Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 493
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
И за мен не си приличат. Отчаяно се опитвам да надуша печената чушка, за жалост при мен я няма.

# 196
  • Пловдив
Днес се разминах на улицата до детска градина Буратино в Пловдив към 18ч с една дама, от която ухаеше на страхотни нежни цветя.На косъм бях да я гоня и да я питам за името на парфюма , но ме досрамя.Ако е някоя от парфлюбителките от форума моля да сподели името на тази красота.

# 197
И за мен не си приличат. Отчаяно се опитвам да надуша печената чушка, за жалост при мен я няма.
Хахахах. Още като го писах и бях наясно, че не е съвсем точно. Миризмата е като на пушек от чушкопек (най-точно) 🤣. Изв. се на всички страстни парфюмолюбителки. До известна степен се забавлявам с описанието. Аз лично мога да посоча със сигурност само рози, виолетки, лавандула. Всички други аромати са ми - сладко, кисело, сироп за кашлица...
Но се забавлявам, чета ви, чета парфюмните пирамиди и се опитвам да се науча да различавам повече нюанси.
Примерно по пирамидите разпознат, че любим аромат ми е крушата. Може би за това Барения и подобните не са моето. Но пък обичам разнообразието, умирам си за нови издания и ексклузивност. Така че ще си понося дима от печени чушки 🤣
Поне във Фрагрантика го определят като аромат на лукс 😏

# 198
  • София
Не съм аз, но като каза цветя - днес най- сетне стигнах до In white. Времето беше меко и много хубаво се разгърна. Усетих сладост и меда отчетливо. Ще си изпръскам с удоволствие сладкото трийсетиче, но повече може би няма да повторя. Харесва ми, че е плътен и залепва, но не е нещо уау.

# 199
  • BG-DE
Преди няколко седмици пробвах Барения но ми се видя много близка до Mémoire d'une Odeur и загубих интерес, обаче след толкова различни впечатления на хора от темата за него онзи ден реших пак да го пробвам и направо те повярвах колко прекрасно се разви като нямаше нищо общо с Гучито, което искрено ме смая 🙄 Напръсках се щедро и потънала в блаженство продължих да се мотая в мола когато две момичета ме спряха за да попитах с какъв парфюм съм, а час по-късно на улицата още една дама ми зададе същия въпрос😳 Направо се втрещих, на мен изключително рядко ми се случва подобно нещо, а два пъти в един ден никога 😊 Е, една 60-ца вече пътува към мен 😀

# 200
Коригирам се за трайността на Барения-излъчва си луксозния dry down с дни от роклята👍🏻,но викам много да не го хвалим,че хич не ми се иска като ерба пура и бакара/и кофти имитациите им/да стане мулти популярен😀,не че нещо,но ако някоя неприятна особа носи мой любим аромат,той вече ми е не така любуван😀.И като гледам трябваше да купя 60 мл,а не 30,ще чакам оферти.

# 201
Да ви кажа честно не ги виждам силиконовите джукести дами да носят точно Барения. За мен това си е "Old money" тип аромат, а те са малко, леко далече от тази концепция. За тях old money е Шанел и толкова, дотам. Мисля че този парфюм би се харесал на хора с фин нос и опит с парфюмите. Хитачки като Кафе Роуз, Мукхалат, Ерба Пура, тн...хубави парфюми, но лесни за харесване. Изключение за мен е Бакара в случая. Така че не се притеснявайте, нашата Барения мисля че ще си остане хит най-вече само сред нас и малко други, по-скоро случайни изключения Wink

# 202
Мерси Lale_Lili за успокоението😀!Да,и аз така съм се настроила,много смешно ми става,като чуя за Шанел или други old money парфюми,че били бабешки😀😀,ами чудесно.Поръчах си и аз една бабичка,Нина Ричи се казва:).Много ми е класен l’Air du Temps.Сега търся още едно бабче Самсара на добра цена.

# 203
Аз още не съм го тествала , на Hermes искам много силно Amber Nargile и оше един Amber, другите са много далеч от моя вкус .

# 204
  • София
Много ми е класен l’Air du Temps.
Винаги се сещам за Ханибал Лектър, като чуя тоя парфюм. Grinning

Виж, Самсарата на мен наистина ми е ретро, а съм почитател на ретро парфюми. Видя ли във Фрагрантика Самсара и Шалимар в "хората, които харесват това, харесват и еди- какво си", в 98% от случаите действително е ми харесва парфюмът.

Къде го има за проба Барения? Аз така и не се харесах с тази къща освен с Faubourg и то не за покупка.

# 205
  • на последния етаж
Къде го има за проба Барения?
В Дъглас. Аз се отказах от него - трайността му при мен е около час.

# 206
Аз се притеснявам, че най скоро рефанчето ще направи своя версия на Guidance и по улиците и още по-лошо, в помещенията, ще се понесат задушливи облаци от негови имитации.
Разбира се, ще има и застъпване с подобия на  Кирке, ЕП и БР540.
Такъв олфактивен апокалипсис предвиждам; Ермес няма да се класира за всеобщ любимец, защото е много по-деликатен и изискан.
А Guidance на мен ми харесва, прилича ми като настроение на Angel Muse. Обаче с тази термоядрена трайност изсмуква въздуха в 3 метра радиус. (Биш е специалист по сладките и "натегнати" парфюми,нищо чудно няма тук).
Приятелката ми ползва Guidance и твърди, че не го усеща изобщо даже... А около нея е толкова силен шлейфа, че почти мога да го видя като огромен облак от захарен памук 😶‍🌫️
Явно тези потентни парфюми така действат, че носещия хем спира да ги усеща, хем копнее и за тях и пръска все повече 😱😱😱

А за бабичките - много си ги обичам и аз! Нина Ричи Духът на времето е прекрасен и винаги ще ми напомня на майка ми в нейната младост и на това усещане за нещо малко, но много специално (от кореком), истински лукс и радост.
Шанел 5 и другите му приятели "бабичките" не ми допадат, защото са много хладни, но Коко ЕДП- прекрасен. Всичко с карамфили, подправки, топли и разкошни без значение от кое време е, мога да го оценя.
И Дива я обичам, и много други в този дух.Даже си мисля, това не са парфюми за само за лели и баби,както се счита ами напротив, за млади и дръзки жени, от каквито са били носени при първата си поява.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 14:40 от amareto

# 207
  • Стара Загора
Guidance пробвах скоро на летището. Пръснах го на китката. Задържа се 3-4 часа, а и не ме впечатли нещо. Ноо на другата китка пръснах Lineage - е, този е убиец. Разви се много добре на моята кожа. Чакам някъде да му падне малко цената.

# 208
Лаленцето като спомена Mukhallat… миналата седмица за първи път го пробвах. Честно, на мен направо лошо ми стана от този парфюм. 😹 свързах го с антибиотик или някакво лекарство, а имах някакви очаквания към него. Но това си е моя вкус разбира се.

Тези дни въртя Barenia и Shiseido Zen.
Наистина се надявам Barenia да не стане много масова, прекрасна е ❤
Lattafa Khamrah също много ми хареса.

# 209
Подкрепям за Латафа-пробвах го и ми хареса. Ще се купува.

Общи условия

Активация на акаунт