Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво може да причини постоянен плач на бебето вечер, но спокойствие през деня?
Какви са симптомите на колики при бебета и как мога да разбера дали моето бебе ги има?
Как мога да предотвратя задавяне на бебето, когато го храня с адаптирано мляко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво може да причини постоянен плач на бебето вечер, но спокойствие през деня?
Това поведение може да се дължи на няколко фактора, включително колики, нужда от внимание или дискомфорт при лягане. Някои бебета са по-чувствителни през нощта поради промени в заобикалящата ги среда. Увеличаването на интервалите между храненията също може да помогне, тъй като бебето може да не е готово за ядене още.
-
Какви са симптомите на колики при бебета и как мога да разбера дали моето бебе ги има?
Симптомите на колики включват неутолим плач, особено след хранене, затруднения с оригване и възможни изрази на дискомфорт. Не е необичайно бебето да плаче в определен момент по време на деня, независимо от храненето. За да се уверите, че бебето ви не страда от колики, наблюдавайте поведението му по време на хранене и след него, както и времето, прекарано в сън или игра.
-
Как мога да предотвратя задавяне на бебето, когато го храня с адаптирано мляко?
-
Какви са нормалните интервали на будуване за новородени и как да ги насоча?
-
Как мога да определя дали бебето ми е спокойно и сито между храненията или преяло?
Аз я оставям през деня да спи в отделна стая вече в кошарката й, пак в гнездото и с чувалче повита. Гледам я на бебефон, но си заспива сама без да сме в стаята и това явно им се струва жестоко. Аз обаче много държа на умението да заспива самичка. Ще видим какво ще стане след регресиите в съня и зъбите, но засега съм стриктна. 
Естествено не позволяваме.