Августовски бебета 2024

• 21 611
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Цвете, много е това. Трябва да я приспиваш. Колкото по-дълъг е интервалът, толкова по-трудно става и се изнервя бебо.
Кукличка, това е ужасно. Аз изобщо не си мълча и се карам на всички, ако правят с бебето каквото не трябва 🙄😀

Абсолютно подкрепям, че изтървеш ли момента е възможно да остане будно направо до следващото хранене, а ти да изнемогнеш и да пропуснеш момент да си поемеш въздух.
Иначе бабата и дядото бяха моите родители, дошли от другия край на държавата и ми стана жал да се карам. Обаче баща ми като каза “то мъничко още, какво разбира от интервали” лееекичко се ядосах. Grinning Аз я оставям през деня да спи в отделна стая вече в кошарката й, пак в гнездото и с чувалче повита. Гледам я на бебефон, но си заспива сама без да сме в стаята и това явно им се струва жестоко. Аз обаче много държа на умението да заспива самичка. Ще видим какво ще стане след регресиите в съня и зъбите, но засега съм стриктна.

Герка, на мен ми е полезно да следя интервалите, за да знам кога да я приспивам, понеже моята госпожица до последно е игрива, смее се и гука и в един момент просто затваря очи. В този момент трябва да си е в леглото. Grinning Така предвиждам какво ще стане и знам кога горе долу ще се събуди, според това кога е заспала и колко е яла. Откакто спазвам горе долу часовете от таблицата е много по-спокойна.

# 61
Определено е много важно да заспиват самички,понеже в последствие ще се будят и ще търсят това,което ги е приспало,вместо да имат пълноценен сън: примерно, вместо да спи 3 часа,ако люлеем бебето или заспи на гърда, има голяма вероятност да спи 30 минути и да се събуди,защото вече не е на гърда или не го люлее някой. Гледам, когато имам сили,леко да разбудя,когато се нахрани,за да се опита да заспи сам. Не става винаги,но... Поне засега по корем заспива най-много с потупване по дупето и спи добре.

# 62
Аз не записвам за съня, защото често яде в просъница и не знам как да го тълкувам. Simple Smile

През деня след около 11 ч. спи в другата стая с дрехите както е, само вечер му слагам едно боди наречено за пижамка и чувалчето.

Какви килимчета ще взимате? Тъй като се забавих с взимането на шезлонг, още го чакаме, за следващия етап - килимчето, искам да поръчам овреме. Да може да се отмирише, да го почистя... Пък като знам, че седмица ще го избираме...

Моят мъж мн трудно избира неща. Направо се престарава. Ако не го изюркам, няма да направи нищо. Само ако на него му е интересно, някоя джаджа, е по-скоростен. И все го влече да ви предлага неща втора употреба. Направо ме побърква. Аз не съм напълно против, ето сега неща за бебеносене, ще се огледждам за втора употреба неща, че струват доста. Но количка, столче за кола, шезлонг - направо ме изкарваше извън себе си, като ми ги намери втора ръка.... Тези неща се амортизират, имат нужда от гаранция...

# 63
  • Пловдив
И Ивайло много се слюнчи, но точно като при зъби, при все, че батко му не се е слюнчил така. Ще започвам да слагам бандани, че иначе му се мокрят деколте/гърди.
Не записвам будувания и хранения.
Ролзвам стеримар за почистване на носа и клечка за уши.

# 64
Здравейте, малкия е запекан,какво давате когато се запекат. Възможно ли е да е от биогаята.

# 65
Здравейте, малкия е запекан,какво давате когато се запекат. Възможно ли е да е от биогаята.

Какво точно имаш предвид, твърди изпражнения или рядко акане (т.е. не е акал няколко дни)?
Ако е второто, по чуждестранните сайтове пише, че за толкова малки бебета е нормално да акат от 7 пъти на ден до един път на 7 дни. И ние се бяхме притеснили като 3 дни не беше акал, на 4тия обаче имаше тортичка и беше голяма радост вкъщи Satisfied
Иначе има мини свещички за запек при бебета, не сме ползвали. Майка ми продължава да си твърди, че термометър в дупето върши същата работа, тя така била процедирала с мен и всичко било точно Fearful Естествено не позволяваме.

# 66

Какво точно имаш предвид, твърди изпражнения или рядко акане (т.е. не е акал няколко дни)?
Ако е второто, по чуждестранните сайтове пише, че за толкова малки бебета е нормално да акат от 7 пъти на ден до един път на 7 дни. И ние се бяхме притеснили като 3 дни не беше акал, на 4тия обаче имаше тортичка и беше голяма радост вкъщи Satisfied
Иначе има мини свещички за запек при бебета, не сме ползвали. Майка ми продължава да си твърди, че термометър в дупето върши същата работа, тя така била процедирала с мен и всичко било точно Fearful Естествено не позволяваме.

От онзи ден не е акал,писах на личната,но не ми отговаря

# 67
Значи няма какво да се притесняваш.

# 68

Момичета, някоя от вас да е давала тези капки за колики и някакви отзиви ?

# 69
Аз си признавам ,че нищо не записвам .. помня горе долу. Какви приложения използвате?
Да се похваля ,че снощи прекратих тридневното будуване по 5 часа. При нас нощния сън си е стабилен от самото начало, винаги се старая да знае ,че е нощ и имаме една лека нощна лампа, с която просто да мога да го виждам.
Подкрепям заспиването сами ,не мисля ,че е нужно да ги дундуркаме на ръце .

# 70
  • София
Тук май масово използваме Беборан.
Може да се пуска таймер, когато започне хранене, спане и т.н. и да се спира след това или да се въвежда ръчно, когато имаш време. Доста ми е удобно.

# 71
Как ще го намаля това будуване не знам. Днес до момента има вече над 3 часа.
На всичкото отгоре откакто е станал сутринта отказва изцяло да суче, давам изцедена кърма с шишето 😭😭😭

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 13:30 от Flower4

# 72
  • Пловдив
При запек давам малко кокосово масло в лъжичка.

# 73
Моето дете както си ядеше по 120 мл на ядене, от вчера реши, че повече от 30 до 60 мл ще отказва да яде. Направо съм в ступор. И по някаква неясна за мен причина е решил, че ще спи през почти целия ден и ще стои буден почти през цялата нощ. Доста странен модел ми се падна Simple Smile

# 74
Нищо ме записвам, с баткото много с е обърквах от това “трябва” толкова да яде, да спи.  Големи смятания бяха и може би до третия месец издържах така. Сега гледам да е нахранен и да не реве истерично. Ако не спи и мрънка го  слагам в слинга, люлката или излизаме с количката. Вечер да спи, да можем и ние. 😊

Общи условия

Активация на акаунт