Августовски бебета 2024

• 22 289
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Аз взех Momcozy S9 Pro. Доволна съм, но не ползвам само нея. Когато имам да върша 100 неща и няма кога да седна взимам momcozy, изцежда добре, но не съм засичала време.
Другата помпа е на Авент доволна съм и от нея, просто с двегодишно вкъщи това да седиш 30мин е.. доста сложно 😂

# 541
Моята помпа momcozy пристигна в понеделник. Аз си взех m5, защото доста съм навън, и с малката и по други задачи, и ми трябваше помпа без ръце, която може да се скрие под якето. За 2та дни в която я ползвам съм доволна, трябва да внимавам с наместването, че понякога я слагам накриво и не изцежда нищо. Също трябва да се внимава и с навеждането, но аз я слагам като вървя от едно място до друго така че нямам проблеми с това.

Ние минахме през ортопед днес, всичко за щастие е наред с Беба, само трябва да и опъвам пръстчетата на краката, че си ги слага едно върху друго Simple Smile

По корем доста седи, предпочитана поза и е. Държи си главата около 5 Мин. Даже днес си издължи врата и надничаше над ръцете на ММ да види едно дете в парка. Слагаме я на килима (постилам одеалце) и на активната гимнастика и и пускам един рак да върви наляво надясно, не мисля да купувам детско килимче засега.

Ние с мм сме си малко авантюристи и ще пътуваме 3мата до Амстердам след 2 седмици, тя ще е на 3 месеца почти 😅 А бях обяснявала на познати че поне 4-5 месеца никъде няма да пътуваме...

Тя заспива към 8 за нощното спане. Сменяме и памперса към 12 и яде малко (обикновено към 60 мл) и после продължава да спи до 7-8 (понякога 9) сутринта. Малко ми е кофти да го кажа, но си се наспиваме всички. Рядко имаме безсънни нощи.
Помпя се преди лягане и 1 път през нощта като ставам за тоалетна.
Не съм гледала столчета за хранене, но явно ще вземем от ИКЕА щом толкова хора го препоръчват Simple Smile Благодаря

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 18:08 от Irin_A

# 542
Моето столче е на Лорели с няколко степени на височина и 3 на облегарката. в момента ползвам легнала и междинна позиция. Изправената ще ползва, когато се научи да седи седнал. Голямо удобство ми е.

# 543
Здравейте,дали е възможно на малкия да му е омръзнало едно и също мляко,понеже не яде така както други дни 130,а по 30 40мл само. Не сме сменяли млякото,още в болницата му даваха същото мляко.

# 544
Въпроси към мамчетата, които цедят по 300 мл през 3 часа:

- първо, вместо кърмене или след...?
- с каква диета го постигате? (храна и течности)
- по всяко време на деня(денонощието) ли цедите по толкова (през 3 часа)?
- забелязвате ли колебания в прилива на кърма и от какво се влияят?
- постоянно ли влагате усилия и сте нащрек дали имате кърма или всичко си върви от само себе си, без да полагате допълнителни усилия?

Благодаря, имам нужда да си сверя часовника.

# 545
Елиф и аз като теб си мислех същото. Уви, просто имат такива дни, в които не им се яде толкова и накрая просто увеличих интервала на храненията и нещата се оправиха. Изчакай да огладнее поне още малко и тогава опитай да му дадеш мляко, ако до ден два не се оправи и това, ако не действа се консултирай с педиатъра.

Аз имам един интересен въпрос към вас - правите ли снимки за месечинките на бебчетата, тъй като аз правя всеки месец различни снимки и си измислям тематика всеки месец. Ще ми е интересно да видя или прочета вашите тематики за снимки ❤

# 546
Mom to be, харесва ми този въпрос - да излезем малко от лудницата на ежедневието, не ми се разказва за нашето  в момента....

На мен ми харесват доста тези чаршафчета за месечинки, защото се вижда в една и съща перспектива как расте човечето, но не успях да си взема такова, а не успях, защото не ми се даваха 30 лв. за синтетично чаршафче...

Но по темата - досега за двете месечинки му слагам съответната цифра от едни цифри плетени на една кука (аз самата съм плетачка и това ми е част от идентичността) и играчка, с която свързвам периода.

