Августовски бебета 2024

• 21 661
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Дами от днес ме на HiPP AR , някое бебоче да пие същото? Мнения?
Кажете и тези които използвате друго АР мляко.
Нашия младеж е с тих рефлукс , затова и отказа кърменето.Уж пиеше що годе добре козе млякото и изцедената кърма , но сега отказва да пие повече от 70 мл , с много зор и  разсейване около 100.Съответно наддава под нормата , а първите месеци качваше доста.На тези смешни милилитри се спуква от оригване и газове.Надявам се това мляко да помогне.За сега има само 1 хранене , та нямам наблюдение.Надявам се да почне да хапва повече.

# 646
Гледам видео на д-р Владимирова за захранването и си мисля каква е тази нова наука, която майката трябва да усвои? Да захраним със зеленчуци, имало голямо разнообразие, над 20. Та аз не мога даже и да изброя 20 зеленчука... Кажете честно ядете ли пащърнак?

Какво ще правим, мами, като ще захранваме през януари? Ще готвите ли? Не ми се ще да му давам консерви Sad Но ние не ядем месо, така че месото ще е от буркан...

Може да си правим съвместно гледане на видеа, избираме едно, гледаме го всички и после го коментираме - кой какво разбрал, с какво сте съгласни/несъгласни? Има ли желаещи?

# 647
Маги, идеята е интересна, аз бих се включила, въпреки че не вярвам да си променя начина на захранване. Мисля си, че форумът обаче не е удобна платформа за такива обсъждания, където евентуално всеки ще има по няколко включвания по една и съща тема с развитието на разговора.
По другите ти въпроси, вкъщи не ядем пащърнак (аз самата не съм фактор, затова включвам и останалите), но съм давала в захранването. Идеята ми беше тогава да пробва повече различни вкусове детето. 20 зеленчука за захранване не можах да изброя (мм също), после отворих някаква таблица и ако трябва да броя като тях (морковите на цветове, лук, копър, чесън, магданоз също били зеленчуци)може и повече да докарам.
Захранването вкъщи ще започне януари, точна дата все още нямам, в началото на януари ще се чуя с акушерката да дойде и започваме. Ще готвя и аз, купувам и готови бурканчета. По нейна препоръка първите дни варя картоф и добавям малко готово пюре от круша вътре. Така че още от ден 1 не е само на домашно готвено, не го смятам за проблем. Захранвам не само със зеленчуци (очевидно де), след тези първи няколко дни продължавам с основно зеленчуково и десерт плодово пюре. Ако си спомням правилно от дискусиите с мамите от групата на баткото ще вкарам глутен преди повечето от вас, куп плодове (част от които някои дълго няма да дават), за сметка на това месо и яйца май въвеждах по-късно, млечните май също вкарах по-рано.
Няколко пъти има въпроси, ама май все не съм казвала, не замразявам от сега нищо, в магазина има. Пак от акушерката знам, че пресни или замразени плодове и зеленчуци мога да ползвам спокойно за правене на пюрета, така че и да няма нещо прясно, все ще го намеря замразено.

# 648
Аз захраних по збв, но давах и пюрета от време на време, на 6м дадох цяло яйце, млечни, глутен, ягоди Bowtie единствено мед до 2г не съм давала.
И сега няма да меря грамове и да му се чудя толкова, но да, домашна храна, готови пюрета като с баткото - инцидентно, ако нещо не съм сварила и нямам време или пътуваме.
Пащърнак аз ползвам-слагам го в супи. Печен на фурна със зехтин и подправки също не е лош, но отдавна не съм правила.
Майките на момичета, след като ги изкъпете почиствате ли между срамните устни с нещо?

# 649
Аз захраних по збв, но давах и пюрета от време на време, на 6м дадох цяло яйце, млечни, глутен, ягоди Bowtie единствено мед до 2г не съм давала.
И сега няма да меря грамове и да му се чудя толкова, но да, домашна храна, готови пюрета като с баткото - инцидентно, ако нещо не съм сварила и нямам време или пътуваме.
Пащърнак аз ползвам-слагам го в супи. Печен на фурна със зехтин и подправки също не е лош, но отдавна не съм правила.
Майките на момичета, след като ги изкъпете почиствате ли между срамните устни с нещо?
Да, аз почиствам с бебешко олио напоено на мокра кърпичка по препоръка на педиатъра още от 3-та седмица. След това минавам просто с чиста мокра кърпичка, за да премахна олиото, но не на всяка смяна на памперс, а само сутрин и вечер.

# 650
  • София
И аз почиствам с бебешко олио върху памучен тампон.
Да споделя, че ползвахме за памперс зоната бепантен, после смених на мустела, но и двете се събираха и ставаха като на бели топченца точно между срамните устни и ми беше трудно да ги чистя. Кремът на wooden spoon е лек, много лесно се размазва и не се събира така по сгъвките и между срамните устни.

Донесоха ми домашна тиква и мисля за замразя малко на парчета. Нищо не съм гледала за захранването, но май трябва да почвам, че наближава.

