🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 146
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
За 1год.цените се променят по няколко пъти,какво остава за 13години. Преди много години и аз платих 100 лири за себе си +детето беше безплатно за Топкапъ (а колко бях горда,че сам-сама съм го намерила и влязла😁😆няма да ви опиша.)сега ще платим по 2000 лири на човек. Ама ,каквото такова кеф цена няма😃 Предполагам,че ме очаква пореден ценови шок в Истанбул, нали пропуснах една година да отида сега ще се шашкам сигурно.

# 676
  • Варна и...духом на Босфора
Днес тежко престъпление на мача в Истанбул...

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 00:01 от Не се сърди, човече

# 677
Здравейте,
От вчера сме в Истанбул, посетихме Аквариум Флория, 50 лв. На човек беше билетът.
  Настанихме се в кв.Фатих, на 200 м от спирка Байазит.
Предложете ни, моля ви, какво да посетим в Азиатската част, подходящо и за детето, на 5 годинки (не обичащо да ходи много).
  Огледах написаното на заглавната страница за корабчетата, но не видях какво да хванем от  Сиркеджи, за разходка по Босфора.
  Също така Мол Форум освен аквариума и Лего Ленд, които разбрахме са затворени, някакви други забавления за деца има ли? 😊

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 17:57 от Keity91

# 678
❗❗За тези , които са закупили билети за влака, проверявайте разписанието.
Във връзка с ремонтните дейности на турска територия има промяна в разписанието, влакът вместо в 06:34ч.  ще пристигне в 09:48ч. на гара Халкалъ, няма трансбордиране с автобус от Капъкуле до Халкалъ. Няма да спира в Одрин и още в едно градче.
Старото разписание важеше от 01.02 до 12.06.2025.
Снимка последно актуално разписание от сайта на БДЖ.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 14:09 от FBID1119177734809501

# 679
Искам да Ви попитам: за поставяне на сума в Истанбулкарт - ако е кеш, какви банкоти приема и работи ли системата с кредитна карта да се постави сумата? Че тук някъде четох, че имало проблеми с машините с кредитна карта.

# 680
Искам да Ви попитам: за поставяне на сума в Истанбулкарт - ако е кеш, какви банкоти приема и работи ли системата с кредитна карта да се постави сумата? Че тук някъде четох, че имало проблеми с машините с кредитна карта.

# 681
Благодаря Ви за отговора. Да, изчела съм и съм гледала и доста клипчета. Въпросът ми беше дали има автомати "Билетматик" за зареждане на вече закупена Истанбулкарт (колежка ще ми услужи с нейната), на които може да се зарежда картата не с банкноти, а с кредитна/дебитна карта и дали някой е е зареждал така своята Истанбулкарт.
Благодаря и за вида на банкнотите (ако се зарежда с тях).

# 682
  • София
Благодаря Ви за отговора. Да, изчела съм и съм гледала и доста клипчета. Въпросът ми беше дали има автомати "Билетматик" за зареждане на вече закупена Истанбулкарт (колежка ще ми услужи с нейната), на които може да се зарежда картата не с банкноти, а с кредитна/дебитна карта и дали някой е е зареждал така своята Истанбулкарт.
Има автомати, които работят с банкови карти, но не са всички. Два неуспешни опита имаме и ги избягваме. Първия път не искаше само да зареди, а непременно искаше да си купим и нова пластика. Втория път взе парите, а не зареди. Турчинът, който помагаше каза да сме се жалвали и ще ни възстановят парите, но беше твърде сложно и времеемко. Затова прежалихме сумата, която не беше голяма. Все пак от тогава минаха 2 години. Може вече да работят добре. Но ни "държи" и зареждаме само с банкноти. 😃

# 683
Приемат се всякакви купюри ( 200 , 100 и т.н.). Не съм зареждала с карта, купете лири от България и заредете карта с банкноти. На някои места автоматите / устройствата не работеха с карта.

# 684
Таня 67 и FBID...сърдечно благодаря! Ще действам с банкноти, при това положение. То така или иначе пари в брой ще си обменим и носим.

# 685
Може ли актуална информация /ако някой скоро е ползвал/ -на кои банки е без такса тегленето на кеш от карта Револют? Аз зная само за Ziraat Bank, но се надявам и други опции да има.
И също така ме интересува новата цена на отсечката Одрин -Истанбул /май Махмутбей се водеше, ако не бъркам/.
Благодаря предварително!

# 686
  • Димитровград
Цените на магистрала Европа:
134 лири

# 687
Въпросът ми беше дали има автомати "Билетматик" за зареждане на вече закупена на които може да се зарежда картата не с банкноти, а с кредитна/дебитна карта и дали някой е е зареждал така своята Истанбулкарт.
Здравейте. Автоматите за зареждане на Истанбулкарт приемат банкноти от 20, 50, 100, 200 лири. Миналата седмица не ми прие 10 лири. Наложи се едно пътуване да платим с дебитна карта, нямаше апарат за зареждане, цената е двойна, но като пътуваш 30-40 спирки не е толкова скъпо. Най-скъпо излиза пътуване за спирка-две с метрото.

# 688
Здравейте. Автоматите за зареждане на Истанбулкарт приемат банкноти от 20, 50, 100, 200 лири. Миналата седмица не ми прие 10 лири. Наложи се едно пътуване да платим с дебитна карта, нямаше апарат за зареждане, цената е двойна, но като пътуваш 30-40 спирки не е толкова скъпо. Най-скъпо излиза пътуване за спирка-две с метрото.

Много благодаря за информацията!

# 689
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, наканили сме се другият месец да ходим в Истанбул. Основен акцент - Фестивал на лалето.
5 човека - най-малкия на 8, най-възрастния на 70, в добра кондиция и многократно посещавала града. Обмисляме вариант да ходим с колата. Най-вероятно ще отседнем в центъра - около Св. София, Еминьоню, Сиркеджи..... - приемам идеи за бюджетен, но приличен и чист хотел, по възможност не на централна улица за да не ни пречи трафика, за 2 стаи.
Основното за което влезнах в темата обаче е да попитам тези, които са били с автомобил - къде паркирате - препоръки за паркинг. Знам, че шофирането в града е кошмарно и може би ще е по-добре да оставим колата. единствено за парка Емирган се чудя как е най-удачно да отидем, че гледам че е доста далеч - кола, градски транспорт (какъв), корабче? Също и да ме ориентирате къде да гледам за пътни такси - как и къде се плащат и ако има нещо друго свързано с пътуването. Например - собственикът на колата няма да пътува с нас, в този случай необходимо ли е пълномощно? В Румъния сме били и не са ни искали.
Ще съм благодарна на всякаква информация и обещавам подробен отчет като се върнем.

Общи условия

Активация на акаунт