Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 908
  • 976
  •   1
Отговори
# 150
Включвам се в темата , за да черпя идеи от вас. За днес моят първокласник има сиренки, кексче, банан, пилешки шницел, чери доматки и бонбона. Целодневна форма.

# 151

Закуската е ясна, обяда- мусака.

# 152
В какво пращате шницела и мусаката, в термос или в кутия  от пластмаса или метал?

За днес закуска тостер с шунка и кашкавал.
Обяд червена леща с филия хляб и краставици. Вафла и един банан.

# 153
В пластмасова кутия. В друга по- малка такава слагам кисело мляко.

# 154
  • София
За днес съм на баничка със сирене, кашкавал и бекон и кисело мляко.
Детето се оправя от вируса, надявам се от утре на училище.

# 155
Ако някой търси, другата седмица от четвъртък в Лидл ще има кутии с отделения.

# 156
Моята кукла не яде ако е студено месото или яденето като цяло. Купих термос за храна , но пак се оплаква , че или се получава много мазно защото седи в термоса или воднисто ?! , но накрая не яде , дори с термоса пак е недоволна Unamused киселото мляко казва, че се вкисва .

# 157
  • софия
За днес:
Закуска- Скир с ябълка и канела, без захар- оставил го е половината, явно не го е одобрил
Обяд: салата айсберг, краставица, царевица, риба тон; хляб лимец; шоколад без захар
СЗ: ябълка

# 158
  • shumen
За утре-хот дог с кебапче,пица,вафла.
За мен-пиле с ориз,вафла.

# 159
  • Варна

Много набързо днес: кекс, мляко с какао за закуска
Запечени сандвичи с моцарела, яйца и зеленчуци
Плодове

# 160
Asnuryu аз като цяло избягвам да пращам течни неща. Винаги гледам да е нещо, което да може да се хапва лесно, бързо и да не му пречи, че не е много топло. Няма как всичко да е както трябва.

Закуската днес е от тортила с кайма, лук, яйце и сирене Монтерей Джак.

За обяд огретен с кашкавал и картофи.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 08:46 от bibikota

# 161
  • София
Аз не съм намерила термос който да държи температура повече от 2 часа. При мен минават 6-7 часа от приготвянето до яденето и винаги е със стайна температура, все едно е в обикновена кутия. Една идея по-добре се получава като сипя гореща вода в термоса за около 1/2 минута, да се загреят стените, изливам водата   и след това сипвам гореща храна. Така храната не трябва да губи от температурата си за затопляне на стените на термоса, но чудеса не стават.
Днес салата  и пиле с ориз и гъби. За следобедното кафе домашен бонбон, който стана с размер на кюфте Joy

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 16:44 от Алекс:)

# 162
имам термоси най-различни и всички държат много повече от 2 часа.  най-често за децата ползвах тези от декатлон. на стайна температура също е ок да е храната, какво ѝ е.

# 163
  • София
Зависи от храната и как искаш да я ядеш, аз супа на стайна температура  не мога да ям. Моите наблюдения са, че след 2 часа започва да става все по-малко топла и до шестия  час си е стайна температура.  Сипвала съм горещо прясно мляко в термос за течности, идеята е да си направя мляко с нес по някое време. В 11,00 кафето една се разтвори, млякото не беше студено, но нямаше нужната температура. Това беше причината да пробвам да загрявам предварително термоса, вече не правя опити, просто си нося храна която мога да ям на стайна температура.

# 164
  • Варна
Тайга, може ли рецептата за кекса?

При нас утре омлет и чушка.
Сутринта филийка лимец със сирене, масло и краставица.
Днес-гъста яхния от грах и зелен боб

Правя кекса по тази рецепта, но увеличавам лъжиците какао, добавям вътре капки шоколад и есенция ром.
Скрит текст:
https://www.supichka.com/рецепта/108/лесен-кекс

Общи условия

Активация на акаунт