Августовски бебета 2024

• 22 298
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Мами, аз и преди бях споменавала, обаче имаме ужасно зловонни газове - мирише на кисело зеле с боб буквално. От началото на октомври е така, имаше тогава запек, оправихме се с миниклизма, обаче продължават да си вонят газовете. Вярно, изведнъж изхожданията намаляха - от по няколко на ден до веднъж през 2-3 дни. За бебе, което е ексклузивно кърмено от раждането става въпрос.
Мъжът ми ме бъзика, че от кърмата ми миришело Grinning Аз вече се чудя дали не е симптом за лениви черва или е обичайно. Утре сме на консултация и втора ваксина, така че ще питам.

По въпроса с температурата, ние вкъщи държим топло - 25 градуса и тя си е с боди с къс ръкав и тънък клин.
При нас е 15-16, до 17 градуса навън, с бриз. Така че навън вече я обличам с по-плътно боди с дълъг ръкав, по-плътни ританки, вълнена жилетка отгоре (алпака и кашмир), завита е с плетено одеяло на два ката и отгоре с  покривалото на количката (тя цялата е кожена). Ако е под 16 градуса, слагам и тънка памучна шапка.

# 496
  • София
Ох, да се оплача. Влизаме в 12-та седмица с гръм и трясък, не знам що за скок е, обаче цяла вечер се буди през 2-3 часа веднъж през час и половина. Почти не съм мигнала.
За бебе, което спеше между 7 и 9 часа непробудно ми е направо шок.

# 497
Здравейте, на нашия много му каркорят червата нормално ли е?

# 498
Някой беше писал за крусти зад ушите, с едно намазване с крема за зърна всичко се махна 😉

# 499
Някой беше писал за крусти зад ушите, с едно намазване с крема за зърна всичко се махна 😉

Махат се и започват да се появяват пак. Трябва всеки ден да се маже.

За пъпчето ще ходим на трета лепенка в Пирогов. Наистина е доста специфично лепенето и щом докторката си извика колега да я залепят заедно, предпочитам да се доверя на тях.

Намалих мазането на Светослав, обличам го по-леко и го мажа само с кокосовото на Wooden spoon. Към момента тежкия обрив изчезна напълно. Останаха само грапавинки по крачетата, но от няколко дни и Давид е така..

Като ви чета за буйните гриви и чак ми става неловко. Таткото ни е с много коса, явно малките не са взели този ген. Имат си същата мъхеста косичка, като при раждането и хич не расте. На Свети му оплешивя тила, където лежи, не че лежи много по гръб, но - факт. Петното става все по-голямо. Големият ми син имаше много коса. Едва дочакахме 1год. и го подстригахме ритуално. Бретона му влизаше в очите. Средния и бебоците - слаба работа. Усилено четкам в бянята с една четчица, гебен скоро няма да ни трябва. 😂

Бебоците заспиват през деня на гърда или в количка, рядко съвсем самички. Вечер си заспиват в леглата. Спят там около половината нощ. По някое време се оказваме с две бебета на спалнята. Давид имаше 3 дни, в които не се събуди до 7ч. и дори го будих аз. След това направи 2-3 неспокойни нощи с често будене и сучене. Като цяло се будят средно около веднъж на нощ и си спят добре.

Таткото ни заминава на две поредни командировки за минимум 4 месеца. Очаквам да се прибира на около 2 седмици за почивните дни...

# 500
Аз си признавам, че никога не го будя за храна. Дори през нощта ако реши да се събуди да яде ако го гушна и поиграем малко и имам късмет го пропуска .
НО понякога съня е доста неспокоен, не знам дали е от коликите … Вашите мъничета стряскат ли се по време на сън?

# 501
  • София
Малко телеграфно - нормално е сънят и всичко останало да се развали по време на скоковете в растежа, нервната им система се “разбъзиква” и после се оправя пак. Сара след такъв почна да гука и да отговаря на нашите усмивки.
За крустите - нейните изчезнаха почти, от само себе си, но бяха много сухи, а не мазнички.
От около седмица като я мия от кръста надолу, ползвам бял бебешки сапун на дм, струва 99 ст и много ѝ помогна, почти спря да се зачервява. Бях го взела за моите ръце, но се оказа, че ѝ действа страхотно на кожата.
За косата - това е първата им бебешка перушинка, която ще окапе. Втората им коса вече ще е истинската, аз лично не държа да ги подстригвам. Каката си стои с втората ѝ коса още.

