Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 896
  • 976
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Обяд - пиле с ориз и краставици
СЗ - кифличка с крема сирене, филе и кашкавал
Отделно портокал за междинна закуска

# 121
За днес без снимка, че ме тръшна вирус и не ми беше до снимки.
За закуска макарони със сирене и масло, за обяд кашкавалени пръчици, картофи с подправки и айсберг с крем сирене.
Zenata  мерси за рецептата!

# 122
Днес взех парче печена тиква, карфиол и гъби на еърфрайъра и салата зеле с моркови .
За детето сложих запечено с кашкавал солено рогче и един кроасан , но този път без плънка.

# 123
  • Plovdiv
За днес моите малки бандити имата:
Б1: Бретцел, гофрета с шоколад и плодова напитка (той яде обяд на стола и закуската от училище)
Б2: Бретцел, салам, хляб, кетчуп, гофрети и бартни. (вече не знам какво количество да му слагам, защото вчера госпожата на занималнята ми каза, че не му стигало яденето и бил гладен)

# 124
LOLI{P} ще отговоря, надявам се да не приемаш като критика, но ако детето остава до след 15ч. според мен в описаното липсва обяда. Аз приготвям само за закуска и на обяда обядват доста солидно в столовата с основно ядене и салата и възможност за допълнително и ако го прибера следобеда към 15.30 в къщи си взима нещо сладко. След това вечеря добре.
Т.е. преведено към твоите неща бих казала -
закуската му е или 2 хлебчета с нещо или 2 кроасана, или рогчета . Повечето пъти взимам пълнозърнести , те по държат сит. - това отговаря на твоя бретцел със саламчето . Ако съм разбрала добре.
След това гофретата и бликчето ако отговаря на това , което си взима в къщи за следобедна закуска
и ми се струва , че ти липсва обяда?
Ако нямате стол е хубаво да сложиш в някоя термокупичка я спагети със сос или гнокита или някакви неща , които държат или ако има вурст с кетчуп, то да има и допълнително хлебче , по-засищаяо ако е пълнозърнесто.
НЕ успях да разбера добре дали салама да го сложа към бретцела или отделно, но ако е отделно за обяд липсва хлебче или нудели или картофи или ... нещо такова
Според мен и прочита който успявам.

# 125
Закуска мекици, грозде и орехи
Обяд пиде с кайма
Банан

# 126
  • Plovdiv
Скрит текст:
LOLI{P} ще отговоря, надявам се да не приемаш като критика, но ако детето остава до след 15ч. според мен в описаното липсва обяда. Аз приготвям само за закуска и на обяда обядват доста солидно в столовата с основно ядене и салата и възможност за допълнително и ако го прибера следобеда към 15.30 в къщи си взима нещо сладко. След това вечеря добре.
Т.е. преведено към твоите неща бих казала -
закуската му е или 2 хлебчета с нещо или 2 кроасана, или рогчета . Повечето пъти взимам пълнозърнести , те по държат сит. - това отговаря на твоя бретцел със саламчето . Ако съм разбрала добре.
След това гофретата и бликчето ако отговаря на това , което си взима в къщи за следобедна закуска
и ми се струва , че ти липсва обяда?
Ако нямате стол е хубаво да сложиш в някоя термокупичка я спагети със сос или гнокита или някакви неща , които държат или ако има вурст с кетчуп, то да има и допълнително хлебче , по-засищаяо ако е пълнозърнесто.
НЕ успях да разбера добре дали салама да го сложа към бретцела или отделно, но ако е отделно за обяд липсва хлебче или нудели или картофи или ... нещо такова
Според мен и прочита който успявам.

Хич не е критика, саламчето и кетчупа е предвиден за обяд към тях има задължително хляб поне две филии. Сега ще взема някаква термо кутия да му слагам нещо по-солидно. Лошото е, че той е страшно злояд и никакви манджи не яд, пица не яде, спагети не яде. Малкото неща, които яде трябва да са топли, иначе не ги яде

# 127
  • shumen
За утре-пица и фитнес барче.

# 128
LOLI{P} трудна е задачата. Можеш ли да го попиташ днес когато е бил гладен какво му се е прияло, какво му се е приискало ? И също да питаш ако гледа при другите деца изка ли нещо като на някой ? Ако специално хареса менютата на някое дете може да се опиташ да се консултираш с майката , може да слагате едно и също на децата сутрин и да се хранят заедно ? Само няколко идеи , които ми хрумнаха . Дано са ти били полезни/

# 129

Ябълка и сандвич.

Кебапче, кашкавалчета, яйчена салата и айсберг.

# 130
  • София
За обяд днес кюфтета на фурна, хляб и краставица
СЗ - бананови мъфини и грозде

# 131
  • софия
За днес:
Обяд- печени картофи на фурна, сирене, краставица.
СЗ: грозде, ябълков кекс с овесени ядки

# 132
  • shumen
За днес за училище-принцеси с кайма,вафла,ябълка.
За мен-зелеви сарми и вафла.

# 133
За детето са сандвичи с ръжен хляб, масло и салам.
За мен са солени гофрети от царевично брашно , станаха супер, просто пропуснах в рецептата захарта и ванилията , виенери и малки доматки.
За ММ днес ще сложа закуска, че излиза още по-рано, сандвич от ръжено хлебче, гауда и крема сирене и малки доматки.

# 134
  • София
Здравейте,
Последните две седмици го караме на тортили с месо и кашкавал или сандвичи с месо и кашкавал. Искаме да намалим значително саламите и сушените меса, какви други опции за сандвичи обичат вашите деца? Измислих принцеси с кайма, сандвич с яйце и сирене, но и двете си искат и запичане.

Общи условия

Активация на акаунт