Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 446
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Изключителна трайност имат екстрактите и са прекрасни парфюми, но са много скъпи. Хибискуса ми трае и слуз като се изкъпя и затова го нося рядко. Просто превзема всичко. За не говорим за Уд Маракуя. Това е бойно оржие. Новият уд също.

# 316
Честно казано,  много не ги деля на сезони, но всъщност май има нещо....новите, разбира се,  все ме човърка да ги разносвам, но и изненадващо откривам красотата на предишните придобивки. През есента мога да нося почти всички от моите, сутрин обичам да ми е свежо, чак сапунено, например https://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Lefko-83336.html,  с този пък мога цял живот https://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-Amber-Pour-Homme … ada-Man-1044.html,  или пък да се подкарам така https://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Putain-d … Palaces-4521.html. истината е, че есента сега - свежо студена сутринта и с галено слънце през деня, ми дава възможност да въртя всички,  както си искам.

# 317
  • The Evergreen State
Случайно попаднах на този канал в Ютюб, влогърката в края на видеата пита минувачите в престижния Палм Бийч кой им е любимия парфюм. Споделям ако на някой му е интересно. Общо взето впечатлението ми е, че повечето дори не знаят какво да отговорят, или казват първото което им хрумне на момента. Флоралните парфюми са най-предпочитани, всеобщата любима марка е Джо Малоун. Споменават също и Бакарат Руж и Делина. Някои носят просто мейнстрийм дизайнерски парфюми, има и отговори от рода на "един в розова бутилка Simple Smile".
Заповядайте ако имате малко време за губене. Доста е различна е културата от тази в Европа където на парфюмите се обръща много повече внимание. А може би повечето хора, които не са парфюмно увлечени са така, вие как мислите?

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 00:11 от Athena

# 318
Ха, и мен ако неочаквано ме питат кой ми е любимият парфюм, няма да имам отговор. Все едно да питат коя ми е любимата книга или песен, ами просто не е една и няма начин да бъде само една.
Реалността извън парфюмната общност е, че много хора никак не се интересуват, ползват нещо каквото са си купили или са им подарили, имат един парфюм който им е достатъчен, и също си живеят щастливо.

# 319
  • Чукарландия
Нашето си е обсесия, откъдето и да го погледнеш, лично аз не се вписвам в ничии категории... 🤣

# 320
Аз пък забелязвам, че все повече хора около мен се интересуват от парфюми и са притежатели на повече от три.
Което ме радва, за мен колкото и хуабво да си облечен, визията е завършена с аромата. И по улиците винаги съм любопитна какъв аромат ще усетя.

# 321
Случайно попаднах на този канал в Ютюб, влогърката в края на видеата пита минувачите в престижния Палм Бийч кой им е любимия парфюм. Споделям ако на някой му е интересно. Общо взето впечатлението ми е, че повечето дори не знаят какво да отговорят, или казват първото което им хрумне на момента. Флоралните парфюми са най-предпочитани, всеобщата любима марка е Джо Малоун. Споменават също и Бакарат Руж и Делина. Някои носят просто мейнстрийм дизайнерски парфюми, има и отговори от рода на "един в розова бутилка Simple Smile".
Заповядайте ако имате малко време за губене. Доста е различна е културата от тази в Европа където на парфюмите се обръща много повече внимание. А може би повечето хора, които не са парфюмно увлечени са така, вие как мислите?

Ами да, последователите в социалните мрежи не могат да усетят аромат!

# 322
Ха, и мен ако неочаквано ме питат кой ми е любимият парфюм, няма да имам отговор. Все едно да питат коя ми е любимата книга или песен, ами просто не е една и няма начин да бъде само една.
Реалността извън парфюмната общност е, че много хора никак не се интересуват, ползват нещо каквото са си купили или са им подарили, имат един парфюм който им е достатъчен, и също си живеят щастливо.
Да, така е, конкретна марка или име на парфюм, може и да не е възможно да се изберат като любими и единствени, но парфюмна група, съставки и изобщо, предпочитания към определени нотки е напълно реалистично човек да определели. По този начин е много по-лесно да бъдат дадени насоки за това, кой парфюм, евентуално би могъл да бъде харесан от съответното лице.

# 323
О, на мен ми е лесно да назова любим парфюм. Разбира се, че Alien EDP. Може да имам още 10 любими, но този е първенец.

# 324
  • The Evergreen State
Phloxx съгласна съм с теб, може би го има момента на изненадата и хората се затрудняват да се сетят на момента дори с какво са. Има и нещо друго, произнасянето на френските имена може да им е трудно, Baiser Vole Cartier например има голям шанс да сбъркам как се произнася и ако го нося и някой ме пита бих отговорила като тях - един на Картие забравих му името Simple Smile.
Също Палм Бийч е ваканционна дестинация, много от тези хора просто визитират, мисля че това обяснява и Джо Малоун колоните и преобладаващите цветни и леки парфюми, които пасват на лятното облекло.
Този канал намерих случайно, четейки за един парфюм който ми стана любопитен Rose Desgranges. Някой познава ли го, имат малък бутик в Париж.

# 325
  • 🌊
Аз уж щях да намалявам парфюмите, но получих известие, че са заредили Sweet Tooth в Лили. Споменах го на Чебурашкин и бум, днес ми го дава.
Та аз под 10 парфюма скоро няма да падна

# 326
Аз уж щях да намалявам парфюмите, но получих известие, че са заредили Sweet Tooth в Лили. Споменах го на Чебурашкин и бум, днес ми го дава.
Та аз под 10 парфюма скоро няма да падна

10 си е направо санитарен минимум, и то постигнат въпреки членството в темата Simple Smile)

# 327
Аз се обзаведох с новия Шалимар Жасмин, а се опитвам да изхабя поне един парфюм от колекцията и въпреки канските усилия, все още не успявам.
За момента съм с 44 цели бутилки в различна степен на пълнота. Може би до края на месеца, ще успея да приключа La Nuit Trеsor Intense - поставям си го за цел и ми се ще да не поддържам повече от 40.
Доста обрано тази година с покупките де - доволна съм, има прогрес. Само 5 цели бутилки закупени и нито една от тях не е 100мл + една отливка от 10мл.

# 328
Аз май не обичам да ми свършва любим парфюм. Като ми остане малко, някак несъзнателно започвам да си го къткам и заобикалям Grinning не става въпрос за спрени от продажба, мога да подновя, та и аз не знам защо правя така.

# 329
Аз се радвам на дъно като дете "когато види майка си".

Общи условия

Активация на акаунт