Снимките ги правя доста нескопосано, с лоша светлина, под странен ъгъл и натагадък, но накрая поне една става по- представителна. После се снимам и аз с него и държа цифричката. Правя и бисквитена торта да се почерпим с таткото. Но вие просто не можете да си представите колко натагадък се случват тея работи. Мм вика ти тея сини сливи в тортата не ги беше рязала както друг път - бях ги рязала, но само на половинки...

Хайде да кажат и другите, че и аз имам интересен въпрос Simple Smile

Малко се разсеях от тревоги, благодаря Simple Smile

# 547
Снимки не правя. С баткото бързо установих, че ми е прекалено трудно на деня да уцеля хубав момент, а прекалено много се напрягам да си е точно тогава. Сега малко преди първата месечинка ми бяха излезли видеа в които дават малкото на голямото и се вижда как двете деца растат. Идеята ми хареса и до тук си имам две такива видеа, в които давам Лео на батко му, като естествено в тази възраст аз си го придържам допълнително. Но мисля, че спокойно може да бъде за повече от 1г, като си представям след това на рождените им дни пак така с прегръдка.

Маги, къде е твоя интересен въпрос, аз ли го пропуснах? И може ли да споделиш снимка на такова число, много моля? Стана ми любопитно, аз бродирам като хоби и плетените неща ги чувствам някак близки до моето, но за мен са по-висш пилотаж. И играчките са ми любопитни - пак плетени ли, или нещо с което детето актуално играе, или? Звучи ми уникално.

А аз с един малко тъп въпрос, ама... как организирате излизането на разходка? Имам предвид спрямо режима на детето, когато спи или когато е будно или и двете? Нещо не мога да уцеля напоследък и пропускаме дни, в които можем да излезем на не ужасно време и ме е яд.

# 548
Чудесни идеи 😍
Маги аз също бих искала да видя числата❤
Вики, аз също бях видяла подобно видео, дано с второто успея и аз да направя същото 😁
Аз мога да ви покажа малко кадри от тези два месеца, ако ви е интересно можем да си качваме тук такива снимки на месечинките. На мен лично ще ми е адски интересно да ги гледам (може и без лице).

# 549
Дами с моя бебок нещо става.
През деня яде по не повече от 100 мл на хранене и то със зор.
През нощта вече не прави дълга пауза , а си се буди на всеки 3 часа.Абе все едно си имам новородено.Някой друг в такава фаза?

# 550
Цифрите не съм ги плела аз, аз плета играчки. Имаме си благотворителна група. Може да сте ни чували С вяра в доброто - подари надежда е страничката. Ще  сложа линк, око ви е интересно, че беше хакната и може да ви шзлезе старата.

За първата месечинка аз му изплетох тигърчето, защото това му беше тигърския период. Не питайте кога и как в новородения "режим", даже е гол на снимките, както си го гледахме по памперс тогава, а аз съм с две тениски, втората адекватна, майка ми беше притеснена, че то голо, аз - навлечена. Ама това са реалностите от живота. Та, втози ред на мисли, госпожица Ирем е като за бал приготвена на своите снимки, браво. Какво означава името?

А за втората снимка, майка ми много си играеше с жабчето с него и това беше логичният избор вместо нещо плетено.

Нямаме като цяло мно снимки с нас, особено с таткото - някоя и друга открадната тук там. Идеята на Вики е много сладка, мисля приложима и за татковци. Само че ще се вижда само детето как расте, а татото как е успял да се подстриже най-накрая, примерно.

Моят въпрос не си го зададох, да не стават много и първо да обсъдим снимките... Simple Smile

През деня и нашето яде по-малко, особено сутрин по 90 мл, вечер повече от 120.

# 551
Моите снимки за месечинките са върху шалтето на спалнята, а съответният месец го изписвам с памперси. Абажурът е точно над леглото и осветлението е чудесно. Снимките стават чудни, понеже шалтето е много светло със синьо-сиви светли шарки и детето контрастира много добре. Насочих се към този вариант, понеже бързо се организира с подръчни материали и не е нещо напрягащо. Семейството ми много се радва на тези снимки.

В търсене съм на идеи за привличаши вниманието дрънкалки, понеже тези, които имам грам не се харесват на бебето и то хич не ги отразява. И още не съм купила въртележка.

