Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 375
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
И понеже направих грешката да се гмурна в парфюмна среда с Шалимар, загледах няколко ревюта и попаднах на Chanel Comеte и много ме заинтересува. Имате ли впечатления? Голям почитател съм на хелиотроп и ирис в парфюмите, а в ревюто си The Perfume Guy споменава нотки на бадеми и черешов цвят които също са едни от привличащите ме, та какво мислите?
Имаме.
Изключителен парфюм е. Най- добрият от ексклузивен клас излизал тази година. Елегантен, красив, просто е уау.

# 346
Аз имам Libre le parfum. Той започва с лавандулата. Известно време го използвах на китките за приспиване вечер. 😀

# 347
  • София
Аз също си кътам 3 парфюма с има няма по около 5,6 мл.,Womanity, Lolita Lempicka старата лилава ябълка и Cristal noir( него имам от 2006 г.)Сърце не ми дава да ги изпръскам,а все се каня,но ги свързам с много красиви спомени.❤

# 348
  • София
Womanity e на път да бъде спрян.

# 349
Бях голям фен на Герлен (от 35-45/50). Още се въргалят в чекмеджето рокли, един Мон Герлен. За съжаление с времето се развалят. Скоро подгонена от носталгия се сдобих с последното издание Уомънити. Подлежи на носене, но не ме кефи. Явно мнооого са се променили обонятелните ми предпочитания (средата на 50-те). Жан Пол Готие е сега моя човек, златен Скандал, и красивата червено-черна дама Ла Бел, ИСЛ Либре, за който писах по-горе, Портрет на дама Фредерик Мале.
Не без ваша помощ минава промяната Simple Smile

# 350
И аз го взех Womanity миналата година от носталгия, но не ми идва да се пръскам с него. Имам половин бутилка My Insolence EDT купуван 2016г, който много си харесвам, но него не смея да го пръскам често, защото като свърши и край. От друга страна пък има винаги риск да се развали и си е дилема.

Улавям се, че дизайна на бутилката ми е важен за това дали аромата ще ме привлече първоначално или не. Не бих загледала парфюм в грозно или кичозно шише, колкото и да е хубав и не бих купила такъв. А все по-базови бутилки предлагат производителите или пък са в другата крайност - кич.

# 351
  • Sunshine state
Ако ви кажа, че имам половин бутилка от един стар Ейвън парфюм - Pink Suede, която си кътам, сигурно ще ми се смеете. Много ми харесваше, но го спряха и си бях взела една чисти нова бутилка от ebay. Абсолютно същият си е. Не се пръскам вече с него, но от време на време отварям капачката да го подуша. Simple Smile

# 352
Здравейте!
Оказа се, че Angel Nova не е никак лош и е много подходящ за този сезон. Също така е доста забелязващ се от околните. Думата, която ми идва на ум за него е "sparking", като искрящо
шампанско. Това е качеството, което търся в другите аромати, но рядко го намирам.

# 353
Ако ви кажа, че имам половин бутилка от един стар Ейвън парфюм - Pink Suede, която си кътам, сигурно ще ми се смеете. Много ми харесваше, но го спряха и си бях взела една чисти нова бутилка от ebay. Абсолютно същият си е. Не се пръскам вече с него, но от време на време отварям капачката да го подуша. Simple Smile

Този го помня от ароматизираната страница в брошурата, не съм го купувала.
Страхотен беше, напълно разбирам.

Аз съм от запасяващите се.
По няколко флакона в различни размери имам от:

Chanel №5 EDT
Lancome Poeme
Givenchy Amarige
Hermes Kelly Caleche EDT
Guerlain L'Instant EDP
... сигурно и други.

Хем е носталгия, хем е чувство за сигурност, хем (да потърся рационално оправдание) като имаме предвид, че цените на парфюмите се покачват постоянно, по-добре, че съм ги купила преди години, а не сега.
Ето как се успокоявам. Relaxed

# 354
  • 🌊
Аз няма да се смея, че съм същата с един на Орифлейм - https://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Fairy-City-Lights-23542.html
Яд ме е, че не го пазих, тогава го взех просто ей така. Ама още го жаля - прекрасен аромат с изчистена пирамида, която има всичко, което обичам. Втори такъв не намерих

# 355
  • Чукарландия
Стотици парфюми имам към момента, още колко съм изразходвала не броя. Досега парфюм не ми се е развалял. Как така се развалят парфюми? Неправилно съхранение?

# 356
  • София
И на мен не ми се е развалял. Имам парфюми на 10г. Но са в кутии и на тъмно. Постоянно. Вадя ги само, за да се напръскам

# 357
Стотици парфюми имам към момента, още колко съм изразходвала не броя. Досега парфюм не ми се е развалял. Как така се развалят парфюми? Неправилно съхранение?
Вероятно да. В стаята където седяха през зимата е много топло. Премситх ги преди година някъде на по-хладно. Направо са като вкиснали на първо пръскане. Грешката е моя, но резулатата е налице.
Аз не мога да се начудя и се ядосвам защо парфюмерийните къщи спират стари и много харесвани парфюми, за да пускат нови с неизвестен резултат. Най-често по-малко одобряван.
Скрит текст:
Това на пазара 2021 г.
Малко ала бала с нотките, малко с бутилката и се появява това през 2024 г.
За ценителите - не е съвсем същото.
При наличие на толкова богат избор какво кара производителите да си мислят, че феновете няма да отидът към други марки, разочаровани дори и от минимално преформулиране.

# 358
Имам няколко на които скоро ще видя дъното, но и аз си ги пестя, че хем не искам да взимам нови флакони, хем ми се иска да си имам малко количество като се затъжа за тях. Това са: Dior Addict Eau Friche,  Chloe Love story sensuall, Armani My way, Womanity, Lancôme Idole Nectar. От тези бих взела нов флакон само може би от Нектара.
Може ли да ми дадете идея за мъжки парфюм подходящ за сезона. ММ е свършил почти всички флакони и се чудя кой да му взема (аз му ги избирам, не е претенциозен). Имал е Dior Sauvage EDP и Elixir,  Montblanc Explorer и Legend Spirit, Dior Home EDT, Mancera Wind Wood, Versace Eros, Zadig and Voltaire This is Him, Azzaro Chrome. Носи ги всички, най- любим му е Еликсира. Ще съм благодарна ако ми препоръчате някой!

# 359
Развалят се най-неочаквано 🫤
Стои заедно с другите шишенца и изведнъж натрапчива миризма на суха чубрица.
Ormonde Jayne ми се развали.

Общи условия

Активация на акаунт