Отговори
Карам по магистралата(Скоростната тангента в София) вчера в лява лента и го виждам че идва, и се прибирам да мине. Когато видя, че се местя даде още газ и настигна този 3 коли пред мен, червена тойота. Застана зад нея и пусна буркани без сигнал, и постоя 15 секунди. Тойотата се шашардиса мръдна надясно но не беше достатъчно бърза и онзи излетя пред нея и наби спирачки плавно, вече принуждавайки я да спре. Не видях след като спря какво стана, продължих си но още си мисля от 24 часа дали имат право? Това съм го виждал по филмите у америка.... Тук някакси не е ли с палка, спрял край пътя? Преди сигурно 10 години пак така на светофар, този път зад мен пуска бурканите и спрях. Гражданската ми беше изтекла и му дадох 200 лева.

Чудя се какво е правилно по закон? Какво става ако не спра?

# 1
Изисквания при спиране МПС от контролните органи
За да бъда правилно спрян от пътните полицаи те трябва:
Да застанат срещу движението върху пътното платно, непосредствено до банкета или бордюра.

Да подават сигнал със стоп-палка, възможно е и с ръка, а през нощта да описват полукръг с червена светлина. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет.

Да се представят, като се идентифицират с име и звание, към кое структурно звено на МВР принадлежат и какъв е поводът за спирането. При съмнение от страна на водача са длъжни да покажат полицейските знаци по себе си и служебната си карта.
[
Ако някой от тези три елемента в началото на процедурата на проверка не са спазени, служителите на КАТ подлежат на дисциплинарна отговорност и се стига до нередовност на процедурата. Водачът има право да предявя възражения относно начина, по който е бил спрян, в акта или на собствен лист в 3-дневен срок пред органа, който го е издал.

# 2
  • Пловдив
Гражданската ми беше изтекла и му дадох 200 лева.
Ейвалла, все така да се интересуваш дали е спазен законът.

# 3
  • София
Скрит текст:
Карам по магистралата(Скоростната тангента в София) вчера в лява лента и го виждам че идва, и се прибирам да мине. Когато видя, че се местя даде още газ и настигна този 3 коли пред мен, червена тойота. Застана зад нея и пусна буркани без сигнал, и постоя 15 секунди. Тойотата се шашардиса мръдна надясно но не беше достатъчно бърза и онзи излетя пред нея и наби спирачки плавно, вече принуждавайки я да спре. Не видях след като спря какво стана, продължих си но още си мисля от 24 часа дали имат право? Това съм го виждал по филмите у америка.... Тук някакси не е ли с палка, спрял край пътя? Преди сигурно 10 години пак така на светофар, този път зад мен пуска бурканите и спрях. Гражданската ми беше изтекла и му дадох 200 лева.

Чудя се какво е правилно по закон? Какво става ако не спра?

Ето такива са проблемът в тази държава...

# 4
  • Пловдив
Какво точно общо има "тази държава"?

# 5
  • София
Какво точно общо има "тази държава"?

Имам предвид, че заради такива, които бутат подкупи, държавата не е ок.

# 6
Аз не знам какъв е знакът да ме спрат в движение. Пише "знак", но не и какъв е тоя знак. Може ли всеки да си измисля и тълкува знаци?

Преди няколко месеца ме спряха посред нощ с ярка бяла светлина насочена срещу мен. Заслепиха ме, стъписах се, подразниха се, че не спрях веднага.

# 7
Разбира се,че имат право да правят проверка и да спират по всяко време. Ако не го правят,що за полиция е? Трябва да има контрол,ред, дисциплина. Всеки шофьор го знае. Спирала ме е,гранична полиция,кат, охранителна полиция. Няма нищо странно в това. Всеки си върши задълженията. Когато всичко е ок, добър ден и хубав ден. Ако не,каквото стане

# 8
Ако има подаден сигнал за крадена кола или  някой издирван, който знаят с какъв автомобил е, само на палка ли да го чакат? Естествено, че полиция може да преследва или спре в движение МПС.

# 9
Разбира се,че имат право да правят проверка и да спират по всяко време. Ако не го правят,що за полиция е? Трябва да има контрол,ред, дисциплина. Всеки шофьор го знае. Спирала ме е,гранична полиция,кат, охранителна полиция. Няма нищо странно в това. Всеки си върши задълженията. Когато всичко е ок, добър ден и хубав ден. Ако не,каквото стане
Напълно подкрепям написаното. Предпочитам да спират, проверяват, отколкото да стоят под сянка и да пазят камерата за скорост.  На главен път, на края на селото си стоят с камерата за скорост,  а в селото се кара с над 50 км, никой не засича. Е, къде има вероятност да излезе дете и да стане инцидент?
 И против писането в групи съм. Като се напише"Кия обикаля в някой квартал или село". Ами да обикаля,  наблюдава... Иначе като пребият баба или оберат къща, къде  били органите на реда.

# 10
В случая проблемът не е че е спрял колата, а начина по който го е направил, че е застрашаващ и предпоставящ към ПТП. Както например и това с ярката светлина в очите - направо си е опасно.

# 11
Преди години посред нощ тръгваме за море с жена ми. На едно кръстовище, аз давам ляв мигач зад мен бяла астра десен (нямаше буркани), но вместо на дясно тръгва след мен и и почва с клаксона (онзи полицейският) да ми свири. Много се чудех ама спрях. Криминална полиция, искаха да ми проверяват багажа за наркотици (куфар и два сака). Легитимираха се с някаква служебна карта, ама от де да знам дали е истинска. На единият май не му се занимаваше и разубеди другият.

# 12
 Преди години след дълго и мъчително влачене с километри зад някаква колона със строителни машини каращи с 30-40км/ч на първия свободен трилентов участък с дълга видимост, липса на насрещно движение  и наклон надолу но забранено изпреварването (тези от насрещното изкачващи наклона имаха разрешена изпреварваща лента) тргнахме три коли да изпреварваме. И докато го правехме недалеч от колоната зад нас изкочи полицейска кола, включи светлините и изпреварвайки ни, ни вдигна палката. Беше по времето когато 20лв оправяха нещата.

# 13
Абсолютно по закон имат право!

Това Не е по темата, ама не се сдържам.. На мен ми е много смешно, когато разни хора “с 20лв оправят нещата” и после се маят и ваят къде са законите в тая държава… И те така.

# 14
  • StZ
Какво мислите за спирането в тъмната част на деня извън населено място? За мен е много притеснително дори в населено , защото движение почти няма, а аз съм сама.

Общи условия

Активация на акаунт