_re_ge, мисля, че ще помогнеш много, ако дадеш насоки къде да се обърнат за диагностициране в Австрия, евентуално кои пулмолози, алерголози да посетят. Явно не са попаднали на правилното място. А и той получава нощни пристъпи, денем явно няма и не са установили астма. Според мен е най-добре в такъв случай да влезе в болница за изследване. У нас зная как и къде става това, мога да ги насоча към добри лекари, но за Австрия нямам представа.
ПС Проф. Костов от Инспиро ( линковете, които пуснах) е един от най добрите пулмолози у нас. И центърът, който направи, е много добър. Но е платено, няма направления.
И у нас грижите не са на лошо ниво и имаме достатъчно добри лекарства и лекари. Или поне аз съм попадала на такива. Пулмологът ме измъкна от много тежко състояние, нямах сили дори да говоря на моменти, не ми стигаше въздух. А при мен има и друга екстра, БТЕ, пръскам тромби в белия дроб. Симптоматиката с астмата е същата и трудно се различава кога какво е, но при тромбите кортикостероидите са противопоказани. Сега се оказа, че и новите антикоагуланти - ксарелто, еликвис не ми действат достатъчно.
Но както се вижда, жива съм, справям се, в добро настроение и дух съм, въпреки всичко през което минах.

Valerie R, забравих да спомена, че ми се е случвало и гъбясването от помпичките, но това се контролира с изплакване на устата със сода бикарбонат след пръскане.