Августовски бебета 2024

• 22 292
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
Споделете вашите режими на сън/хранене?
Кога ги лягате за нощен сън?
Особено тези с повече деца , като приспя малкото , докато легна големите и те ги будят поне 1-2 пъти.
Тези вечери се буди на всеки час(сам) и направо ни побърка.

# 526
Опитвам се да слагам бебето към 21 часа, каката ляга към 21:30. На нас вечер ни е най- големият зор. Сега като е хубаво времето още и каката и таткото се прибират към 20 и за 2 часа е хаос - да сложим да ядем, да се наядем на смени, да измием и оправим и двете деца и да ги сложим да спят…джунгла е. После оправям малко бъркотията, цедя де и лягам.

# 527
Благодаря за отговорите за килимчето Simple Smile Аз засега практикувам детето да стои по коремче върху спалнята, като поставям под него 1 еднократна подложка - в случай, че върне мляко, да не се налага да пера цяло шалте. Удачно ми е на този етап.

По отношение на режима, истинският нощен сън започва между 22:30 и полунощ. Детето се буди само към 05:30 - 6:00 заради мокрия памперс, и след смяната му, закусва с около 60 мл адаптирано мляко. Повече не приема. Засега храненията са най-вече по 120 мл, като понякога изявява желание да изяде и 150 - обикновено именно преди дългия нощен сън. Друго ме човърка обаче - и преди се е случвало да върне мляко, обаче от 2-3 дни рефлуксът много се засили. Връща буквално след всяко ядене и не се повлиява нито от оригване, нито от държане изправен. Най-озадачаващо ми е това, че връща мляко дори след 3 часа, непосредствено преди следващото хранене. Да го приемам ли за някакъв по-особен симптом, предхождащ скок в растежа? Вчера вечерта смених 4 бодита, 3 от които носи точно по 2 минути. На едното не успях да закопчая всички копчета преди да го оповръща... Наистина е неприятно, но и ме притеснява да не остава гладен така.

# 528
  • Пловдив
Няма да взимам специално килимче, ще ползва нашия. Единия е тънкаж и малък, пера го в пералнята веднъж в седмицата, за другия имаме перяща прахосмукачка.
За баткото по едно време бяхме взели от пъзелите...в чудо се видях, нон-стоп ги чистих и нареждах. В един момент просто ги разкарах парче по парче. Иначе имам и няколко одеала за земята.

# 529
  • София
И аз съм спряла млечните, по-точно тези с лактоза. Ям кисело мляко, прясно, сирене, кашкавал, сметана без лактоза, а има и други. Млечни са си, не са веган. Надявам се в тях да има достатъчно калций, а и пия витамини за кърмачки, в които има и калций.

Стоенето по корем е хубаво да е на твърдо (върху скрин, на земята), за да се оттласква и да се завърти в даден момент, а и с опора на краката да се избутва напред. При нас на активната гимнастика не става, защото повърхността се пързаля. Дори да сложа пелена отгоре и тя се пързаля и набръчква и малката само реве, защото не успява да се задържи. Върху скрина, където има водоустойчива подложка се задържа по 5-6 минути с вирната глава, говори и се хили на черно-белите карти, даже вече има любими.

Килимчето за игра ще гледате ли да е подходящ размер за кошара за игра?

И още един въпрос, понеже ми се иска по черния петък да купя: столче за хранене избрали ли сте? Имате ли? Какъв модел?
Към майките, които вече имат деца, какво е важно за столчето за хранене?
Четох, че препоръчват таблата да се сваля с една ръка (да е лесно), да има подложка за краката и да не е с текстилни елементи, защото много се цапат.

