Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 522
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Дами, наскоро разбрах, че Versace са излезнали с нов фланкър на Crystal Noir, сега е Parfum,. Някой да го е пробвал? Това ме подсети да си извадя моя edt и да го понося, че съм го забравила, а есента е красив сезон за него.
аз си го взех. Хубав е, но не впечатляващ, при мен не е много траен.

# 76
И на мен са ми любопитни новите Versace. Доколкото помня, четох, че освен Crystal Noir, ще има нова версия и на Yellow Diamond.

# 77
Здравейте, случайно ми попадна темата. Аз съм напълно луда на тема парфюми и в момента съм с My Way nectar на Giorgio Armani. Прекрасен е ароматът и парфюмът е доста траен.

# 78
Парфюмните размисли и страсти ме терзаят от много време и явно няма да затихнат; старая се да не вземам много отношение и да не се впускам в писания, но решх да дам моя скромен принос  и гледна точка за Barenia, която се дискутира от известно време тук. Почитател съм на бранда Hermes, имам доста техни работи. Както каза друга съфорумка, големите брандове имат свой собствен почерк, стил и са разпознаваеми, дори ароматите им да изглеждат на пръв поглед диаметрално противоположни. Вероятно обяснението се крие зад много статистики и маркетингови подходи при определяне на целеви групи, пазари, подходи, концепции и пр. Но няма да влизам в такива детайли, защото не това дойдох да споделя. Искам да кажа, че освен брандовете, парфюмеристите също имат собствен почерк, който прозира зад заданието на възложителя/ бранда, който дава поръчката за нов аромат.  Тествах от любопитство Barenia първо на блотер, после на кожа- тотално съм объркана. Не бързах да си съставям мнение, пак тествах, но ми се струва, че няма да купя бутилка, дори и аромат за разносване. Ароматът изглежда модерен на първо четене и различен от това, което в момента е много популярно. На второ четене прилича на някои  аромати, дами от  форума споменаха Клои и Гучи. В крайна сметка на моята кожа се разви доста тривиално, нищо общо с вълшебни аромати, зад които стоят Жан Клод Елена и други парфюмеристи. За съжаление Barenia и други творения на Кристин Нажел не ме докосват по никакъв начин, намирам ги за претенциозни и крещящи за внимание на фона на акварелните тонове при творбите на Елена. Моето мнение, е че наистина и брандовете, и парфюмеристите си имат собствен почерк. И аз като почитател на Hermes съм по-скоро резервирана е не одобряваща новите им аромати, но това не означава, че те не са стойностни и интересни, напротив - хубави са, но не за моя вкус. Хубаво е, че има толкова много избор, само портмонетата да са пълни пожелавам и ведро настроение Simple Smile

# 79
Не мога да не се похваля-приютих един,на тази цена kак да устои човек-за следващото лято ще ми е перфектен.

# 80
  • Пловдив
Аз имам този
Различават ли се по съдържание ?

# 81
Би трябвало да са еднакви като аромат. Само опаковката е сменена. Дали е така, не знам?

# 82
  • The Evergreen State
Към Жасминовия Шалимар ми бяха сложили няколко семпъла Герлен, тествах днес новото им Patchouli Paris.
Гледах интервю преди това с Делфин Йелк за него, каза че се е опитала да представи вечерен Париж с него, със светлините, отблясъците, мулен руж.. каза че е искала да направи наистина секси парфюм.
Странно, но имам спомен от времето когато бях в Париж, хотела в който бяхме отседнали миришеше точно така! Знам че не звучи особено като комплимент, но за мен е наистина комплимент тази асоциация. Това беше отдавна, дори не знаех че това е аромат на пачули и ми се стори леко странно, но до края на престоя усетих че съм привлечена от тази миризма и всъщност я харесвам много. И досега асоциирам пачулито с Париж.
Доноси ми се такова пачули, усещам и нещо ирисово, малко напомня на това в Шанс на Шанел, от който имам почти непокътвана бутилка, мисля че пасва на сезона.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 06:17 от Athena

# 83
Здравейте, случайно ми попадна темата. Аз съм напълно луда на тема парфюми и в момента съм с My Way nectar на Giorgio Armani. Прекрасен е ароматът и парфюмът е доста траен.
Същото, но с My Way Intense, остава и след душ. А, и за лудостта по парфюмите, абсолютно и напълно луда Grin

# 84
А за него ще споделите ли нещо?

# 85
Магда,Синеочка имала съм и този със старата опаковка.Да,едно към едно са като аромат.

# 86
Същото, но с My Way Intense, остава и след душ. А, и за лудостта по парфюмите, абсолютно и напълно луда Grin

My way Floral за мен или стандартниат и много се чудя да си взема ли. доста е трайно това и излъчва!

# 87
  • The Evergreen State
Цитат на: Athena link=topic=1694494.msg48607856#msg48607856 date=1727459 Жасминовия Шалимар
А за него ще споделите ли нещо?

Писах няколко поста назад. Аз не съм нито от отявлените фенове на жасмин, нито на оригиналния Шалимар. По-скоро харесвам много всичко което съм помирисвала като фланкъри на оригинала и реших да рискувам и с този. Жасмина се усеща и е особен тук, комбиниран с тъмната база на Шалимар. Усещам го все едно е като жасминови ароматни пръчици, от тези които се горят, не че съм мирисала такива с аромат на жасмин, но ако има такива - точно така си ги представям че миришат Simple Smile. В този смисъл е особен, отначало не бях сигурна до колко ми допада този особен жасмин, но е интересна комбинация. Както и другите от линията, комплексен е и му трябва малко повече време да се разкрие.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 23:57 от Athena

# 88

My way Floral за мен или стандартниат и много се чудя да си взема ли. доста е трайно това и излъчва!
Аз се колебаех между My way Floral и My way nectar, но взех nectar в крайна сметка. Аз имам нарушено обоняние след изкаран Ковид през 2020, но щом усещам силно аромата, значи си е доста интензивен.

# 89
Писах няколко поста назад. Аз не съм нито от отявлените фенове на жасмин, нито на оригиналния Шалимар. По-скоро харесвам много всичко което съм помирисвала като фланкъри на оригинала и реших да рискувам и с този. Жасмина се усеща и е особен тук, комбиниран с тъмната база на Шалимар. Усещам го все едно е като жасминови ароматни пръчици, от тези които се горят, не че съм мирисала такива с аромат на жасмин, но ако има такива - точно така си ги представям че миришат Simple Smile. В този смисъл е особен, отначало не бях сигурна до колко ми допада този особен жасмин, но е интересна комбинация. Както и другите от линията, комплексен е и му трябва малко повече време да се разкрие.
Благодаря! Мисля, че разбрах какво имаш предвид. Аз също не харесвам оригиналния Шалимар /а толкова мното исках да го харесам, влюбена съм в бутилката/, дори се учудвам, че е пуснат като дамски аромат, за мен мирише на страмоден крем за бръснене. Flushed И се надявах, че като са добавили жасмина, са го направили по-женствен, но явно няма да е достатъчно за мен. Да се успокоя, че и без това го няма тука.

Общи условия

Активация на акаунт