Августовски бебета 2024

• 22 285
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Аз правя снимки, много ми е приятно. За ноември може би ще залагам на нещо с тиква 😂
Относно излизането - аз гледам да е след ядене, оправяме се и излизаме за да заспи Hands Plus1
При нас приспиването става ужас от няколко дни… плаче, все едно го е страх, че ще спи. Да не говорим, че свикна на ръце заради коликите. Приемам съвети как да си върнем старото само заспиващо дете Cry

# 556
  • София
Аз организирам излизането така:
Става в 7-7:30ч сутрешен тоалет, играем си, гимнастика, време по корем, ядене, спинка.
След събуждане си играе, гимнастика, корем и накрая яде и заспива за по-дълъг обеден сън. След него се събужда гладна и първо яде, след което се обличаме и айде навън. Така хем има повече време да си зяпка навън, хем не се мята по упражнения след ядене, а и вече се е постоплило и е приятно времето навън.

Следродилният корем (след секцио) при мен се прибра за около два месеца. Всяка сутрин и вечер мажа белега и след това коремът с олиото за стрии, което ползвах през бременността. От около 40-тия ден почнах упражнения, а още от първия ден нося стегнати ластични бикини, които го придържаха нагоре. След всичко това, обаче искам да добавя, че доколкото съм чела и питах лекарят, при някои жени се прибира за 2 месеца, при други за 40 дни, а на някои им отнема 6-12 месеца. Много е неприятно, аз отначало бях направо депресира и се чувствах сякаш никога няма да съм същата. Честно казано не се бях информирала предварително и беше доста неприятна изненада.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 16:26 от kuklichka_

# 557
Ами явно просто трябва да продължа да пробвам докато го уцеля нашето излизане. На мен драмата ми е, че господина не се унася лесно от количката. Ако го изведа когато се му е време да го слагам в леглото, то ще ми будува поне едни 40мин-1час да разглежда нищо че интервалът му ще стане безумен, после заспива и прави точно 1 цикъл на сън, при условие, че не спирам да обикалям. Ако спра, се събужда и по-рано и приключва спането. Ако пък излезем когато се е наспал, за да има време да си разглежда, будува пак час-час и малко и заспива прекалено рано, при което резултатът за съня му е същия като в другия вариант.

Маги, много са сладки и цифричките и тигърчето. А "моята" идея е приложима в много различни варианти, но на мен ми хареса, че включвам голямото дете, което и без това обожава брат си и иска във всичко да участва.

По отношение на играчки и дрънкалки, ето няколко идеи (качвам от немския амазон, но със сигурност могат да се намерят ако не същите, то сходни на други места): топка с дупки, пръстенчета за закачане на играчки, закачам ги като верига, вакумни въртящи дрънкалки, моите точно вече ги няма, но тези са сходни. Другото, което привлича внимание у нас е прозрачна пластмасова дрънкалка от активната гимнастика, струва ми се, че всички имат такава.

Бубулечката, добре дошла и честита да е Ивайла! За корема срам не срам ще си призная, както и с първото дете много бързо се прибра, до прегледа при гинеколог вече почти го нямаше. Обаче с моето ядене на цели кофи със сладолед и чипсове и по-добре да не разказвам още колко много щуротии сега май е по-зле отколкото като си тръгнах от болницата, но определено вече не е от бебето, а си личи, че е от тъпкане с глупости. Миналата седмица ми започна възстановителната гимнастика с акушерката (10 седмици по 1 час сесия на седмица), а освен нея се върнах и към тренировките на growwithjo от ютуб, като засега гледам горе-долу през ден да вкарам по една, най-често успявам вечер след като децата са заспали.

# 558
  • Пловдив
Правя снимки на месечинките, не на одеало. И с баткото правих и е супер яко да си ги разглеждаш след време, има една в тенджера на печката още се попикавам от смях на нея. На показаните снимки има добавени неща от приложение /цигарите и готварската шапка/

# 559
Здравей, Буболечка. Честито и добре дошла!🍀🧸
Правя снимчици за месечинки не много изпипани. но нещо за спомен. Слагам едни дървени табелчици с цифри от Тему, за някакви 4-5 лв бяха мисля. Като ако не успея точно на деня да го направя го щракна на следващия примерно.
Нашият Коко също взе да се буди по често и да иска храна, опитвам се да увелича количеството, за да си се храни горе долу на същите интервали, но повече от 120-130 не може да изяде така или и иначе.
Разходката  планирам от по-раничко. Докато още спи преди нея гледам да съм се облякла що годе и приготвила, да съм подготвила доколкото мога чантата. Като се събуди сменям памперса и храня, ако се наложи сменяме пак после . За навън му приготвям топла вода в шишето в термо калъфче и в една кутийка АМ, за всеки случай дори и да се приберем преди това. Докато дооправя себе си, чанти и количка го слагам малко на гимнастиката. В количката се е унесъл още докато слизаме с асансьора.

