Пубертетът при момичетата до 14 години

• 25 739
  • 498
  •   1
Отговори
# 480
Аз на моята девойка взех копринена калъфка, една малка чанта найк,  козметика ( комплект маски за устни laneige крем byoma), други дребни неща,които си избра и коледен календар на балеа, който ще започне да отваря от 01.12.
Розовия парфюм Яра от любопитство сме тествали, не ни допадна и на двете, но знам,че е харесван.
KarnaVall,в златна рибка копринените калъфки са намалени в момента на 70лв, за тазк цена мисля,че са идеални за подарък.
Аз взех от едно момиче,което ги шие, много качествени са, но и по- скъпи.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 20:46 от mama irina

# 481
  • на земята
В Златна рибка има намаление, може някакъв луксозен комплект за коса с олио за коса ,те сега се впечатляват доста от козметики.
Или някакво хубаво портмоне или чанте .
Или сатенирана пижама сега са хит тези с копченца отпред ти Виктория Сикрет

# 482
Супер сте момичета…Насочила съм се към комплект Сол де Жанейро за сега, имам вариант за Лего с цветята, които са нашумели сега и варианта за пижама тип Виктория сикрет също мисля, че ще се хареса, ориентирайте ме от къде мога да поръчам такава…  варианта за портмоне много ми харесваше, но момичето има ново от седмица насам и така отпада тази идея, същото е и с чантата.

# 483
Оооо, къса пижамка на ВС к чехли, беше топ подаръка за дъщеря ми за 13 рд:) И лосион и балсам. Много обича да се ароматизира и маже 😅🤪 Със сайт не мога да помогна от чужбина от физически магазин купихме.

# 484
Аз си поръчвам от оригиналния сайт на ВС. Идват си до тук без проблем с безплатна доставка над 100 евро май беше, не съм сигурна.

# 485
За Коледа сме взели сак на найк и нов състезателен бански, от майка ми ще получи лего с цветя и книга. Другата седмица има рожден ден, ще пътуваме до Рим по този случай, взела съм една книга да има все пак и някакъв материален подарък. Луда е по мазила, последно за именния ден подарихме комплект на Ритуалс, но се облизва и за Сол Дежанейро. За гланцовете не ми се говори, десетки са и постоянно намирам из къщи на невероятни места. Имам въпрос към майките на спортистки, какво ползват ако са на състезание и са с менструация? Моята ще стане на 11 и тампон не е удачен сякаш, плувкиня е и нямам идея за вода какво е подходящо. Хайде тренировки може да пропуска, ама състезанията не е желателно.

# 486
  • София
Ven4e444, ние използваме продуктите на Wuka - менструални бански и бикини и сме изключително доволни, но дъщеря ми тренира друг спорт, не е плуване. Иначе сме много доволни от банските, за морето свършиха чудесна работа, но не знам доколко ще е удачно да се сложи бански тип бикини под състезателния бански. Задавала съм въпроса на приятелки с деца плувкини и са ми споделяли, че нищо не използват защото във водата не тече, а при излизане бързо се загръщат с кърпа и отиват да се къпят. Най-добре ще е да си поговори по темата с по-големите от отбора, ако вече не го е направила Simple Smile И не, изобщо не е удачно да пропуска тренировки заради цикъл, особено ако тренира сериозно, но щом сте стигнали до състезателния бански, явно е сериозно.
Редакрирам се да допълня по темата, гледам има някаква австралийска марка специално за носене под бански - потърсете UnderSwim period swim underwear. Бих изпробвала за тренировки по плуване, гледам доставят до UK, а оттам до БГ е лесно.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 16:16 от svetla81

# 487
svetla81, много полезна информация за австралийската марка, прегледах ги вече и ще търся начин да поръчам, много ти благодаря 🤗 Аз също си мисля, че във водата няма нужда и че няма да стане нищо за един старт, но тя не ще и да чуе и много се притеснява. Тя тренира в група с две момчета на нейната възраст, останалите са в друг час и не се познава много с по-големите девойки, пък и е доста срамежлива и че да попита такова нещо 😏

# 488
Моята си слага тампон като бяхме на море. Трудно се научи, ама един път като му хвана цаката и беше супер щастлива, че не и се провали почивката. каза, че имало живот вече Simple Smile. Мисля да и купя да пробва това лято и с менструална чашка, същото като тампона сее слага, ама е "по-чисто" като вариант.

# 489
Явно аз съм много изостанала в това отношение, защото още не съм пробвала тези чашки. Нито пък съм виждала наживо.
Честно казано, не ми допадат като опция. Тампони съм слагала в моите 20+ години по морета и басейни. Напоследък не, а нямам и желание. Карам си с превръзки.

# 490
Parusheva,предварително се извинявам  за въпроса? Аз цикъл вече нямам и няма как да изпробвам чашка! Запозната съм и ми допада. Ползвала съм основно тампони.
За девойките може би тампони с апликатор в началото е по- комфортно. Та на въпроса: чашката не се ли поставя,като се държи  с два пръста? Някак не ми се струва комфортно девойка да се справи?

# 491
Аз ползвам чашка от 5-6 години и като цяло е идеално решение, но в никакъв случай не е за дете.
Първо че докато се научиш да я слагаш и махаш, могат да минат месеци, после махането.. извинявайте за обяснението, но често си е ровене и трябва много да се внимава да не се излее върху дрехите или да падне в тоалетната..

Аз и за тампоните не съм привържаник за малко момиче, но ако трябва, мини е някакво решение,чашката абсолютно не е.

# 492
А, извинете за въпроса, но на мен не ми е ясно при девствени момичета, дори и да е еластична ципата,  няма ли риск да се разкъса при поставяне на тампон или чашка? Все пак надълбоко трябва да се поставят, поне от моя опит. Моля, разяснете ми го това, Thinking мерси.

# 493
Има мини тампони за млади момичета. За да си продават тампоните някои марки твърдят, че няма риск.
На мен пък друго не ми е ясно и ще хвърля камък по родителската “градина”. Моето дете има съученички, които ползват тампони. Не инцидентно или при спорт, а винаги по време на цикъл и моето сега се мъчи да ме убеди колко било удобно и искала и тя. Това са деца на по 13 години, въпреки, че са отговорни и с добра хигиена не знам с какъв акъл ще ги оставиш. Моята понякога е с изцапано бельо, защото докато смени превръзката, а представям си как ходи на няколко часа в училище да си сменя тампона.
Всички производители твърдят, че е ОК. Моят гинеколог пък казва, че тялото не е създадено кръвта да стои по стените, наквасена в тампон дори и за часове, а трябва да изтича и не препоръчва за млади момичета. Вашите на какво мнение са? Аз имах преди години възпаления и все течения и като се излекувах силно ми препоръча да спра тампоните. Действително от тогава ползвам инцидентно и нямам такива проблеми както преди.

# 494
  • София
И аз да се включа - смятам, че и с мини тампон, за дете на 13 е тегаво. разбира се,зависи от детето, но като цяло той като чашката, също изисква определена хигиена. Аз използвам чашки от 9 години. С тях се родих. Аз имам алергия към тампони, превръзки, презервативи. Много е неприятно, обрив, сърбеж и бактериална вагиноза, та с чашката определено ми е много комфортно и няма изтичане нощем. Но наистина е тегаво навън. Особено ако няма мивки в тоалетните. Изисква се огромна хигиена заради ровенето, а и поставянето, хубаво измиване и след това... мои приятелки разрешиха този проблем в началото с менструално бельо освен превръзки. аз мисля да направя същото. Тампони- по-натам.

Общи условия

Активация на акаунт