Какъв спорт е подходящ за едро дете на 8г.

• 1 509
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Каране на колело. Плуване.
Не натоварва ставите. Йога. ииии режим.
Няма как да буха вафли и чипс разреден с кола и да слабее

# 16
  • FRANCE
Оставете танците щом ги харесва. Събота/неделя семейно разходки , колело, ролери. Нищо няма да и се набие от танците.  Дайте примерно какво яде детето на ден.

# 17
Танци, но и е важен хранителния режим.

# 18
Набивала крака... Тренирала съм дълги години волейбол като дете, после на дърти години също играех + фитнес. Един път отидох на народни танци и щях да колабирам.
Явно трябва значително да намалите хапването и консултацията с ендокринолог не е хич излишна

# 19
A защо не направиш комбинация от неща, които детето харесва? Вторник - плуване, четвъртък - танци, събота - каране на колело, неделя - ролери и т.н. според интересите на детето. Дори нещо да й омръзне - лесно ще замениш един ден, вместо да търсиш изцяло нов спорт. А ако детето прояви по-голям интерес към конкретен спорт - ще оставиш предимно него.
Волейбол, баскетбол, футбол, тенис, бадминтон, лека атлетика, гимнастика, плуване (!)... има голям избор.

Моето дете ходи на ФитКидс. Не знам от кой град си, но предполагам, че може да намериш подобно. Обща физическа подготовка, щафетни игри... прилича на часовете по физическо от едно време.
Виж тук за какво става въпрос.

# 20
Ако на детето му харесват танците и го спрете от тях само, защото няма ефекта, който Вие търсите ще постигнете обратния ефект, може дори да намрази всяка друга активност, която представите.

Движението трябва да е неизменна част от живота на всеки човек без цел отслабване, а за цялостна двигателна култура и здраве. Ако наистина се движи, колкото казвате и не яде никакви "вредни" храни , но е с наднормено тегло според мен трябва да се консултирате с ендокринолог. Храната е много важна, но всякакви разговори и промени в тази възраст с цел отслабване трябва да са много внимателно поднесени, за да не развие детето лоша връзка с храната или комплекс.

Иначе плуването е оптималния спорт. Щадящ ставите и костната структура, особено при подрастващите, комплексен, развива цялото тяло. Огромен гръб 8 годишно момиче няма да развие, ако ще и 5 пъти седмично да ходи по час на плуване.

# 21
  • FRANCE
По принцип и не "вредните" храни могат да водят до напълняване. Зависи от количеството. Какво примерно яде детето на ден?

# 22
Засега продължаваме с танците 2 пъти седмично. Проверявам за плуване или бънджи за деца за съботните дни. Например за закуска - сандвич с масло, салам и кашкавал, макарони, овесени ядки с кисело мляко, сандвич с крема сирене. Обяд - месо с ориз, месо с картофи, месо с грах, леща, боб - всичко яде и риба. Когато има месо не давам хляб за постните давам по 1 филийка. Не меря грамаж, но ще почна. За следобед давам по един десерт - барни или друго блокче. От плодовете яде предимно банан, ябълка и грозде. Не меря количества, но ще почна.

# 23
Засега продължаваме с танците 2 пъти седмично. Проверявам за плуване или бънджи за деца за съботните дни. Например за закуска - сандвич с масло, салам и кашкавал, макарони, овесени ядки с кисело мляко, сандвич с крема сирене. Обяд - месо с ориз, месо с картофи, месо с грах, леща, боб - всичко яде и риба. Когато има месо не давам хляб за постните давам по 1 филийка. Не меря грамаж, но ще почна. За следобед давам по един десерт - барни или друго блокче. От плодовете яде предимно банан, ябълка и грозде. Не меря количества, но ще почна.
Опааааа мен тръпки ме побиха по гърбината.

Таз диета трябва да премине през разбиране.
С налагане няма да стане.
Съжелявам няма как така със сила и заплахи.

# 24
  • Ст Загора
Много въглехидрати. Ориз , картофи. Сандвич.
Консултация с ендокринолог за деца .

# 25
Като човек ходил дълги години да плува мога да кажа, че е чудесен спорт и нямам "гръб". Но и нещо друго помня от времето когато бях дете. След плуване такъв глад ни гонеше, че веднага отивахме с някои момичета до близката баничарница. А тя беше страхотна.
Та мисълта ми е, че спорта/интензивните тренировки повлияват апетита. Но това важи и за танците. Ако вашата дъщеря прави като мен няма да отслабне.
Наблегнете на зеленчуците, но и гледайте да не я стресирате много, за да не си докара някое "хранително разстройство" (нямам идея как точно е термина на бг). Не се вманиачавайте много, да не стане обратния ефект в пубертета.

И според мен е важно да се наблегне, че трябва да се движи за да е здрава! , а не за да е слаба.
Също смятам, че народните танци могат да са много интензивни и стягат краката и ако и харесват да продължава там.

И ако става дума за 1-2-5 килца не е драма.

Но да подкрепя консултацията с лекар. Недай боже детето да има проблем с инсулина, тогава вече трябват сериозни мерки.

# 26
  • FRANCE
Детето обича ли зенчуци? Примерно понякога за закуска омлет и краставичка , домат без филия., овесени ядки с мляко примерно. За обяд да започне със салата. Месо, пиле, риба с гарнитура зеленчуци. Примерно броколи, зелен боб, спанак (това не знам дали ще го хареса), тиквички . Може и зеленчукова супичка, но не като основна храна , а с това да започне.
Детето сега расте. Не е фатално ако не отслабва, важното е да не качва.
Много са чувствителни на тази възраст децата .
Успех . Минах през това с малката девойка.

# 27
Според мен акция нр. 1 - консултирайте се със спец. за храната и спазвайте напътствията , редовно се консултирайте.  Освен това увеличете и движението .

Общи условия

Активация на акаунт