# 560
Мен ми е съвестно чак, че не и обръщам толкова внимание като ви слушам. Покрай баткото, особено както е болен и е вкъщи втора седмица, само я разнасям с нас из стаите и гледам да не е гладна, забавления не и измислям, нямам кога просто.
 За разходка излизаме след като яде, само това съобразявам, за да имаме повече време навън, защото вече ми е студено да я кърмя в парка.
Снимки не правя, като цяло нямаме много и за това мисля да направим една коледна фотосесия за спомен.
Герка, може пък да си вдигнала кърмата и нощем да си му стига, нали и през деня първо му даваш да суче и после ам?

# 561
  • София
Аз не слагам табелки с цифри, но всеки месец на датата ѝ гледам да ѝ сложа някакво сладко костюмче, за предпочитане с лента, с панделка и я снимам в гнездото ѝ. Много е сладко, защото се вижда как постепенно го изпълва, а скоро ще ѝ излизат и крачетата от единия край. Heart Eyes

# 562
Буболечка, добре дошла! Чувствай се удобно в августовската темичка, която е така гостоприемна и извън месеца!

Аз да помоля пак по моите кърмачески въпроси някой с много продукция дали би се включил?

На мен лично до момента забелязвям това на снимката да ми помага (Има го в Била). Иначе в някои дни се уморявам да го мисля как, какво и защо. Определено при мен кърмата има флуктуации, та исках да почерпя от вашия опит.

# 563
Miliva, да, винаги първо давам гърди и след това предлагам добавка. Не знам, изобщо не мога да се ориентирам какво се случва с количествата кърма…Само на вечерното хранене не му давам да суче, я цедя - тогава вадя ~90мл от двете, хич не е много. Но не е възможно да излезнат 200-300 мл както чета тук.

Добре дошла, Буболечка! Аз също имам малко коремче още, освен това е едно такова “пухкаво”. И аз бях секцио за съжаление.

Много са ви сладки снимките, браво! ❤

Кукличка, как си играе бебка, какво имаш предвид? Нашият ръкомаха с крайници и си издава разни звуци, зяпайки нагоре, докато си е в кошарата…не знам дали мога да го нарека “играе си” 😅 Но поне тогава не иска внимание. Ние също не му обръщаме толкова внимание, като ви чета и на мен ми става гузно…Но ми тежи, не мога да го разнасям толкова 🥺

# 564
  • София
Мама - овесени ядки, кокосова вода, бирена мая (таблетки или люспи, които се добавят в ядене), ядково мляко - овес. Но истината е, че редовно изцеждане/слагане на бебето на гърда помага и храна, богата на протеин. При мен храната оказва влияние - не ям ли, веднага се разбира, затова верочтно и не свалям килограми след секциото и си ходя с корем, ама дреме ми, кърма да има.
Понеже съм и в разни групи - повечето жени споделят, че следобед имат по-малко производство заради спада на пролактина.
При мен не е така, нямам спад следобед, но всичко е до организъм.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 18:10 от NadezhdaML

# 565
За активната гимнастика, ММ се зебавлява да му закача и играчки за количка, дрънкалки, взел е карабинери и си играе на инжинер. Играчките летят, изстрелват се, бутат се една друга... А през деня аз просто го оставям на активната гимнастика и върша нещо, съответно той само я зяпа, рядко се занимава.

Преди един месец му взех черно-бели карти, и стоят непочистени, по простата причина, че не знам как да ги почистя, пише да не се перат, да не се мокрят. Кажете как ги почистихте вашите, те са от нещо като плат. Едните са тези, които са тип обиколник за кошара, другите са с дрънкалки и пищялки, които според мен ще се разпаднат, ако изпера "картите". Съответно съм дала около 70 лв. за черно-бели неща и докато ги натъкмя, то детето вече вижда цветно...

# 566
Мама, не знам дали ще съм ти от полза, защото далеч не цедя по толкова много, но кърмата ми стига за момента.
Аз пиех много вода преди да забременея, сега още повече. Според мен има огромно значение и си изпитвам яко жажда, когато кърмя.

