Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 932
  • 976
  •   1
Отговори
# 165
Моята се оплакваше когато пращах в метална кутия , откакто е с термос казва , че е топло яденето, по топло от стайна температура по нейни думи. Ползвам термоса на ИКЕА.
Тя си е доста капризна и като цяло намира си извинение да не яде Satisfied
Днес бях сложила спагети с малко доматен сос , каза че били топли , хапнала.
Яде след 5 часа от приготвянето на храната.

# 166
  • shumen
За днес-бутер банички,суха паста,ябълка.
За утре-пицa,вафла,ябълки.

# 167
  • Варна

Сандвичи с шунка и кашкавал, пълнозърнеста паста с лек сос, плодове.

# 168

Мини палачинки с крем сирене.

И набързо яйца с лук и бекон.

# 169
  • Plovdiv
Аз купих термос за храна на Гуш, днес не можахме да го използваме, но от понеделник ще видим как е.
За днес единия има: домашна баничка, мляко с ориз, плодова напитка и хелоуинско шоколадче
За другия: домашен кекс, кренвирши с кетчуп и хляб, гофрети и хелоуинско шоколадче

# 170
  • shumen
За утре-бургер с шунка и кашкавал,ябълка,фитнес барче.
За мен-селски банички от К,хот дог.

# 171
Ако някой си търси да изкажа мнение.
Взех 2 термоса за храна, единия е на Декатлон за 22 лв , другия е от ИКЕА за 30 лв . И двата държат над 5 часа топло, за по дълго не съм ги използвала.
На Декатлон повече ми допада заради формата , защото е по ниско, но по широко като купичка.
Течната храна я слагам директно топла , а ако ще слагам нещо сухо предварително затоплям термоса с гореща вода напълнена вътре, изпразвам и тогава слагам сухата храна топла пак.

За днес беше сандвич с масло,краставици и яйце. Супа топчета, мандарина и бисквити.
За утре ще е същия сандвич, по поръчка на детето. Мусака , банан и вафла.

# 172
  • Варна

Палачинки със сладко от праскови
Омлет на фурна с два вида колбас и моцарела
Зеленчуци, плодове

# 173
Привет на всички, много хубава тема си имате. Все се каня да се присъединя и аз, но от приготовленията всеки ден не ми остава време да направя снимки. А пък с визуализация някак е по-интересно, отколкото само описание, та ще се постарая по-нататък да се включа подобаващо. Blush

Иначе у нас е пълно с всякакви кутийки и термоси, слабост са ми и често купувам като ми хареса нещо, гледам с интерес и вие какво ползвате.
Та сега конкретно се включвам понеже чета, че обсъждате термоси и исках да попитам ако някой има този модел от Лидл да сподели мнение.
Скрит текст:

Ние сме с два такива термоса и на двата при миене вътрешната капачка (тази с копчето и уплътненията) се пълни от някъде с вода, която по никакъв начин не може да излезе. Първоначално не бях забелязала, но веднъж я разклатих и чух, че е пълна с вода. Тръсках интензивно, слагах я в различно положение, успях да извадя и разглобя и копчето с пружинката и пак водата не може да излезе. Вероятно вътре е и с веро, та се притеснявам да не изтече в храната, макар че както не ще да излезе с тръскане, не ми се вярва… Иначе е доста ефективен, и 8 часа след отваряне, храната е още топла, дори понякога гореща.
С никой друг термос не съм имала такъв проблем, някой от вас сблъсквал ли се е с такъв казус?
И за да съм по темата, обядът за днес е: печени наденички с катрофено пюре, варено брюкселско зеле и за десерт банан, който обаче за съжаление остана забравен вкъщи… ExpressionlessSweat SmileJoy

# 174
Ох, така ми се ядат палачинки, ама голяма врътня.

Днес мюсли от елда със скир, а вчера мусака с тиквички.

# 175
Идвам набързо да кажа за вчера.

Закуска: тортила с варени яйца, котидж и айсберг.
Обяда не успях да снимам. Шницел със салата от айсберг, краставица и ябълка.

# 176
Привет, включвам се във темичката за идеи Simple Smile
От мен за днес в офиса:
закуска - овесени ядки с тиква и канела/без снимка
обяд - мързеливи сарми Simple Smile
следобед - кашкавал, фурми и орехи/без снимка

# 177
  • Варна

Домашна Маргарита, шницели на фурна, зеленчуци и плодове

# 178
  • Plovdiv
За днес дребните ми имат:
Б1: сандвич с топено сирене, гофрета с шоколад, плодова напитка и шоколадово десертче
Б2: пилешки хапки, кетчуп, хляб, гофрети с шоколад, шоколадово десертче

# 179

Принцеси с кашкавал и сирене.

Стек от карфиол, картофени духчета и млечна салата с много лоша снимка.

Общи условия

Активация на акаунт