Августовски бебета 2024

• 22 297
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
На моят бебо също му се сменя косичката. Капе си бебешката и на нейно място и расте новичка. С баткото също беше така. Май някъде към 5-6м вече си имаше коса и то изведнъж каква коса само. Огромна. И на букли. Подстригахме го в 8мия месец, за да си е ясно, че е момченце и д а няма неудобни въпроси. Като го подстригахме и косата стана  двойна-още по-гъста и твърда. Да с е чуди човек от къде толкова много коса. На повечето снимки като малък всички коментираха косата 😂. А като бебе си беше почти плешив.
Днес и при нас е труден ден. Даже още от снощи. Бебето едно сумтене цяла нощ. Баткото през деня го буди още докато заспи. На обяд пак така. Сега трябва баткото да става, ама като знам, че ако събудя него, ще събуди и бебето 😂. На обяд като легнат и двамата чета книга или гледам филм, днес нищо не можах да “свърша”.

# 511
Какво давате за колики на вашите мъници? Нашите, както ги потушаваше Лефакса , изведнъж спря и е нещо страшно, даже имам чувството, че ужасно много се усилиха….

# 512
Здравейте, на нашия много му каркорят червата нормално ли е?

И на нашето бебче много къркорят и след всяко хранене свива крачетата , помислихме че е от млякото и от лактозата , сменихме млякото с безлактозно , но уви продължава свиването ..

# 513
Какво давате за колики на вашите мъници? Нашите, както ги потушаваше Лефакса , изведнъж спря и е нещо страшно, даже имам чувството, че ужасно много се усилиха….

# 514
Ох, няма ли да приключват вече тези колики.
И на нашия май пак му се засилиха и то между 5 и 8 вечерта плаче безутешно , хем е гладен , хем му се спи , хем видимо не се чувства добре.Направо полудяхме.
Нашия не смея да го будя за нищо, с толкова зор го приспивам.То той и не спи много де , дремне и пак си го дундуркам и разнасям, денонощно.Големите го будят понякога , но постоянно ги строявам, чувствам се като някакъв цербер.
Побърка ме това малкото.
С каката беше сходна ситуация , на шега , на майтап .. като дойде време за сън , аз се напрягам.Страх ме е от това бебе , ще го хвана ли както той е решил , че трябва, ще се унесе ли бързо или ще реве истерично първо .. ужасно е просто.Само се успокоявам , че ще порасне и няма да е все така.

# 515
  • София
А аз ужасно се обвинявам, че не мога да опазя Сара от кака ѝ. Каката е точно в периода на бебешкия пубертет и ревнува постоянно. Както я гали, в следващия момент я плясва, където ѝ падне. При всяка моя забележка, обяснение само се подсмихва дяволито и все едно нищо няма. Нищо не помага. И повишавам тон, и се карам, казвам ѝ, че мама ще плаче, но засега нищо няма ефект. Все пак с времето много намаляха тези моменти, но още ги има.

# 516
Марбела, като изключа, че на теб не ти е първо детенце, все едно аз съм го писала този пост. Тъкмо няколко дни беше влязъл в някакъв режим и ме оставаше поне четири часа през нощта да поспивам (сумарно), от два дни пак е невъзможен, спи на малки интервали, пак има желание да спи много през деня, киселее, постоянно иска да ръце и нон стоп при мен да е, ужасявам се като започне да се събужда, никакво време не ми оставя…За капак днес хапва на два часа, в чудо се видях, аз не мога за толкова време да произведа достатъчно. Знам, че са скокове в растежа, но ме изцежда.

Вондито, съчувствам ти. Участва ли голямата кака в някакви занимания с бебето, за да не се чувства изолирана?