# 530
Вятър и мъгла и ние сме така с рефлукса , първо отричах да има знам ,че всяко дете така или иначе си връща мляко....но след като почнах да преобличам след всяко хранене с колкото и кърпи да го пазя , не става ..  и да пера всеки ден ...приех ,че детето има рефлукс.Напук обаче на това наддава и кърмата ми се позавърна Слава Богу. Та по въпроса в омагьосан кръг съм след хранене не мога да го сменя защото легне ли дори под наклон повръща, ако стои прав в мен усещам ,че пристискам корема му и пак повръща.
 Говорих с моята акушерка и да те успокоя , филип повръща и след два часа след хранене стои като пресечено и ми беше обяснено така: детето не повръща мляко, в корема мазничкото мляко се утаява а водата остава нагоре, повръщайки след време то изкарва водата,а не млякото (умно нещо е човешкото тяло).
 Надявам се да изчезне този рефлукс да го израстем ходя оповръщана нон стоп и да се преобличам ефект никакъв ,още на момента ме изцапва пак. Следя за съвети и аз Simple Smile

# 531
Мами , днес сложихме ваксините . Бебка се скъсва от рев засинява се  един час и повече реве , едвам я успокояваме , коремчето май също я свива може ли да е от ротавирусната също .. при някоя от вас същата ситуация ..

# 532
Гледам пак се върнахме на темата с килимите, ще дам и моите 2 ст.
От екоплей ви казах, че съм страшно недоволна, ако някой е забравил това са бебешки килими, които не трябва да се мокрят, тоест нямат чистене, това накратко.
Тези от пяната са супер, ако не сте с кучета, защото от ноктите им стават дупки. За свеки кипувах от килимче.бг и не е мръднал. Изолират добре, при нея са ледени плочки, а с килима отгоре е много добре.
Аз сега няма да купувам нов килим, ползваме обикновен в стаята на баткото, като хвърлям пелена отгоре за бебето и толкова.

Столче за хранене - препоръчвам ви супер евтин вариант, от който не съм чула някой да се оплаче - пластмасовото икейско столче. В омазващия период може да вкарате детето и стола под душа(от личен опит казвам), а се ползва дълго , после само махате таблата и го прибутвате до масата и хлапето се храни с вас. Сравнително компактно се разглобява и при пътуване.
Имам го него, а имаме и на пег перего, което е скъпо, голямо и детето потъва в него, което изключително затруднява самостоятелното хранене. Препоръчвам столчето да е дървено или пластмасово, да няма текстил или кожа(в шевовете и гънките се набива храна). Таблата да се маха с една ръка.. не знам чак какво предимство е, но тези с висока табла са неудобни, защото детето наднича изпод таблата, а се очаква да може да си взима от нея..
 Тези, които са стил stokke tip trapp също са удобни и се ползват дълго, има по-евтини със същия дизайн на киндекрафт и хаук.

Ротавирусната като страничен ефект и е точно коремни неразположения. При племенницата ми се засилиха изключително много коликите, но тя си беше със стомашни неразположения до годинката, броя я за дете с чувствителен стомах.

# 533
Ние имаме столче на Hauck, поръчвах го от Германия. Една приятелка ми хвалеше столчето на Stoke, че е уникално как расте с детето и всичките и познати и приятели са много доволни, но цената му хич не ми хареса и се спрях на немския по-бюджетен  вариант. Естествено не мога да дам никакви отзиви, освен че е супер масивно и изглежда здраво. Сглобихме го защото шезлонгът може да се монтира и върху него, уж бебето да стои с нас на масата докато хапваме…познайте дали стои 😂 Та сега само го подбутваме насам натам като чистим…поне ми напомня, че все някога детето ще почне да яде нормална храна и ще приключим драмата с кърменето…

# 534
  • София
Аз имам дебели бебешки одеала и застилам тях по пода. Почти като килим са. Каката от 7-месечна докато проходи ( на 11м) си изкарваше доста време от деня на такова. Само ѝ пръсках разни неща да си играе. Пере се и изсъхва много лесно и бързо.
За столчето и аз знам, че икейските много се ползват. И моята препоръка е най-вече да се почиства лесно, защото бебето си хвърля храна където и както му падне.

# 535
Аз съм взимала килимче от kilimche.bg.
Много съм доволна, сгъва се, мие се! Това е една от най-полезните ни покупки. Имаме сглобяваме кошарка за игра(като оградка може да се сглоби в различни форми), на пода бяхме сложили килимчето и детето там си стоеше през повечето време  докато не проходи.  Свикна да си играе там и после влизаше вътре да си играе с играчките. Така хем подредено в хола, хем детето си играе покрай нас без да прескачаме играчки навсякъде.
За бебокът смятам, че е още рано да го слагам на килима.

