Едно обречено семейство

• 9 703
  • 152
  •   1
Отговори
# 45
  • Поморие
На мен ми беше тежко само първите 2-3 месеца след като се изнесох.  После нещата започнаха да си идват на място.
Ако жената има пари, да ходи директно при адвокат. Това е най-разумната стъпка.
В началото сигурно ще е трудно, но ще разбере, че ще е по-добре да е сама и да си гледа децата в спокойствие,  мога да си представя ежедневие от мрънкащи/ревящи деца и спорове и скандали с мъж, решил да мачка. Ако човек не е силен и няма воля за промяна или ще полудее или ще си посегне на живота.

# 46
Ще й предадеш ли масовия съвет в темата да НЕ се занимава с тестове?  Извинявай, но странно коментираш сега все едно от 1-во лице изживяваш проблема... Общи приказки, емпатия, локуми. Затова го пиша изрично.

# 47
  • Поморие
Ще й предадеш ли масовия съвет в темата да НЕ се занимава с тестове?  Извинявай, но странно коментираш сега все едно от 1-во лице изживяваш проблема... Общи приказки, емпатия, локуми. Затова го пиша изрично.
Имали сме почти сходни ситуации, без тези последните неща с тестове и т.н. Съпричастна съм към всяка жена, която страда. Независимо дали от психически или физически тормоз.

# 48
Тази ли беше жената, която след скандал с мъжа си беше отишла за почти цяла нощ при приятел (бивше гадже) и след това се беше оказала бременна? Че такъв спомен имам. И не е баш само мъжът в грешка.

# 49
  • Поморие
Тази ли беше жената, която след скандал с мъжа си беше отишла за почти цяла нощ при приятел (бивше гадже) и след това се беше оказала бременна? Че такъв спомен имам. И не е баш само мъжът в грешка.
Забременя месеци след това. Просто мъжът й е толкова психясал, че дори не разсъждава логично, щом не може да си направи сметката. Тя дори не искаше второ дете, мъжът й я убеди, а после си избърсва ръцете, за да избяга от отговорност. То всеки може да каже, че децата му не са негови. Затова и според мен е най-важно да си защити достойнството и децата и дай Боже след това нека да се изнася далеч.

# 50
  • София
Ама тя защо е забременяла със второто?
Хорааа, един Ескапел струва 30 лева, като крайна мярка!

# 51
  • София
Скрит текст:
Забременя месеци след това. Просто мъжът й е толкова психясал, че дори не разсъждава логично, щом не може да си направи сметката. Тя дори не искаше второ дете, мъжът й я убеди, а после си избърсва ръцете, за да избяга от отговорност. То всеки може да каже, че децата му не са негови.
Затова и според мен е най-важно да си защити достойнството
Скрит текст:
и децата и дай Боже след това нека да се изнася далеч.
Какво разбираш под това?

# 52
  • София
На мен лично ми иде да си ударя главата някъде с тая тема!
И двете сте крайно неадекватни, сори!

# 53
  • Поморие
Ама тя защо е забременяла със второто?
Хорааа, един Ескапел струва 30 лева, като крайна мярка!

Той я убеди да имат второ и уж е планирано.

# 54
На мен ми беше тежко само първите 2-3 месеца след като се изнесох.  После нещата започнаха да си идват на място.
Ако жената има пари, да ходи директно при адвокат. Това е най-разумната стъпка.

То едно е ергенка с пораснали деца, които не живеят при нея, с които не се налага да си съобразява жилището,  работно време, болнични, командировки, къде е яслата, детската градина, къде е училището, къде е работата... Друго е майка с малки деца. Далеч по-адекватни от лирическата героиня не успяват да се справят на квартира.

Като те обиждат, няма друго средство за запазване на достойнството, освен да се махнеш. Не може да стоиш да те обиждат и да си с достойнство. Да не говорим, че наистина има защо да е подозрителен. Той един път я видял мъжът ѝ по нощите с бившия, ама няма никаква гаранция, че се е случило само този път. Жените не търсят бивши по нощите с невинни причини, а пък доводи как нищо не било станало между тях, понеже тя не го харесвала този човек (бившия) как изглеждал физически, са абсурдния след като с този човек в миналото вече е имала връзка.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:12 от кукумицинка

# 55
  • София
Ако говориш за мен, баш работното време и място ми бяха съобразени с децата. Малкият беше при мен през седмица. Но да, съвсем друго е с бебе.

# 56
  • София
Пак да попитам:
Скрит текст:
Забременя месеци след това. Просто мъжът й е толкова психясал, че дори не разсъждава логично, щом не може да си направи сметката. Тя дори не искаше второ дете, мъжът й я убеди, а после си избърсва ръцете, за да избяга от отговорност. То всеки може да каже, че децата му не са негови.
Затова и според мен е най-важно да си защити достойнството
Скрит текст:
и децата и дай Боже след това нека да се изнася далеч.
Какво разбираш под това?

И:
Ще й предадеш ли масовия съвет в темата да НЕ се занимава с тестове? 
Скрит текст:
Извинявай, но странно коментираш сега все едно от 1-во лице изживяваш проблема... Общи приказки, емпатия, локуми. Затова го пиша изрично.

# 57
А, мъжът как точно да е сигурен, че е било веднъж? Аз не бих била. За мен това, което е направила е неприемливо и не знам дали бих имала доверие на такъв човек. Той пак я търпи.

Между другото раздяла, когато си с големи деца и наличие на работа, е доста по-възможна, от такава с 2 бебета и без работа. Възможно е, но си трябва сериозна подкрепа от родители и приятели.

Хубаво е, човек да мисли преди да ходи да нощува при мъж, докато е във връзка. Какво достойнство да защитава, още тогава е плюла на него.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:35 от alex_jp

# 58
  • София
Във тази светлина нещата изглеждат съвсем различни.

# 59
Ами да я е зарязал тогава още , то пък толкова ли няма близки приятелки да споделя

Общи условия

Активация на акаунт