Августовски бебета 2024

• 21 622
  • 776
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Карам малко телеграфно
При задавяне бебето не се обръща, опасно е. По-добре да се напръска с вода, или да му се духне в лицето, нещо такова. Дъщеря ми с нейния рефлукс ни беше уплашила много в началото, но като цяло да се задави не е чак толкова опасно, защото те си имат механизми за справяне, нищо, че са миниатюрни.
Сара се обръща сама от гръб на една страна и обратно, затова не мога да проследя точно в какви пози спи през цялото време. Много често я оставям по гръб, след 2 мин тя се е обърнала. По корем спи върху мен. Не е толкова опасно спането по корем, синът ми само така спеше и то от доста малък, после вече си сменяше всякакви позиции.
И да ви споделя един трик, който не помня къде прочетох, но ми е много от полза, само вкъщи го правя, де : при майки, които кърмят и ползват биберон, биберонът може да си го носите в сутиена Grinning Затопля се, мирише на мама и на мляко и постоянно знаете къде е Stuck Out Tongue Winking Eye

# 31
И аз да се разпиша.. благодаря за темата 😊

При над е хаос. Кърменето е зор, няма увеличаване, не се отказвам ама… ако не яде 3-4 часа е е насъбира ама пак не за цяло ядене. Той яде не график, спи без график и няма сила, която да го събуди. Прави будувания по 4-5 часа и после толкова спи. Вдигам го, сменям му памперса, пощипвам му…Цъ. Няма будене.

Не искам стриктен режим, но поне нещо ориентировъчно, че грам не мога да излъска. Храним се по 2 часа. И с тва стимулиране.. ад. Като с е наложи да излезна и се забавя с цеденето и ме хващат нервите, става ми гузно, виновно…

# 32
Моите си се въртят и обръщат като пумпалчета настрани, даже се изхлузват от техните легла и са наполовина на спалнята. Средното ми дете много спеше по корем, но сега като казват и слушам, не смея много своеволно. Биберони по едно време въведох, но те всъщност не ги искат, искат мама. Вместо да ги мъча с, тях, реших да си ги държа близо до мен. Надявам се като порастват, да не се налага да ги утешавам със залъгалка. Баткото дори не разбра какво е. А Светослав веднъж даже много умно се ориентира на настоятелните ми опити да му дам биберон - просто отваряше широко уста всеки път, когато му го давах и нямаше как да се задържи вътре 🤣 Иначе си ги плюеха и двамата, избутваха с език, просто отваряха уста, за да падне, много изобретателни.

Гукат си и двамата редовно, правят и други звуци. Усмихват ми се обратно на моите усмивки, гледат се един друг, веднъж си се усмихваха и гледат черно-белите карти. Особено голям фурор предизвика картата с око - гледат я като хипнотизирани и със сигурност я разпознават. Сложих им също така устни, нос, краче, но последните две засега са трудни.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 11:05 от Mama2288

# 33
Вики, благодаря за новата тема!

Момичета, и при нас е хаос.

Опитвам се да кърмя, но съм сигурна, че количествата са малки, затова после дохранвам, но изобщо не мога да преценя с колко. Продължавам да стрелям в тъмното и да се надявам това дете да стане човек въпреки некадърната си майка 😏 Вчера забравих да му капна витамин Д.
 Добре че следващата седмица сме на контролен преглед да го премерят, иначе на вид изглежда пораснал, вече минахме на 62 размер. Тогава ще му слагат и 3те ваксини, направо от сега ме е страх - във всяко краче по 1 игла + в устата 😫

Освен това продължават да ме болят зърната, пробвахме всички възможни пози, понякога успявам да го позиционирам правилно, но в повечето случаи не. Сигурно и юздичката си оказва влияние, както и факта, че бебето засука 1 месец след като е било само на биберон…Поръчах си посребрени капачета за зърна, май успокояват повече от Лансинох, а и не цапат. Но категорично кърменето боли, поне при доста жени..

