанихме се в хотела нормално и айде по сокаците . Доста пъти съм карала там и извода е, че в неделя е най-добре и най-спокойно . Естествено това си е мое мнение и мой опит.
Втори път никакъв нощен преход до където и да е.

# 502
Да ,неделята е супер ден за пътуване там😄 Винаги ,когато си тръгваме е неделя сутрин...празно е, за това съм планирала от четвъртък до неделя.

# 503
Точно и ние като Веве пътуваме четвъртък и се прибираме неделя,неделя е супер спокойно и бих казал празно.Колкото до нощния трафик е така гадно е но сме в хотела към 7,като последния път в  хотела ни настаниха веднага и огън в цилиндрите пеша по задачите,така имаме 3 пълни дни,защото неделя тръгваме към 10 за да направим и обиколка и на Одрин.

# 504
Аз планирам да тръгнем в неделя към 8 за да можем да минем през Одрин , Лозенград и да може да сме на границата навреме

# 505
  • ...до морето..
Здравейте, имаме планувано пътуване за Истанбул в началото на март. Аз се справям сравнително добре с основните забележителности, но хората които ще пътуват с мен ще посетят града за първи път. Много ми се иска да ги заведа до Сюлеймание, но проблемът е, че имаме в групата жена, която трудно се придвижва. Моля за предложения за най-малко ходене от спирка на градски транспорт. Таксито ще бъде резервен вариант евентуално. Хотелът ни е в Сиркеджи.

# 506
  • с трима мъже :)
Здравейте,
ще пътуваме в четвъртък за Истанбул. Петък и събота планувам да се разходим (с децата ми ще бъда).
За пръв път ММ ще си остане, няма да идва с нас. Ще се оправяме и без него.
И да, за пръв път ще бъда в Истанбул (въпреки десетките пъти, дето съм била там) без водач. Досега винаги е имало с нас или екскурзовод или някой местен или роднина, да ни води.

Отдавна искам да се разхождаме сами по улиците, без да ни дърпат туристически групи или да зависим от хора и техните планове.

Както винаги, агенциите не ти казват в кой хотел ще отседнем, но ми казват, че ще бъде на около 20-30 мин.пеша от Гранд Базар.

Оттам пеша до Истиклял ходи ли се? През моста Галата, може би?
Дано не говоря смешки в момента, да се излагам, но моля ви, кажете ми какви маршрути си избирате вие.
Желанието ми е да ходим, да гледаме, да присядаме по пейки и тротоари Simple Smile ... Да хапваме в местни малки семейни ресторантчета, само типична храна, да е вкусно и не искам да е мега скъпо. Не отиваме на луксозен вариант почивка Simple Smile .

Каквото се сетите, споделете, моля.
Мерси.

# 507
Може и пеша до Истиклял, разбира се, но ще отнеме повече време. И като стигнете Каракьой има едно катерене по баири и стълби докато стигнете Галата  (Минавал съм го мн. пъти, не ми е драма, но.. има и транспорт). Ако са ви настанили в този безумен район Ляалелѝ, можете да вземете метрото от станция "Везнеджилер" и да слезете на "Шишаане", на 2-3 мин. от кула Галата спира. Или директно на станция "Та̀ксим", в другия край на Истиклял и да се "връщате" пешачката. Има и опция да вземете трамвай Т1 от Лялели и да слезете при Каракьой и да катерите после нагоре, за 15 мин. сте стигнали началото на бул. Истиклял.

# 508
  • с трима мъже :)
Здравей, Дизилер. Благодаря ти.
Това с катеренето мен ще ме озори доста Simple Smile . На децата ще им е лесно. Ще ползваме транспорт, явно.
Иначе ... позна. Точно в този район ще ни настанят, ако не се лъжа.
Със Запрянов сме.
Само ми кажи, моля те, защо е безумен този район? Simple Smile

# 509
Води се търговски район, масово бг. агенциите настаняват там. Аз лично смятам ,че чак безумен не е😄 хайде да не обобщаваме пак така. Близо сте до спирки на Т1, също до Йеникапъ или Везнеджилер.
Не бих бъхтила пеша от Лалели до Таксим😁 надолу е стръмно а нагоре ще е страшно🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт