Едно обречено семейство

• 9 710
  • 152
  •   1
Отговори
# 135
Ще бъда кратка. Адвокат съм. Убих маса време да консултирам подобни жени като безплатна помощ.
Ако липсва базова грамотност и умение за разбиране на елементарни неща - и Светец да слезе -  ще си загуби не само времето, а и енергията и емоцията.

Вместо да слуша и да пита за всичко, което не е разбрала, жената спори с мен и от позицията на незавършеното си средно образование ми дава уроци от филми и телевизионно шоу.

Мъка, мъка.

# 136
Аз пък имам наблюдения точно върху такива простовати и недоучили кифли, ама с претенции, че са родени принцеси, че се омъжват за първия батка, който ги пожелае, с идеята, че като му народят едно - две деца, той е длъжен да бачка, за да им подсигури лайфстайл, достоен за инфлуенсърки, докато те си показват силикона, джуките и буклите по  кафета и магазини, по фейсбук и инстаграм, а може и още някой да забършат, ей така, да не им е скучно, а и щото са много готини и никой не може да им устои. И батката, като не е съгласен, става голямо мяу. Кифлите трябва да се върнат при мама и тате и да бачкат като сервитьорки, фризьорки и продавачки, докато търсят следващия балък, на чийто врат да се овесят. Ама балъци малко, и все за едно нещо ги търсят, и то не е да ги тунинговат и водят на Малдивите, или да им отгледа децата 😁
Щото едно е да си на 20-30 без деца, млада и свежа, друго е на 30+, сдухана от деца и работа, и цяла година да събираш пари за едната джука. Пък мама шивачка, а тате шофьор, и те не могат да им осигурят това, което им се полага по кръв и право🤣🤣🤣

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:07 от Прекрасная Василиса

# 137
  • Поморие
Аз пък имам наблюдения точно върху такива простовати и недоучили кифли, ама с претенции, че са родени принцеси, че се омъжват за първия батка, който ги пожелае, с идеята, че като му народят едно - две деца, той е длъжен да бачка, за да им подсигури лайфстайл, достоен за инфлуенсърки, докато те си показват силикона, джуките и буклите по  кафета и магазини, по фейсбук и инстаграм, а може и още някой да забършат, ей така, да не им е скучно, а и щото са много готини и никой не може да им устои. И батката, като не е съгласен, става голямо мяу. Кифлите трябва да се върнат при мама и тате и да бачкат като сервитьорки, фризьорки и продавачки, докато търсят следващия балък, на чийто врат да се овесят. Ама балъци малко, и все за едно нещо ги търсят, и то не е да ги тунинговат и водят на Малдивите, или да им отгледа децата 😁
Щото едно е да си на 20-30 без деца, млада и свежа, друго е на 30+, сдухана от деца и работа, и цяла година да събираш пари за едната джука. Пък мама шивачка, а тате шофьор, и те не могат да им осигурят това, което им се полага по кръв и право🤣🤣🤣
1. Темата се отнася за моя роднина,а не за мен!
2. Не познавате нито мен, нито нея, за да се изказвате по този начин;
3. Не съм омъжена за "батка" , а за обикновен човек, с предимства и недостатъци като всички нас;
4. Който не е гледал деца е лесно да се надсмива над една майка, че е изхабена и изтощена и за мен такива хора не заслужават да изпитат радостите от това да създадеш и да се грижиш за живот и да оставиш нещо след себе си!!! Що за хора, по дяволите?! Накъде отива този свят, каква е тази омраза? Тя ще ни погуби,ей, хора! За 27 години живот достатъчно съм се нахранила с нея!
4. Не влизам в стереотипите, които всеки съвременен българин/българка си представя, когато чуе за жена, имаща желание да се поддържа!
3. Не събирам пари за едната "джука", а устните отдавна съм си ги оправила и съм спряла дотам с "корекциите".
4. Да, аз съм "недоучила" с висше образование..
5. "Лайфстайлът" ми си е нормален като на всеки обикновен човек и не бих го променила за нищо на света.
6. Не търся "балъци", на чийто гръб да легна, цял живот всичко съм си осигурявала със собствените си две ръце, търсенето на балъци го оставям на патриархалните жени, които не вярват, че една жена може да се справи сама в този живот, дори и по-добре отколкото придружена от мъж. Wink
ПП: Относно казуса на братовчедка ми - вече ми става ясно защо все по-малко жени, жертви на някакъв вид насилие, търсят помощ. Така ще е докато отношението на обществото е пренебрежително и нападащо потърпевшите, в стил близък изток.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 10:47 от theblondeambition96

# 138
Значи ние сме виновни.
Бреййй...

# 139
Аз не разбирам жертва на насилие защо седи при насилника ,та и иска да чу доказва нещо...

# 140
  • София
Защо се газираш?
Беше казано/написано братовчедка ти да си хваща такъмите и да се изнася - при родители, в Airbnb, където може, и после да го мисли.
Ако преди това ѝ се занимава с ДНК тестове, за да я донабие примерно, нека стои. Той само първият шамар е по негово желание, всеки останал е доброволен. Същото е и с психическия тормоз. Не една и две потребителки написаха, че е абсурдно жена да стои при насилника си, а в същото време да се чуди как да даде хилки за ДНК тестове, които да развява под носа на мъжа си.
Вместо да агресираш, обясни на братовчедка си или на себе си, ако ти всъщност си главната героиня, както ми се струва, да си опакова два куфара партакеши - един на себе си и един на децата - и да намира начини да се маха.