# 651
  • София
Синът ми беше много труден със захранването, пюре не близваше. Дъщеря ми ги ядеше. Всичко съм пробвала и с двамата. И звб, и пюрета. И домашно пюре съм правила, и съм купувала много. Но винаги гледам състава, защото в някои български пюрета съм виждала захар, брашно и какво ли не още добавено. Дъщеря ми на година вече ядеше от нашата храна. Давала съм и чисти оризови бебешки каши с добавен към тях намачкан плод.
За януари може да се почне с картоф, морков, сладък картоф.

# 652
А защо с олио? И как изобщо успявате? Аз едва едва се справям, тя така си стиска крачетата, че тая процедура ми отнема сигурно 10-15 мин. Ползвам само Судокрем и не бих казала, че се събира много.
Да споделя, че ползвахме за памперс зоната бепантен, после смених на мустела, но и двете се събираха и ставаха като на бели топченца точно между срамните устни и ми беше трудно да ги чистя. Кремът на wooden spoon е лек, много лесно се размазва и не се събира така по сгъвките и между срамните устни.

Донесоха ми домашна тиква и мисля за замразя малко на парчета. Нищо не съм гледала за захранването, но май трябва да почвам, че наближава.

# 653
А защо с олио? И как изобщо успявате? Аз едва едва се справям, тя така си стиска крачетата, че тая процедура ми отнема сигурно 10-15 мин. Ползвам само Судокрем и не бих казала, че се събира много.

Защото с олио е по бързо и меко премахването на остатъци от крем и от секрет, ако има такъв. При мен процедурата е точно 1 мин, просто държа само едното кранчеце или ги повдигам и двете в жабешка поза. Аз също ползвам само Судокрем и съм си доволна за сега.

П.п има намаления на килимчета за игра в teddytoys.bg 🤫

# 654
  • Пловдив
MayaJane

Аз днес окончателно забелих Ивайло и си отдъхнах.

Аз не ям пащърнак, но баш с него захраних. Вкъщи чиа, киноа, елда и т.н. не се ядат почти, но давах и тях. На баткото готвих /по принцип иначе не готвя/, никога не го записах на кухня, сега пак ще готвя. Давам и готови пюрета, месо ползвах заготовките на Плазмон имат всичко, включително и конско.

# 655
Аз захраних с готови пюрета и каши.  Ако нямаме домашни плодове и зеленчуци не виждам смисъла на това упражнение в началото.
Бях си направила схема по седмици кога какво се дава според видеата на Владимирова. Да си призная, като го гледах за първи път се хванах за главата . Стори ми се много сложно, но на практика не е. Като наближи времето ще направя пак схемата и ще я споделя.
FB - групата ни е “умряла”. Май няма да е лошо там да се пренесем.

Това дали го отваряте?
https://lookaside.fbsbx.com/file/%D0%90%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%80% … MhX7f6wHuMzfQoGBM

# 656
Аз нали си пиша веднъж в седмицата. Започвам по ред темите.
На 38г съм, първото детенце го родих на 34. Спокойна мама съм, даже на моменти нищо не мисля и не се тревожа. Знам, че като има нещо важно, тогава ще си действам.
За захранването се водех по книгата и схемата на Маги Пашова. Много я харесвам и я следвам в социалните мрежи. Самото захранване мина леко и спокойно. В началото готвех, после купувахме пюренца. И сега ще бъде така, няма време за готвене само 😂.
Аз самата имах гестационен диабет и с моето готвене и ядене си ми дотегна леко, а съм чревоугодничка слаба и нищо не ми се лепеше, затова и хапвах. Но ми омръзна и сега се разхождам с резен пилешко и краставица в ръка или ям нещо набързо направо от хладилника 🫢.
За забелването с баткото започнахме на около 6м като видяхме бели мръсотийки и подуто на пишлето, иначе бяхме по западен модел. Заведохме го на уролог и той каза, че по принцип не препоръчва, но в неговия случай си трябва забелване и за около 2м мазане с едно кремче З а омекотяване на кожичката и забелване си сън работата. Не сме имали повече проблеми. Бебко започнах от навършване на 2м да забелвам по малко много леко кожичката, не ползвам кремчето, но ще взема и него на по-късен етап.

# 657
Аз съм на 39г,първото го родих на 26.
Все още го кърмя, въпреки, че продължава през деня да се дърпа и му давам или изцедена кърма или АМ, вечер няма проблем за сега.Не се ограничавам с храната, само кафе не пия, но не ми се и пие. Вода не му давам отделно да пие
Със спането сме малко по-добре от преди вечер е супер заспива около 22ч до към 1.30ч, след това се събужда да яде около 4 или 6 ч. От няколко дни не иска да спи в люлката, спи в кошарата през деня (в гнездото). На разходка вече спи в коша за новородени, преди беше само в кошницата за кола.
Забелвам го от 1м, но не го напъвам много. Не знам колко време ще отнеме.
Тази седмица мисля да купя овлажнител, спряла съм се на babymoov.

# 658
Мама Лиса, би ли споделила кое е кремчето? И какво всъщност му е действието - като лубрикант ли действа или успокоява раздразнението? Има ли някакъв антисептичен ефект? Към момента не забелвам, но ми се ще да съм подготвена, ако възникне нужда.

# 659
  • Пловдив
Мама Лиса, кремовете, които предписват при забелвания са кортикостероидни.
Аз не бих мазала с тях, ако липсват сраствания или други проблеми. При забелване кожичката при главичката се разранява обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт