Августовски бебета 2024

• 21 606
  • 776
  •   1
Отговори
# 45
Miliva, капачетата поръчах от немския амазон, 30€ някъде, поръчах ги с доставчик, че да пристигнат по-бързо. Бях на зор..иначе и мен много ме болеше от допира на зърната с дрехи и точно за това помагат супер. Няма да направят засукването по-добро, нито да облекчат болката, но поне зърната се възстановяват по-добре според мен.

Момичета, не знам дали си въобразявам, но откакто давам по-често гърда, бебето почна да спи повече през деня. Даже ме притеснява, че спи толкова много, чудя се дали не съм го обезводнила или нещо такова…

https://www.amazon.de/K_CPC/dp/B07ND58735/ref=mp_s_a_1_2_sspa?cr … WFyY2hfYXRm&psc=1

Ние ползваме Идрозоил за измиване на тялото и косичката. По съвет на педиатърката, мисля, че е за много чувствителна кожа. Доволна съм, косичката не се омазнява, а къпем бебето през ден.

# 46
  • София
Не си го обезводнила, спокойно. Просто са още много малки и ден с ден не си прилича. Спят, акат и ядат както им дойде, затова се следят някои по-основни неща като цвят на акото,  цвят на кожата, дали има температура, дали плаче само при нужда, или непрекъснато, някакви такива.

# 47
Момичета, имам един бебешки въпрос свързан с кърмене. Днес изядох няколко кайсиеви ядки, малко по-късно се замислих, че май не са безопасни при кърмене. Проверих в интернет и навсякъде чета, че трябва да се избягват, да но вече като си ял.. Къде мога да проверя след колко време ще е безопасно кърменето?

# 48
  • София
По последния въпрос не мога да помогна, но относно лансинох и преди съм писала: ползвайте подплънки за кърмачки, за да не си съсипвате дрехите и за да е мекичко на зърната. Има еднократни и многократни, които се перат. Помагат и при течове от зърната, които понякога могат да са значителни. Sweat Smile

Да ви попитам: вашите бебета започнаха ли да слюноотделят? Нашата бебка от няколко дни се слюнчи и чак се дави, сякаш не знае какво да прави със слюнката в устата си. Това предшественик ли е на зъбите?

# 49
И при нас има много лигааа Joy
+ 1 за подплънките, използвам еднократни и без тях съм изгубена .

# 50
Ох, добре, и нашето бебче се слюнчи и дави, аз си мислех, че е от хремата, а то може би от слюнката - или и от двете. Кажете повече - какво чувате, виждате. То даже не знам дали точно има хрема или това е слюнката, защото нослето не тече. Чува се само нещо назад, че хърхори. Като задна хрема, но май са малки да имат задна хрема. Лекарката каза, че има хрема от вируса, но майчинският ми инстинкт казва, че е нещо физиологично, свързано със слюнката и затова правим само инхалации и прйскаме стеримар бейби - те така или иначе не вредят. Благодаря на всички, които вече се включихте или ще се включите по тази тема Simple Smile

# 51
Привет и от мен това е 6-та седмица на малката и май е в някакъв скок на растежа. Втори ден яде на два часа като новородено и изпада в неистов рев то е направо дране след 17:00 следобяд. Уж следя и аз спане и интервали на бодуване и все нещо ми убягва.
Освен това още ръмжи много особено сутрин между 04;30-08:00. Давам пробиотик панда, но повръща доста след него. Някой ползвал ли е нарине бил добър?

# 52
Нещо не го схващам това с фазите на будуване, някой може ли да ми обясни как се слядят. На мен в приложението днес това ми излиза като общо време.

# 53
И при нас е абсолютно същото. Точно свършва 6 седмица. Увеличи си дозата от 110 на почти 130. Яде през 2 часа и малко, ако не ѝ дадеш почти веднага храна започва да се дере яко😵 До онзи ден нямаше нищо подобно, спеше си, хапваше си и т.н. Имах изцедена кърма за 2 хранения поне напред, сега смогвам само за следващото. По принцип я слагам и на гърда, но тия два дни се дърпа все едно не знам какво ѝ давам. Досега не беше така, яде си и по двата начина съвсем спокойно. Това с дърпането и мрънкането докато яде също го прави. Сутрин ръмжи😀 А бре като ви чета, сме на едно положение почти всички 😀 Не мога да повярвам, че най-накрая успявам да напиша нещо тук, каня се от болницата още😂
Днес се опитах след всяко хранене през деня да я държа малко будна и после да спи и май се получиха нещата. Вечерта заспа в 21.30 след баня и хранене, та допреди малко, т.е. малко над 4 часа. Предполагам, че следващото ще е към 6. Аз съм готова. Измити шишета, кърма, заредена кафеварка, остава само и закуска да направя за нас 😂

Лефакс давам преди хранене и Био Гайа със следобедната кърма.

Flower, това означава, че е будувала 11 часа през деня, а 53 минути през нощта. Спала е 3 часа през деня и 7 през нощта. Всичко ли си записвала? Тези 11 часа ми се струват много. Прикачвам нашето от днес.
Привет и от мен това е 6-та седмица на малката и май е в някакъв скок на растежа. Втори ден яде на два часа като новородено и изпада в неистов рев то е направо дране след 17:00 следобяд. Уж следя и аз спане и интервали на бодуване и все нещо ми убягва.
Освен това още ръмжи много особено сутрин между 04;30-08:00. Давам пробиотик панда, но повръща доста след него. Някой ползвал ли е нарине бил добър?

# 54
И при нас е абсолютно същото. Точно свършва 6 седмица. Увеличи си дозата от 110 на почти 130. Яде през 2 часа и малко, ако не ѝ дадеш почти веднага храна започва да се дере яко😵 До онзи ден нямаше нищо подобно, спеше си, хапваше си и т.н. Имах изцедена кърма за 2 хранения поне напред, сега смогвам само за следващото. По принцип я слагам и на гърда, но тия два дни се дърпа все едно не знам какво ѝ давам. Досега не беше така, яде си и по двата начина съвсем спокойно. Това с дърпането и мрънкането докато яде също го прави. Сутрин ръмжи😀 А бре като ви чета, сме на едно положение почти всички 😀 Не мога да повярвам, че най-накрая успявам да напиша нещо тук, каня се от болницата още😂
Днес се опитах след всяко хранене през деня да я държа малко будна и после да спи и май се получиха нещата. Вечерта заспа в 21.30 след баня и хранене, та допреди малко, т.е. малко над 4 часа. Предполагам, че следващото ще е към 6. Аз съм готова. Измити шишета, кърма, заредена кафеварка, остава само и закуска да направя за нас 😂

Лефакс давам преди хранене и Био Гайа със следобедната кърма.

Flower, това означава, че е будувала 11 часа през деня, а 53 минути през нощта. Спала е 3 часа през деня и 7 през нощта. Всичко ли си записвала? Тези 11 часа ми се струват много. Прикачвам нашето от днес.

всичко съм записала, вчера спеше през деня много малко. Ето сега например от последно хранене, докато заспи имам над 2 часа будуване (храних го около 21.30 заспа в 23.30)

# 55
  • София
Ще прикача и аз нашия анализ и една таблица за ориентир колко трябва да спи/будува и като брой и като времетраене. Общо взето будува 60-90мин, като около 50-60мин започвам да приспивам, за да не изпусна момента. Търкане на очи, дърпане на уши, зачервени вежди, загуба на фокус и прозяване са признаци на желание за сън.

Уф, при нас имаше баба и дядо за два дни и да не кажа, че всичко отиде по ягодите, ама сме почти там.. Много я превъзбуждаха и не я оставяха да заспива сама и съм меко казано бясна. В момента се боря с последствията.

# 56
Цвете, много е това. Трябва да я приспиваш. Колкото по-дълъг е интервалът, толкова по-трудно става и се изнервя бебо.
Кукличка, това е ужасно. Аз изобщо не си мълча и се карам на всички, ако правят с бебето каквото не трябва 🙄😀

# 57
Всички ли записвате интервалите на будуване и спане? Аз едвам смогвам да запиша храненето, хич не ми се иска да водя статистика и за спането ☹ С какво е полезна, освен за инфо за нас?

И нашият слюнкоотделя повечко напоследък.

# 58
И аз тъкмо се чудих какво става с тези слюнки. Герка, старая се да записвам, но някои дни ми е много сложно.

Относно интервалите на будуване и Лъчезар спи по-малко отколкото трябва, с нощния сън още имаме борба, особено, ако да му силни коликите, няма утеха. Давам биоамика и инфакол, ама нещо не виждам особено подобрение. Предната вечер от 12 до близо 5 беше голямо дране, като не броя яденето..

Кукличка, при нас свекърва ми се самопокани за две седмици, понеже живее пп-далеч, бяхме пред развод с ММ. Беше решила, че повече ще ми гледа детето отколкото да ми помага с къщната работа. Отделно коментираше всяко нещо как се случва, даваше непоискани съвети и държеше детето будно. Голяма грешка беше престоят й, само изнерви всички ни. Като цяло, ако можете си гледайте децата сами. Аз го научих по лошия начин.

# 59
Записвам само храненията по най-старомодния начин в тетрадка 🙂. С малки отклонения +- 20-30 мин бебка като че ли сама се е научила да будува и спи по график на 4 часа. Час, час и нещо будува след това спи. Както кукличка спомена започва да си търка очичките, ушичките, прозява се, губи интерес означава че и се спи, и спирам игрите или други дейности. Може би защото не я кърмя, но ми прави впечатление, че сама се приспива, иска биберон за успокоение и все едно и се изключват батериите и заспива. Гледам да и го махна биберона след като заспи, имам усещане, че от него огладнявя повече. Не обича особенно да я приспиваш на ръце, даже се изнервя и плаче на ръце, не иска дундуркане. Незнам това нормално ли е?
Слюноотделянето също е доста, дави се, кашля, нещо хърхори постояннонв гърлото й. Като се нахрани прави едни странни пози, изрквява се, върти се,не успявам дори да я оригна, едвам я удържам, не е спокойна след хранене, направо е мъка и след има няма 5-10 минути се оправя и ми се усмихва. Това го прави отскоро и не мога да разбера защо така.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 08:39 от Lenka_09

Общи условия

Активация на акаунт