Аз вече напазарувах в  HM преди 2 седмици , 150 лв сметка направих, ако бях изчакала малко, 20% не са зле. Набързо станах лоялен клиент заради безплатната доставка…

# 34
Тъкмо вчера ми пристигна поръчката от хм.. аз имам сериозен проблем с пазаруването и не искам да казвам колко пари месечно давам за баткото и бебето, че лошо ще ви стане.
При мен също е болезнено кърменето, стана по-добре, но и моята рядко засуква добре, а и от скоро започна да се тегли, прави някакви пози странни докато яде и съвсем е зле работата. От къде поръча капачетата? Чакам отзив, аз отдавна спрях лансиноха, че си съсипах всички дрехи, а и при мен вече няма рани, просто са болезнено чувствителни зърната при допир с дрехи( а без сутиен не мога, защото съм с доста голям бюст).
Бояна продължава да спи само върху нас/в слинг/количка и обмислям днес да я пробвам по корем. Просто не се издържа.. баткото на 4м започна да се обръща гръб-корем и не спях по цяла нощ да го обръщам, че не можеше корем-гръб, а сега бебе на 1м доброволно ще сложа по корем, кофти се чувствам много, но не мога да ида до wc през деня без да я оставя и да плаче.
Лалз, 4-5 часа будуване са наистина много, бебето се преуморява, за това изпадате в такива ситуации, опитай да го приспиваш по-раничко. Моята госпожица прави доста кратки интервали на будуване, но явно така си и е добре, ако и спеше самостоятелно щеше да е бонбон, но как да е, това да ни е проблемът.
Някой ползва ли някакъв не-мазен шампоан? Мия я с този на дм, пробвах на мустела, пак и седи мазна косата точно в горната част и бретона, а има доста коса и ме дразни, все едно не сме си къпали бебето от раждането, много е зле..

# 35
Днеска ни сложиха първата ваксина,на вашите бебоци как им се отрази вдигаха ли температура и колко.

# 36
Милива, и аз не съм особено доволна от шампоана на Мустела. Къпем я вечер и на следващия ден до обяд вече и седеше леко мазна косата. Взех на Биодерма АБЦ гел, той е и за тяло и за коса и съм по-доволна.

# 37
И аз кърмя и дохранвам, лудница е и при нас.
По колко време будуват вашите дечица? При нас има доста дълги паузи по 4-5 часа будуване и не ми се струва нормално …

# 38

Аз приспивам на 50мин +- тогава вече спира да се заглежда и се дразни ако не я носим, ако вече е изнервена и проревава съм изпуснала момента и заспива по-трудно.
4-5 часа са страшно много, те се преуморяват и мозъка им пречи да заспят съвсем.. влизат във fight or flight mode, някакъв хормон се синтезира, за да ги държи будни и после ходи се чуди защо са се пренавили.
Ще я пробвам биодермата, те повечето май са мазни, че нали кожичката им е по-суха..

# 39
Вчера водих нашия до педиатъра , че имах разни притеснения.Та се сдобих с още притеснения.
Трябваше да го ваксинират сега на консултацията след 10 дни , но все още е леко жълт в лице и склерите на очите в краищата са леко жълти .Билирубина му е в норма , но докато не изчисти , педиатъра казва да изчакаме с ваксината.Някой друг с такъв проблем?

# 40
Здравейте,
Някой ползва ли Аптамил комфорт 1?
Искам да го подаря, ако някое бебе яде от него. Купих го за всеки случай и храних веднъж, но много повръща от него, а и засега се справяме с кърмата. Та не искам да го хвърлям, поне някой да го използва. Simple Smile

# 41
  • София
Marbella, странно. Нашият е все още със кърмаческа жълтеница, но другата седмица ще слагаме ваксини. Трябваше миналата, но имаше секретче и отложихме. Педиатърът ни, както и неонатолог в Токуда казаха, че не е противопоказно поставянето на ваксини.

# 42
Marbella, странно. Нашият е все още със кърмаческа жълтеница, но другата седмица ще слагаме ваксини. Трябваше миналата, но имаше секретче и отложихме. Педиатърът ни, както и неонатолог в Токуда казаха, че не е противопоказно поставянето на ваксини.

Ами и аз така мисля , при положение , че кръвните изследвания са в норма.Имаме още 10 дни де , дано да доизбистри.

# 43
  • София
Изкарвайте бебчето на слънце. Нас така ни посъветваха от Токуда и вече е почти бялото бебе, което родих. Помага доста излагането на слънце. След това може да има по-тъмни изпражнения, заради изкарването на билирубина. Това е окей и напълно нормално.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 14:39 от NadezhdaML

# 44
  • София
За козметика ползвам на Mixa, който е за коса и тяло, много в лека формулата и мирише страхотно на кайсия, засега ѝ се отразява добре. Но аз я къпя цялата с косата на 3-4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт