Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 488
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Мукхалатът не ме изплаши изобщо. Нито сияж невероятен, нито трайност. Размених го.

Затова пък от Велвет Ванила кихам, докато се пръскам. Продължавам, де. Преполових го Grinning

# 211
И аз има Латафата ,оригиналът нещо не ме впечатли особено , та този ми е идеален

# 212
Момичета,Латафа имитации ли са?Купувала бях един dupe от тях на Бакара преди години и го подарих светкавично.Гледам ,че са набрали популярност,не ме вълнуват,но ми е интересно имат ли и техни творения.

# 213
  • София
Хареса ми Барения. Има нещо зелено, горе- долу така си представях Гучи Мемоар, гледайки опаковката, а отделно ми мирише на зелена версия на Коко Мадмоазел.
Но аз обожавам пачули в почти всякакъв вид.
А като усещане и вайб - като любимата спряна Ботега. Наистина е old money тип

# 214
И аз харесах Барения - интересен, различен, далеч извън "масовката", заобикаляща ни отвсякъде. С Галоп намирам лека прилика, там кожата е силно осезаема и ми дойде "too much", така и не се харесахме, с Жур абсолю също не виждам общо (имам го), нито с Мемоара на Гучи (също го имам) - пробвах паралелно. Обаче това, което силно ме изненада е за че за мен Барения е по-плътна и наситена версия на Роза Верде - Валентино.   Много го харесвам, но трайността му при мен е нищожна, час, час и нещо. Барения за мен е точно свежата дървесно-зелена роза със стъблото и току-що отчупено бодилче от него, леко стипцаво и нагарчащо, омекотено от цветни акорди и джинджифил. На по-късен етап усещам и полъх на фино пачули, каквото не съм срещала при други парфюми, а аз обичам много тази нотка и тя присъства в голяма част от колекцията ми. Това усещане от първо пръс и тази асоциация с приликата на Барения и Зелената роза не ме напуска и до момента, 7-8 часа по-късно. Чак ме е яд, че бях забраавила за тази зелена роза и нито веднъж не я носих това лято, а тя е толкова прекрасна (като изключим трайността)! 🥰🌺

# 215
  • Пловдив
Запознати ли сте с Philipp Plein Fatale Rose и Coach dreams moonlight .Иска ми се нежен флорален и траен парфюм.Ако може и не много скъп, понеже ще е на сляпо купуването.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 10:45 от SINEOCKA_D

# 216
  • София
Запознати ли сте с Philipp Plein Fatale Rose и Coach dreams moonlight .Иска ми се нежен флорален и траен парфюм.Ако може и не много скъп, понеже ще е на сляпо купуването.
Coach Floral препоръчвам, нежен, цветен и траен, може да се ползва универсално според мен

# 217
Много ми е класен l’Air du Temps.
Винаги се сещам за Ханибал Лектър, като чуя тоя парфюм. Grinning

Виж, Самсарата на мен наистина ми е ретро, а съм почитател на ретро парфюми. Видя ли във Фрагрантика Самсара и Шалимар в "хората, които харесват това, харесват и еди- какво си", в 98% от случаите действително е ми харесва парфюмът.

Къде го има за проба Барения? Аз така и не се харесах с тази къща освен с Faubourg и то не за покупка.
класен е, но нещо ми е много труден, засега само за вкъщи; за доктор Лектър си представям Прада, класа, чистота, вкус...

# 218
  • Враца
Замислихте ме, за доктор Лектър. За него трябва, нещо леко сладникаво и метално, като кръв. Плътно и изтънчено.

# 219
  • София
Дами, визирах конкретната сцена с агент Старлинг във филма, където я профилира - 3:00 минута.

https://youtu.be/SoZ1e5kjjcs?si=ZDqgU6jU3Re7vzYw

Чисто асоциативно - за него си представям нещо като Молекулите, които аз лично не подушвам. Психопатите не миришат силно като Вапцаров герой - на лук и вкиснало или на кръв и похот, те са неглиже, лишени от емоции. Нещи чисто, незабележимо, на което не стърчат никакви нотки

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 23:25 от The Catcher in the Rye

# 220
Може ли няколко думи за този парфюм наскоро бях в Дъглас, мисля че там го видях, но защо не го подуших...
Всяко мнение ще ми е от полза Просто не искам да стрелям на сляпо.

# 221
  • BG-DE
Много приятен цитрусово свеж летен аромат, за съжаление с трайност от 1-2 часа, поне върху мен 🙂

# 222
  • София
От мен за трайността на Barenia - за 4 часа го приспах. На четвъртия вече се усещаше като луксозен сапун.

# 223
Mimeto74, това D&G е много приятно, но бързо изветрява. За мен е летен аромат. Има и Интенз версия, но не мога да се сетя тя как беше. Виждам го в доверените сайтове на добра цена, ако нямаш опция да го пробваш може би става за сляпа покупка. Но наистина е по добре да видиш как ще е трайността при теб, да не се окаже просто приятен, но без сияж, излъчване, трайност...

# 224
Този Д&Г е прелест за десет минути, много летен, свеж и красив. След това изчезва

Общи условия

Активация на акаунт