# 141
Няколко пъти се дадоха мнения да посъветва точно това братовчедката, но тези мнения продължават да се избягват. Не става ясно какво мисли самата авторка по въпроса за вариантите ДНК тест, напускане на мъжа и прочие.

# 142
ПП: Относно казуса на братовчедка ми - вече ми става ясно защо все по-малко жени, жертви на някакъв вид насилие, търсят помощ. Така ще е докато отношението на обществото е пренебрежително и нападащо потърпевшите, в стил близък изток.

А ти конкретно кога, как и с какво ѝ помогна? Освен да развяваш историята в интернет, но това не е помощ, да ти кажа под секрет, това е клюкарщина – точно това, от което сама се оплакваш.

# 143
  • Поморие
Няколко пъти се дадоха мнения да посъветва точно това братовчедката, но тези мнения продължават да се избягват. Не става ясно какво мисли самата авторка по въпроса за вариантите ДНК тест, напускане на мъжа и прочие.
Аз съм й показала всяка една страница от тук, за краткото време, за което съм я виждала. А вече тя ще прецени кое й е приоритетът.

А ти конкретно кога, как и с какво ѝ помогна? Освен да развяваш историята в интернет, но това не е помощ, да ти кажа под секрет, това е клюкарщина – точно това, от което сама се оплакваш.
Клюкарщина е да разправям на който срещна нечии лични проблеми, а това съм го публикувала тук по нейна молба. Предложих й финансова помощ, тъй като само това мога да й подсигуря, но тя ми отказа.

# 144
Аз съм й показала всяка една страница от тук, за краткото време, за което съм я виждала. А вече тя ще прецени кое й е приоритетът.

Клюкарщина е да разправям на който срещна нечии лични проблеми, а това съм го публикувала тук по нейна молба. Предложих й финансова помощ, тъй като само това мога да й подсигуря, но тя ми отказа.

Нали до седмица щеше да се е изнесла братовчедката? Значи трябва да се е изнесла вече?

# 145
Чак сега ми светна, какво се цели с тези теми. Чака се, някой четящ, да вземе да му дожалее и да извади парите за ДНК тестовете. Даже и мъжът стана насилник и шамари раздава. В предишната тема само се заяждаше, с жената, която отиде да спи при бившето си гадже, и скоро след това забременя.

# 146
  • София
Напротив, чака се някой да даде акъл как "братовчедката" да убеди мъжа си каква е света вода ненапита, а после да плеснат с ръце и да се прегърнат, вървейки към залеза прегърнати.

# 147
  • София
Като гледам, чака се чудодейна рецепта обреченото семейство да стане необречено, защото положението е "Убий ме, обичам те".

# 148
Извинявай, но братовчедка ти (ако изобщо става въпрос за реален човек) не струва.
Защо ли?
Не е заради лошия избор на мъж - на голяма част от пишещите тук се е случило. Всъщност, случва се и на най-добрите жени.
Не е и заради издънката с бившето гадже - омръзнало ѝ е от поредния скандал и е потърсила спокойно убежище за една нощ. Хора сме, разбираме. Да, признак на ниска интелигентност е, но и много от нас тук не винаги, в абсолютно всеки момент, сме постъпвали умно.
Ама той да нарича децата ѝ к*опеленца и боклучета и тя да продължава да ги подлага на този ОТВРАТИТЕЛЕН ТОРОМОЗ ОТ СТРАНА НА ТАТИ защото иска да се реабилитира с ДНК тест за едната чест, при положение че все пак има къде да отиде.................тук напълно ме изгуби, скъпа.
Ако дъщеря ми един ден ми сервира такова селско ястие, АЗ ще сезирам институциите, АЗ ще заведа дело и АЗ ще отнема родителските права и на двата идиота.
Авторке, дано си наясно, че това е домашно насилие върху децата!

# 149

Няма ли да отговориш авторке.
Как така обществото е виновно на твоята роднина?
Обществото ли да и намери квартира, да и плати ДНК тестове.
Заплатка не ще ли? Ей така за няма нищо.
Ако една жена е подложена на насилие си има институции за тая работа.

Общи условия

Активация на акаунт