Имаме столче на Peg Perego, за мен е изключително удобно, на детето също.

Аз го слагам по корем на повивалника, но хич не му харесва. Вдига си главата за малко, завърта се на наляво/надясно и ляга и почва да плаче. Всичко приключва с упражненията, като се разплаче. Понякога се чудя дали всичко е наред. Дъщеря ми на тази възраст доста по-добре се справяше. Има ли други такива протестиращи, мързеливи бебета.?

Нощният сън започва към 8:30, и спи до 1-2часа, после влиза в режим 2/3 часа да се буди да яде. Ясно ви става, че моят нощен сън е сумарно около 4 часа 😂. Пробвах да го будя към 22-23часа, изобщо няма събуждане.

# 536
Набързо (доколкото мога аз да съм кратка) по актуалните теми:

Килимче нямахме с първото, сега се чудя как да организирам нещата с бебето. И ние бяхме взели пъзели по разни причини, но изобщо не препоръчвам, то си е мъчение и половина за чистене с тях.

Столче за хранене имах на киндеркрафт с кожена седалка, харесвам си го и ни вършеше добра работа. Знам, че е важно да се подпират крачетата, също съм чувала супер отзиви като бюджетен вариант за икейското плюс нещо за крачетата, както и за стоккето. За нас беше важно като намерим столче което покрива всички нужди на бебето да ни и харесва визуално, защото се ползва достатъчно дълго че да не искам да ми е трън в очите.

В момента по корем го слагам най-често в детската на пода върху активната гимнастика, но признавам, не съм особено редовна в това, може би затова и той протестира доста. Баткото изобщо ми пропусна едното въртене (не помня вече кое) и нищо му няма, така че не го мисля.

Темата с лягането на децата винаги ме забавлява, защото моите деца си лягат около 19ч (баткото 19.15-30, малкият според последната дрямка си ляга в интервал 18.30-19.30). Забавното за мен е, че като го кажа пред познати в България винаги коментират, че било адски рано и да ги оставям децата до по-късно, а като коментирам със съседки от квартала тук, техните деца си лягат доста по-рано. Факт е, че този час работи идеално за НАШИТЕ деца, за чуждите работи друго и това е ок.

Лео в последните дни се опитва да си смуче ръцете, но цялата ръчичка, не само палец. Прави го обаче май само сгушен в мен, иначе ако си лежи някъде, не съм го засичала.

За спането и буденето има различни мнения, нека всеки си прецени. Аз не обичам да будя децата, чувствам се все едно ги тормозя и затова го правя само при нужда - баткото напоследък трябва да го будя за градина, до скоро ставаше сам, бебето сутрин само ако трябва да ходим някъде с него, но той така или иначе си става достатъчно рано, рядко изобщо мога да го будя и да искам. При мен същото важи и за дрямки - не обичам да будя и избягвам.

# 537
Вики, на колко е баткото и спи ли през деня? Моят човек ляга в 19:30, ако не е спал през деня, но има ли дрямка 21-21:30 не му мърдат.

# 538
Баткото е на 3.5г и много рядко спи през деня, например вчера беше спал в градината. В нашата градина спането им е час, той ако спи там, не му стига и продължава да си спи после в групата, или поне да се излежава и стават към 2 часа общо. Но дори и 2ч да спи там, ако в 8 той не е заспал, на другия ден е адски кисел. Но той си е така от доста рано - все на горна граница на сумарен сън, но възможно по-рано премахване дрямки.

# 539
Може ли да ми кажете тези с Momcozy с какъв модел сте и колко сте доволни?
Скоро бях писала, че ще сменям помпа и реших тази, че не е най- скъпата и ще си в нося в сутиена. Но не намирам какво сте ме посъветвали за марката.

За столче за хранене -ИКЕА. Няма нужда ит 50 степени на наклон и какво ли не. Трябва детето да може да седи стабилно. Евтино е, лесно се мие. Единствено ако някой има съображение за височината. Ние ядем на остров и това ни е някакво изискване.

Общи условия

Активация на акаунт