# 517
При нас главната причина за неутешим плач най-често е за сън. Приспи ли ѝ се на нея дори 1мин. не може да изчака, трябва моментално да в настаня в ръцете си и да започна да я тупкам по дупето или да я оставя в некст то ми-то и да я държа за ръчичката и пак да тупкам дупето с другата. Закъснея ли или не разбера, че плача е заради сън се усилва и плаче буквално до посиняване в рамките на 2мин. Тази вечер например аз я успах в нейното легълце и таткото остана до нея, за да мога аз отатък да си почистя, изгладя, измия и стерилизирам шишета т.н. Всичко беше добре 20 мин. и тя се е събудила и е отворила очи, но в момента, който е видяла татко ѝ, а не мен се е одрала от плач. Той я донесе набързо до мен и само я гушнах и заспа за 1мин. и пак я оставих в леглото и си спи спокойно, но и аз не мърдам от там. Задачите ги свърши таткото, но и е малко зачуден защо така се получава.. Обясних му, че цял ден сме двете и все пак тя има нужда от майката и се успокоява в мен, ние сме едно цяло с нея и тя е моето парченце, но го усещам, че е доста объркан и не иска да става така и мен ме е жал за него. Той се опитва всячески да ми помага и съм му адски благодарна, за което. Дано с времето бебка не е чак толкова привързана само към мен, защото не знам как ще се справя с всичките ми задачи вкъщи..

# 518
Към по-запознатите по темата с килимчетата. Какво сте харесали?

# 519
И с какво по-точно въпросното килимче се различава от това (например) да метна едно обикновено памучно одеало на пода? Ако идеята е да е устойчиво на влага, защо например да не купя 1 кв.м. балатум (изключвам детския дизайн като фактор)? Като приключим с ремонтните дейности, аз планирам върху ламината да застеля обикновен килим и да приключа темата. Причината е в това, че бебето е едва на 2 месеца и половина, а аз вече прибирам толкова много надраснати дрехи и вещи. Реално всичко се ползва по месец и нещо.

# 520
  • София
Някои неща да, други остават много полезни и се ползват с години. Аз също не разбирам за какво точно килимче говорите, аз на пода застилам дебели одеала. Бих си взела и килим някакъв за децата, но вече физически няма къде да побера всичко. Иначе преди време се забавлявах да гледам най-скъпите столчета за храна. Намерих едно за 1100 лв Stuck Out Tongue Winking Eye
Ние си караме с подарени от приятели столчета - имаме 4, 2 високи самостоятелни и 2, които се слагат на голям стол с колани. Ако трябваше аз да купувам, щях да дам най-много стотина лв.
Добавям за ревността на каката - постоянно сме заедно трите, всичко правим заедно, като аз нямам изисквания тя да ми помага. Ако пожелае, давам ѝ да носи дрехи за пране в коша. Старая се да ѝ обръщам много повече внимание, отколкото на бебето, както и да не показвам много нежност към малката точно пред очите на каката. Мисля, че всичко ще мине с времето. Поне вечер каката спи отделно и тогава се гушкаме със Сара.

# 521
Аз виждам едно предимство на бебешко килимче над домашни такива - влакната, предвид че всичко влиза в устата. Поне моите като ги сложа по корем, постърчат с глава и по някое време клюмнат и се лигавят на място. Така че и аз мисля да купя.

За спането и буденето - не ги прехранвам, нито седят гладни, но откакто сучат, не качват много - по 700 - 800 г на месец. Факт е че спят по около 16 - 17ч на денонощие, което е в норма според приложението. Отбелязвам, че ако им дам адаптирано, имат склонност да спят по-дълго. Явно засища за по-дълго. Също ако им додам изцедено мляко, след като са сукали. Правила съм експеримент и биха намъкнали почти всякакво количество кърма, почти 200 мл. Но то се усвоява по-бързо от АМ, а и между кърмене, цедене и даване на изцеденото винаги имам интервали от време, така че моите бебета на практика винаги са готови за храна. 😊

Лепенката на пъпа ако я сваляте на максимума, пада лесно. Аз я свалям на 12 ден.

И най-притеснителното, Светослав има от 2 дни топче на едната гърдичка... Притесних се. Не след раждането, а сега и не е подуто, а има топче вътре... Ако някой знае нещо...

# 522
Аз също се колебаех между обикновен килим и килимче от ХРЕ пяна. Да мятам одеала на пода хич не ми харесва, ние имаме точно 2 олекотени завивки с които се завиваме, да ходя да взимам родопски одрала от бабите, айде няма нужда. Освен това ще събират много прах, не знам у вас как е, но при нас за 3 дни се събира вече прах за бърсане. Обилновеният килим може поне да се и мине с прахосмукачка. А одеалата се перат само лятото…
Онзи ден видях килимче от ХРЕ пяна 1 см у една приятелка с бебе на 10м. Каза, че е доволна и бебето си прекарва няколко часа на ден там. Харесва ми, че може да се забърсва и да се прибира.

Аз обаче още не съм поръчала 😅

# 523
Мисля, че знам отговора, но да питам - вашите деца лапат ли си ръцете? Нашето вече си отдиференцира и палеца и си го смуче доста шумно. Две неща съм намирала за неприятни и съм смятала, че моето дете няма да е така - да си смуче палеца и да ходи мускуриво. Ами ето причиних му нещо на носа, сега събира секрети, които засъхват и не се чистят. Пак ще го водим за микробиология от носен секрет... На нас ни се израниха ръцете да мием неща и да ги мием, а неговите са все в устата. Бърша ги с мокра кърпичка, но то не е като да се измиеш...

Кой беше казал, че слага мупироназал в нослето, мисля, че вече и ние ще трябва да слагаме. Още повече че аз се мажа с него заради изолирана бактерия и колкото и да го пазя...

Много ми е свито за моето бебе, но като ви чета ми става притеснено и за вашите. Искам всички да са здравички и да си растат спокойни.

Килимчето от пяна още не го ползваме, защото още няма нужда, а и още няма парно, че да се метнем на пода. Чакам го това парно като нова година.... За мен теоритично едно такова килимче би трябвало да е по-лесно за подръжка от одеало, и при нас се събира много прах. Не знам като дебелина 2 см как ще са му, не знам дали ще потъва, не знам ще се амортизира ли. Но предвид, че и аз се очаква да съм на пода, предпочетох по-дебело.

# 524
  • София
Мина моята консултация с Хедра. Изключително съм доволна, това ми е втората с нея. Тази с Ася Демирева беше груба грешка.
Няма база за сравнение. Жената ми обясни толкова много неща. След консултацията ми прати и нещата, които да правя описани.

Решението за отказ от сучене - първо не суче ефективно заради юздичката, а бях решила, че ми е малко кърмата по едно време. Нищо, че е махната юздичката, ще отнеме време да свикне. Но тъй като трябва да е хранен човекът, ще си караме с бутилка. На гърдада слагам между храненията му, за удоволствие, да си играе, за десерт.
Каза, че произвеждам мляко като за две бебета. Мога само да се радвам на количествата си. Дори ми препоръча да разредя малко цеденето, че съм в свръхпроизводство.
И да кажа на тези, които се цедят - ЦЕДЕЙКИ С ПОМПА, КЪРМАТА НЕ НАМАЛЯВА. Важно да се знае. Обратното се получава.
Много ми помогна консултацията и най-вече на психиката, защото бях изпаднала в една депресия, че няма да кърмя директно, а ще храня със шише и толкова много се обвинявах. Признавам си, че много страдах.

Отделно аз не ям млечни, защото Виктор има непоносимост към тях, но Хедра ми каза задължително калций да приемам и от вчера започнах с калция.

За смученето - мноого си смуче пръста, цялата ръчичка е мокра, но го оставям.
Много се забавлява с една въртележка, смее се самичък, рита като за световно с тия краченца.
А килимче ще вземем. Откъде сте се насочили за такъв с пяна?

Общи условия

Активация на акаунт