Ако кърмя през три часа, както обикновено, събирам между 130-200 общо в двете гърди. Ако търси през два часа, два часа и половина е по-малко, но му стига, не съм засичала точно колко милилитра е.

Колебания съм забелязвала, при мен много зависи какво съм яла и колко, дали съм се наспала също. Ако прекалявам със сладкото, което често се случва предвид, че ми дава бърза енергия, когато не съм спала, ми намалява малко кърмата. Според мен се увеличава, когато ям храни, богати на протеини, както и повече супи и фибри. Освен това някои нощи ми е значително по-малко, според мен тялото ми го кара да почне да си прескача нощното хранене, което се е случвало няколко пъти.

В началото бях изключително притеснена дали му стига, с времето гледах да не се вманиачавам. Съобразявам се доколкото мога какво ям, но има дни, в които върша и хиляда други неща, случва се често да не съм яла или да съм яла някаква простотия на крак. Не мисля да се вторачвам в това и не го правя. Не съм давала адаптирано, някои дни се изцеждам, когато ми натежават гърдите и той не ги доизяжда.

Относно снимките, правя му, но далеч не са толкова изпипани, вашите са много сладки. Имам килимче с месеци и дървени кубчета подарък, използвам тях. Не сварвам да дго обличам специално, той и много се разкисва като тръгна да го преобличам.

Относно заниманията, старая се, но той още не се забавлява много на активната гимнастика. Най обича някой да го държи и да си разглежда в нас и да му се говори. Яд ме е , че му намалих времето по корем и в момента се ядосва много бързо като го сложа и сякаш си е забравил уменията.

Относно корема и при мен е страшна борба. Старая се да правя упражнения, но не успявам всеки ден. Като зачестят усещам осезаем ефект, но си трябва постоянство. При мен не се е върнал напълно, но и аз не мисля, че е възможно точкова бързо, предвид че моят корем си беше доста прав и релефен преди да забременея.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 20:48 от Stiliana16

# 567
Аз да попитам по колко време будуват вашите бебчета?

# 568
  • София
Mom to be, сутрин будува по час и 20-30мин, вечер е правила и 2 часа, понякога и малко повече, но много се изнервя. Нормално е преди обед будуванията да са по-кратки.

Gerka, аз казвам игра на следните неща: когато си играе с мен или с баща си е пред огледалото. Правим ѝ физиономии и се спуква да се хили. На повивалника ѝ пея и правим гимнастика, правим физиономии и я гъделичкаме, също се хили много яко. Heart Eyes Има си любими играчки, с които я упражнявам да следи с поглед обекти. Има си любима черно-бяла карта, една коала, смее ѝ се и ѝ гука, “говори ѝ”, понякога ѝ се кара. Обича да я гледа по корем. Правя ѝ масажи по гръб и по корем. На шезлонга ѝ подавам предмети и все повече задобрява в хващането и задържането им, съответно лапа всичко. Sweat Smile На активната гимнастика има карти отстрани, а отгоре висят играчки. Вече ги удря осъзнато. Някои само дрънчат, други са с батерии и при удар има песничка. Хваща ги и ги друса, а когато запеят се хили и гука. Може да се седи по един час и да ги боксира и друса горките животни. Grinning Малко съм подробна, но общо взето това наричам игра. Sweat Smile

Нещо смешно да добавя. По съвет от тук си взехме нуна, шезлонгът без батерии, които само се бута и държи до 60кг. ММ му вика “изходителят” Joy Всеки път, когато я сложим или пръцка или ака. Дори, когато видим, че се напъва и се мъчи я слагаме на изходителя и работата става. Joy

Маги, обиколникът тип карти изчистих с препарат за столчета, без отмиване, има на различни марки.

# 569
Нашият будува между 1:20 мин и 2 часа. Но режимът му ме изтощава. Нощем яде по 2 пъти и всяка сутрин съм “Оф не мога повече”
Аз също правя снимки на персонализирано килимче с месеците и името. Хубаво е че виждаш как се променя в мащаба на килимчето.
Относно кърмата нощем е повече, през деня намалява малко. Аз цедя и давам от шише, защото рязко отказа да суче Sad
Когато се цедя през 3 часа изцеждам около 100-120мл, ако е по-голям интервала по повече. Давам му АМ само на едното посреднощно хранене и в някои дни, когато е извънредно гладен и не съм се изцедила.

Общи условия

Активация на акаунт