Белене на кожата между пръстите при дете

• 409
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, детето ми е на 6г. Забелязах че се бели кожичката между малкото пръстче и другото до него. Сега няма кожичка и е зачервено цялото малко пръстче от вътре. Между другите пръсти съм забелязвала зимата да се появява това белене. Сега го няма. Зимата му обувам и вътре домашни обувки защото ходи все бос. Краката му се потят доста. Предполагам че е от изпотяването. Вече сме с чехли. Ама това на малкото пръстче не мога да го оправя. Мазах го с някакъв спирт Антимикобета. Нищо. Мазах го с крем невен. Нищо. Мисля да опитам и с крем Здраве и да го накисна във смрадлика. Само веднъж се оплака че го боли, преди да стане така червено, иначе не е казвал нищо. Някой ако е запознат ще съм благодарна да сподели.

# 1
Гъбички. Купи антимикотичен крем
 Ламизил или Екзодерил. За една седмица всичко ще изчезне.

# 2
  • София
На мен приятелка ми каза да давам мултивитамини. Синът ми така му се белеха краката и като започна да пие витамини му се оправиха.

# 3
Освен доктор, който е и пидиатърът, след като краката на детето много се потят, защо обувки, чехли, едни най-обикновени памучни чорапи ще са достатъчни. То се движи, тича, няма да измръзне.

# 4
Дъщеря ми беше така като дете. Вкъщи нямаше проблем, защото ходеше боса или по чорапи зимата (от тези с едни гумени точки против плъзгане). Но в градината беше адска жега и нямаше как да ходи боса, защото в района с мивките винаги ги мокреше. Решихме проблема като махнахме пантофите и ходеше със сандали (със или без чорапи според времето).

Но е добре да го погледне лекар, за да с те спокойни.

# 5
А, вярно. И моята в градината ходеше със сандали, никакви пантофи, отворено, проветрено, то в повечето градини е  много топло.

# 6
Ходенето го решихме със сандали или чехли. Нашата градина не беше от най-топлите. Ламизила не е подходящ за деца под 12 г.

Общи условия

Активация на акаунт