Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 953
  • 976
  •   1
Отговори
# 210
За обяд
Червена леща
Запечен зелен фасул с яйце
За закуска
Принцеси с кашкавал
След обяд
Банан и вафла
Върна само вафлата , за което се радвам.

# 211

За закуска палачинки и соленки.

Пилешки хапки.

Мандарините отпадат. Пак е ябълка, но райска.

# 212
  • София
Бъркани яйца, чери домати и шоколадови меденки за обяд
Баница, салам и боровинки за закуска

# 213
  • Варна

Кисело мляко с бисквити
Задължителната в сряда паста
Ябълки

# 214
Закуска
Бухтички омесени с кисело мляко и извара нарязани с фигурки за курабии (в този вид много се харесват )
Обяд
Домашен хамбургер
Банан и ябълка

Ако някой се интересува мога да дам рецепта за хлебчетата , почти еднакви с на известните вериги. Досега съм пробвала различни рецепти, но този път съм очарована .

# 215
  • shumen
За утре-пица,вафла,ябълки.
За мен-хот дог и вафла.

# 216
Закуска
Бухтички омесени с кисело мляко и извара нарязани с фигурки за курабии (в този вид много се харесват )
Обяд
Домашен хамбургер
Банан и ябълка

Ако някой се интересува мога да дам рецепта за хлебчетата , почти еднакви с на известните вериги. Досега съм пробвала различни рецепти, но този път съм очарована .
Моля за рецептата за хлебчетата.🙂 А също и за бухтичките с извара.
При нас е пълна скука напоследък, все едно и също- сандвичи, баници, зърнена закуска с мляко, понякога плод...
Бибикота, може ли на ЛС да кажеш как правиш сушито (видях го доста по-назад в темата)?

# 217
  • Варна

Две пърленки - с кашкавал и със сирене, наденички, зеленчуци, ябълка

# 218

Днес изпълнявам желания ☺️. Човекът искаше чипс за училище. Дано не изяде само него!

За обяд наденичка.

# 219
  • Plovdiv
За днес моите близнаци-диваци имат
Б1: поничка, банички и айрян
Б2: кренвирши, хляб, кетчуп, данонино, бисквитки орио и плодов пауч

# 220
  • Враца
За днес моите близнаци-диваци имат
Б1: поничка, банички и айрян
Б2: кренвирши, хляб, кетчуп, данонино, бисквитки орио и плодов пауч

Лолита, сега разбрах, че децата ти са близнаци.
Сигурно имат различен вкус, но... съвсем нищо еднакво нямат в менюто.
Каква е причината? Не ти ли е много трудно?

За моето диваче-
Панирани пилешки хапки, бисквитена торта с кокосово кисело мляко, банан, поръсен със захарни пръчици, соленки, чай от лавандула с мед.

# 221
  • Plovdiv
Единият е много злояд (това е единственото дете, което не обича пица, спагети, сладки неща яде супер малко) и яде само определени неща и затова той е с различна кутия (този с повечето храна). Другият си яде всичко (с малки изключения) и той си яде на обяд в стола на училището. Двамата са ужасно различни в предпочитанията си и не само за храна.

# 222
Рецепта за бухтички с извара
В съд слагам 1 чаша извара/сирене и 1 чаша кисело мляко, 1 бакпулвер 1 кафена лъжичка сода и 1 чаена сол, разбърквам . Добавям брашно , колкото поеме и се оформи тесто. Разточвам тестото около 1 см и режа с формички или с нож на кутийки. Пържа в олио.
 При консумация не се усеща изварата или сиренето.

Рецепта за питки за хамбургери

Първо правим water roux като смесваме в съд
1 супена лъжица брашно
2/3 чаша прясно мляко
1/3 чаша вода
След което слагаме съда на бавен огън и разбъркваме докато се сгъсти, получава се една гъста топка смес. Оставяме да се охлади

Смесваме в друг съд 1 чаша топло прясно мляко със 1 пакет суха мая заедно с 2 супени лъжици захар и 1 чаена лъжичка сол. Оставяме маята да се активизират за кратко. След това добавяме 1 цяло яйце плюс 1 белтък ( жълтъка се използва след това за мазане на питките) 2 чаши брашно и WATER ROUX а който приготвихме. Омесваме, след като се оформи тестото, добавяме 2 супени лъжици масло на стайна температура. Продължаваме да месим като първоначално става доста лепкаво тесто , но при продължително месене се оформя гладка консистенция. При нужда може да се добави брашно , колкото да не лепне на ръцете и да се оформи.
Оставяме да втаса.
След това оформяме малки питки и пак оставяме да втаса за кратко. Намазваме с жълтък и малко вода.
Печем на 180 гр до готовност.
Чашата е 200 мл

# 223
  • София
Днес палачинки с шоколад и банан и с кашкавал и топено сирене. Много ми е готино в дните, в които всичко е домашно приготвено.

# 224
  • Варна

Бутер банички с кашкавал, пиле със зеленчуци, домати и краставици със сирене, ябълка

Общи условия

Активация на акаунт