Пубертетът при момичетата до 14 години

• 25 689
  • 498
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Не бих разрешила тампони в тази възраст, а и по принцип не ги долюбвам.
Моят АГ е на същото мнение и не препоръчва не само на млади момичета, а и по принцип.
Ползвам инцидентно, ако се налага да ходя на спорт или почивка, но не и постоянно.
Същото съветвам и дъщерите си.

# 496
Ами тя първо се нагъва чашката и тогава се слага. Чела съм, че състава на тампоните не е ок има химия вътре. Ама  наистина си е тегаво, докато се научат да си слагат и двете, но и аз имам в предвид да не е за постоянно. Аз ползвам диск, не чашка и съм много доволна, макар и понякога да пропуска. Не е токова надежден, колкото чашката, особено при по-обилен цикъл. Моята си ходи с превръзки за сега, по-нататък ще я смятаме. И да се скъса ципата не виждам някаква супер драма. Тя няма да е вечна. Всеки си преценява за своето дете.

# 497
Аз съм имала случки с тампони като малка.
Занимавах се с балет и ми е трябвало за представления.
Даже се бях стреснала доста, защото много ме болеше да махна нампона.. беше се омотало кончето около ципата.. бях навън, нямаше на кого да обяснявам или да поискам помощ... просто споделям защото беше много глупава, но трудна ситуация за онази възраст.

На 17г започнах да нося тампони ежедневно и повече превръзки не съм слагала освен след ражданията. На 32-33г започнах да ползвам чашка.

# 498
  • София
Аз започнах да използвам тампони някъде около 15-16 може би. Като активно спортуваща ми се искаше и доста преди това, но имах няколко неуспешни и много неприятни опита с едни български четвъртити тампони от чист памук, май Яница беше марката 😆 Но тогава нямаше O.B. навсякъде, че пък и мини размер, по-късно с тях нямах никакви грижи, когато ги открих. А опитите като по-малка бяха и без да съм в цикъл, което допълнително усложнява нещата. С достатъчно знания и обяснения по темата и с хубави и подходящ размер тампони,  би трябвало да е ок дори и за 11-12 годишно. Моята девойка засега няма желание да пробва, но писах за банските, намерили сме други начини за морето.

Общи условия

Активация на акаунт