# 552
Не правя снимки за месечинка, не ми се занимава да аранжирам и нагласям, чаршаф за 30 лв за целта също не съм взимала. Но пък почти всеки ден го снимам, така че в някакъв момент като имам време може да изкарам на хартия най-хубавите снимки. Иначе и ние почти нямаме снимки с Момчи, особено аз..все ги снимам с таткото. Имаме няколко на дивана, където изглеждам ужасно 😟

Организацията на излизането е сложна и при нас, гледам да е веднага след като е ял, за да има повече време за навън. Първо аз се обличам, после обличам бебо, което може и да го разстрои, евентуално взимам вода и/или една допълнителна чанта за количката с доза АМ и термос. Вчера се подготвихме за излизане 30 минути защото имаше и наакано дупе, плюс цялостно преобличане…
Като стане наистина студено не знам колко време ще се подготвяме. Сега просто върху дневните му дрехи обличам якенцето и шапчицата.

Нашият също напоследък не яде много. Тази нощ минахме само с кърмене, без добавка, което се беше случвало само веднъж - но тогава се събуди гладен след 2 часа 😏 А тази нощ го кърмих в 3, заспа пак към 3:45 и се събуди в 7:30.

А вчера мисля, че имаше разстройство защото ака 3 пъти след хранене, а това не се беше случвало от първия месец насам. А последните месеци ака даже веднъж на няколко дни - “рекордът” беше на 4 дни..:

# 553
Привет, мами и честито на всички за бебчетата. От сърце желая здраве и щастие на семействата ви! Аз се включвам малко закъсняла, следях ви още от групата за термина през август, но така и не реших да се включа тогава, затова поправям тази грешка и се надявам да се приобщя към вече оформилото те тук “семейство” и да споделяме заедно радости и неволи, и съвети разбира се. С две думи - първородната ми дъщеря Ивайла се роди на 30.08.2024 след наложило се спешно секцио. Изтърпях си болките на естественото раждане до 8-9 см, но малката така и не се спусна към таза и се наложи да ме срежат по спешност. Няма кой знае каква драма като цяло - важното е, че детето е живо и здраво, а от скоро и много усмихнато Hug Hug Hug
Като цяло малката е спокойна, плаче когато е гладна или изнервена, не обича да лежи особено по гръб, иска в будните си часове да я държи някой изправена и да се оглежда наляво надясно . Изцяло на кърма е, в началото се цедях повече, на сега се цедя само ако са ми пракелено твърди гърдите, с идеята да се произвежда толкова кърма, колкото е необходима на бебето. 
За месечинките- приятелка ми подари одеалце с дървена декорация, на която всеки месец се сменя надписа “два, три, пет” месеца и така си я снимам.  
И като за начало се включвам с един въпрос, понеже от няколко дни ме гложди този факт - вечният проблем - коремът след раждане. Не намерих информация по българските сайтове и групи, но и не съм убедена че е правилно наименованието “следродилна престилка/торбичка” - на английски е “c section shelf/pouch”.
С една дума аз го разбирам, че е точно отпуснатия корем над разреза, не знам дали го има при всички родилки или само при тези, родили чрез секцио. Някой има ли информация за това и идея как ще го събираме този корем Grinning
Почти 2 месеца са минали от операцията, нося колан на Maskateer от 2 седмици някъде, но като се гледам от изписването до момента този отпуснат и висящ корем точно там над разреза си стои в същите размери…. Първоначално се надявах, че е заради матката, но на прегледа около 40 ден доктора каза, че се е прибрала почти напълно и надеждите ми, че ще се прибере се изпариха Weary
Извинявам се за дългия пост и че така се намесвам в нищото, надавям се да ме приемете във вашата групичка Blush

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 09:34 от Буболечката

# 554
  • София
Буболечке, да ти е честита и много здрава Ивайла! Това е и моето име и все още е рядко срещано, дано да ѝ носи късмет и успехи!
Аз правех снимки на сина ми до годината, на каката също правех. И на Сара ще правя, макар че вече пропуснах първия месец. Препоръчвам ви да си правите, много е хубаво после да си гледате как са се променили. В пепко има много симпатични одеалца със стрелка, която се мести спрямо месеца, към 15 лв. Аз моето си го ползвам и само за одеало.

Общи условия

Активация на акаунт