# 502
  • Пловдив
И аз не будя през нощта, дори вече започна до към 7ч да изкарва, до преди известно време се будеше 5-5 и нещо.
На Ивайло започна да му капе косата, на батко му не окапа, под годината го подстригахме.
Крустите с нищо не третирам и са много по-малко от при баткото, който имах чувствато, че с третирането се увеличаваха.
Баткото ми е със сополи и кашлица и е вкъщи, ей, не се спира не знам тия госпожи как издържат психически с толкова деца. Сега ще се оправяме и излизаме малко навън.

# 503
Аз си признавам, че никога не го будя за храна. Дори през нощта ако реши да се събуди да яде ако го гушна и поиграем малко и имам късмет го пропуска .
НО понякога съня е доста неспокоен, не знам дали е от коликите … Вашите мъничета стряскат ли се по време на сън?

Стряска се и плаче на сън

# 504
Аз като писах, че Давид 2-3 дни от 22 ч до 7ч не се буди и ЗАТОВА аз в 7ч. сутринта го будих. Какво ненормално има в това?

# 505
Деси, същото е и вкъщи, като навиван на пружина е, с кашля и влачи сопол и не мога да го заведа в парка. За съжаление той ме влачи на площадките, колкото и да не обичам аз, та сутринта си спестих тръшкането, но следобед май няма да успея. Не се вирее вътре, за цел му е да я събуди при всяко заспиване, а тя и без това спи 30 минути..  оплаках се, но днес ми е изключително труден ден.
Иначе нощем, ако съм се събудила и много не ми се занимава да цедя и спи над 6 часа я будя да цокне, че иначе на мен ми става кофти. Кукличка, когато спи 9 часа ти цедиш ли се? По едно време цедях преди да легна, но май леко се регулира последните дни и само будя като ми стане много напрежението..
Мама, нищо ненормално няма да го будиш, особено като е кърмен си е съвсем в реда според мен. Особено твоите младежи като бяха по-дребни, а виждаш как си наваксват с грамчетата, значи каквото правиш работи чудесно за вас.

# 506
  • София
Когато спеше няколко дни от 20ч до 5ч, ставах към 2 да се цедя, понеже се събуждах от тежестта в гърдите и без това не можех повече да заспя.

# 507
Аз като писах, че Давид 2-3 дни от 22 ч до 7ч не се буди и ЗАТОВА аз в 7ч. сутринта го будих. Какво ненормално има в това?
При такава голяма пауза особено за близнаци на тази възраст е най-нормалното нещо да го събудиш. Предполагам аз бих се притеснила ако моето направи такъв сън, при все че наддава доста.

Ние досега не сме имали подобна пауза, рекордът ни е от 21:45 до 4 и бях много доволна и наспана, но засега не се повтаря 😃 Май трябва да е много добре нахранен, преди въпросната голяма пауза от 6 часа беше изял 160 мл (микс кърма и АМ) което си е рекорд за него. Не знам къде ги събра, но не е връщал след това, а редовно връща след като сме му давали 60-70-80 мл 🤔

Вчера като махнах лепенката на пъпа кожата от едната страна се зачерви много и даже пусна на места леко кръв…🥺 Уж я махах много лекичко и внимателно, но кожичката му е толкова нежна! Иначе пъпчето засега 24ч по- късно още не е изкочило, но това нищо не означава - важна е коремната стена.

# 508
Gerka, мажа всякакви лепенки с бебешко олио и оставям да се накиснат 5-10мин. Сега, не знам дали е удачно, защото после трябва пак да се лепи, но така се отлепят почти сами.

# 509
Gerka, мажа всякакви лепенки с бебешко олио и оставям да се накиснат 5-10мин. Сега, не знам дали е удачно, защото после трябва пак да се лепи, но така се отлепят почти сами.

Благодаря за съвета, задължително ще пробвам!
Прави се пауза 2-3 дни да почине кожата, така че не е проблем мазането за сваляне ☺

Общи условия

Активация на акаунт