Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 394
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Ще го пропусна тогава, мерси. Снощи се напръсках с Khamrah за всеки случай да проверя как се чувствам с него и определено ми дойде много кладък, чак ми стана зле, че се полях и обилно. Харесвам гурметата, но да не накъртват прекалено на сладко явно.

# 301
Dez, възхищавам се на твоята парфюмна визия, последователност и дисциплина.
Искам да ви помоля за мнения и впечатления за два парфюма. Най-вече ме интересува, дали не са с мъжки уклон, което за мен може да е проблем. Ще съм ви много благодарна!
https://www.fragrantica.com/perfume/Laboratorio-Olfattivo/Vanagloria-66238.html и
https://www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/El-Born-25936.html

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 14:10 от Magda Dimitrova

# 302
Може ли да го опишете Tocade, защото мисля че ще ми хареса но не съм го пробвала и обмислям покупка на сляпо

Аз от няколко дни съм зарибена по Tocade Rochas. Всяка седмица гледам да използвам различен парфюм. Искам да видя на този етап кои са ми любимците, за да направя нова чистка, че пак понасъбрах.

Tocade, за мен, е труден за описване. Създава ми усещане за свирене на ноти по пиано и всяка нота се пръска като мехурче и разпръсква аромат. Има ванилия, има роза, но са така сплетени, че нито едно от двете се разграничава по отделно. Цветен е, има сладост, но в същото време е пресечен и от нещо зелено, дървесно, стипчиво, което не позволява парфюма да се възприема като сладък.
Аз издирих версията от 1994 и по нея съдя, другите по-нови реформулировки не съм ги пробвала и не знам доколко са различни от оригиналната.
За мен, в Tocade, няма нищо ретро, намирам го за доста уникален, в смисъл, не съм срещала нещо, което да прилича на него. И като бонус получавам комплименти като го нося Bowtie

# 303
  • София
На мен Woman in gold много ми напомня на Токад, с уговорката че спомените ми за втория не са никак пресни.

# 304
Dez, между Khamrah и Khamrah Quahwa има ли голяма разлика?
Аз имам отливка от Khamrah и много ми допадна, но се чудя има ли смисъл да пробвам и другия 😁

Сега се чудя имам ли нужда от Hundred silent ways и за Eclaire също 😒

Не съм пробвала Qahwa, смятах да го взема на сляпо, но се отказах. Имам и други аромати с кафе- на Калотинис, Terra Mia, Black Opium, Rawaa...Гледах много хубаво ревю и на двете Khamra-и, и според него ако вече имаш единия, другия не ти е спешен. На чешки е обаче.
A Hundred Silent Ways много ме грабна, и със сигурност ще го взема по някое време догодина.

# 305
Нова череша

# 306
  • Sunshine state
Така исках да харесам черешата като нотка и не мога и не мога..
Много се чудех на Камра, ни се отказах да я взимам, понеже прекалено мъжки и алкохолен ми идва оригиналът на Килиън. Аз никаква сладост не долавям у него, а само някакво сухи бренди. 😆🤦🏼♀

# 307
Khamrah не е копие на Angel's Share, и слава Богу. Mоята кожа прави различен прочит и на двата.

# 308
Според мен, двата нямат нищо общо в никоя част нито в началото, нито развитието си, нито в драйдауна.

# 309
Здравейте! Flowers Hibiscus
Преди известно време пробвах, едва ли не от скука La Vie est Belle L'Elixir. Не съм влюбена (колкото и да ми се искаше) в първообраза, но този за мое учудване доста ми хареса. В началото е много искрящ, плодов и свеж, а после става по-кремав и силно виолетов. Със сигурност е траен и има добра проекция. За мен виолетката е най-изявената нотка. Пробвах го няколко пъти на блотер и веднъж на ръката, след къпане остана също. 100 % дамски аромат, което не е минус, но сякаш свикнах моите любимци да са малко "по-грубички" и унисекс. Като Angel Muse, например. Засега е в графата "желани". В същото време, обаче символ на елегантност, женственост и завършеност си остават творенията на Narciso Rodriguez. Poudree вече е в ръцете ми Heart , но не съм го разопаковала дори, защото го пазя за момента, когато ще ползвам само и единствено него, заедно с лосиона за тяло и душ-гела. Blush

# 310
  • Sunshine state
Khamrah не е копие на Angel's Share, и слава Богу. Mоята кожа прави различен прочит и на двата.
Аз търся нещо сладко, както всъщност бе описан и ангела, но не долавям нито прашинка, нито ванилия или канела. От началото, до края за мен само брендито и дървесни нотки присъстват, изцяло мъжки аромат. Може би трябва да си поръчам отливка на Камра да видя как е там положението.

# 311
За мен Angels' Share е слдък опушен коняк, докато Khamrah е сладко от кайсии с все ядките и много захар.

# 312
  • София
Върху мен Angels' Share си е точно алкохолно гурме, хич не ми е мъжки.
В Khamrah точно алкохола ми липсва, за да ме спечели. Купих го и подарих на близка бързо бързо.

# 313
  • София
Maison Crivelli-може ли мнение за този бранд ?
Във фб чета че е мн добър откъм трайност

# 314
Тествала съм само мостри към други покупки, не бих казала чак много добра трайност, по-скоро средна към добра. На моята кожа трудно се задържат парфюмите по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт