Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 36 946
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Тук в БГ рядко използват епидурална за секцио. А на мен ми се вижда много добър избор. После може цял ден да продължи обезболяването с нея, кеф.

# 106
Мая, на мен точно предлагането на walking epidural ми беше основният аргумент да избера болницата, в която ще раждам (освен че там работи и следящият ме АГ, но няма задължителност между нещата). Ако ще ти е интересно или полезно, по-късно ще потърся малко инфо за тази упойка от материалите, които имам, и ще пратя. Но звучи мнооооого добре на теория (а и практиката на Джу потвърждава) - малки дозички епидурална да тушират болката, но без да те обездвижат. Също виж в болницата за wireless следене на тоновете на бебето, за да можеш да продължиш да се движиш. За едноплодна бременност тук действат така, виж ако са повече бебенцата или ако има други рискови фактори, те закачат за монитори, което ограничава движенията.

# 107
Да, точно така е и аз бях много впечатлена! Най-вече защото смятах, че ще бъде неефективна в един момент и ще започне да ме боли, но не - беше напълно достатъчна. Само едно нещо забелязах, заспах на една страна по едно време - бях дълго в една позиция също, защото иначе се размърдваше много монитора и забелязах връщане на пълното чувство в една страна - самата упойка от гравитацията се оттече в единия край на тялото ми, но се завъртях по гръб и подейства веднага. Също след самото раждане изключването и беше бързо и се изправих, което ме изненада. Може би час и половина след самото раждане. После на подвижен стол се качихме в стаята (това е все пак за сигурност). Не съм имала след нея странични ефекти като главоболие, за което съм чела.

# 108
Мая, на мен точно предлагането на walking epidural ми беше основният аргумент да избера болницата, в която ще раждам (освен че там работи и следящият ме АГ, но няма задължителност между нещата). Ако ще ти е интересно или полезно, по-късно ще потърся малко инфо за тази упойка от материалите, които имам, и ще пратя. Но звучи мнооооого добре на теория (а и практиката на Джу потвърждава) - малки дозички епидурална да тушират болката, но без да те обездвижат. Също виж в болницата за wireless следене на тоновете на бебето, за да можеш да продължиш да се движиш. За едноплодна бременност тук действат така, виж ако са повече бебенцата или ако има други рискови фактори, те закачат за монитори, което ограничава движенията.

Moonlit, информацията ще ми е полезна, благодаря. Да, действително много добре звучи, тъкмо имам преглед следващата седмица и ще ги питам.
И ти ли беше във Франция? Ако не е тайна де….
И wireless идеята за следене на тоновете е готина, миналият път ме оставиха да лежа, та ще видим имат ли тази опция.

Аз снощи май имах контракции за пръв път 😲🥳😁 ММ започна да засича, на не стана ясна работата, не можех да преценя кога започва и кога спира 🤷🏼♀

# 109
Честито на новите мами! Как се радвам да всяко ново бебче, октомврийчета през Септември! Днес, утре и вече си стана наистина Октомври! Как мина само това време, a? А сякаш беше вчера, когато се качваха снимки на бледи втори чертички с въпроси “мислите ли, че е положителен?”.

Багажът ми е стегнат, като реших да си поръчам и аз от тази помпа на Ланош, чакам я да пристигне тези дни и да я добавя. Също бях оставила сутиен за кърмене до последно, за да видя колко биха пораснали гърдите ми, но всички жени около мен казват, че чак след раждането ще се увеличат двойно-дори тройно и все още не се знае кой размер ще ми трябва… та понеделник-вторник май ще взема някакъв една идея по-голям от сега, да имам поне един, пък после ще добавя като се разбере ще нарастват ли или това ще им е…

Изключително много се затрудних да преценя колко превръзки ще ми трябват, колко тампони за гърди/зърна, каква големина пакет мокри кърпи… в списъка за болницата има изискване за бебето малък пакет памперси и пакет мокри кърпи… имам чувството, че от всичко взех по много, но в крайна сметка уплътних куфарчето и оставих място само за помпата и вече е подреден, показала съм го на ММ и му казах “ако съм на вън и ти се обадя - грабвай куфара и идвай да ме вземеш за да ме караш - това е въпросният куфар”. Вие вече стегнахте ли го окончателно?

Последните три дни пусках перални на бебешки дрешки, които роднина ми даде и днес гладя, подреждам последно дрешки, остава да изпера тапицерията на столчето за кола и количката, макар, че е нова. Не знам дали това е гнездене, но някакво натрапчиво чувство имам, че трябва да съм готова с всичко и не искам да оставям нищо за после.

Моята тактика за справяне с притеснението е да не го мисля изобщо. Четох детайлно етапите на раждане, какво да се очаква, кога да се тръгне и т.н. и не мисля нито за болката, нито за трудната част. Повтарям си, че моментът ще дойде и ще мине, без значение дали ме е страх или не и затова изобщо не го мисля.

# 110
Ans, радвам се, че писа и сте добре. Хайде време ѝ е вече на бебка да се прибира и ти пожелавам съвсем скоро да се гушкате вкъщи.

Разбира се, има голяма разлика между бебче родено в 32-33 г.с и такова в 35 г.с и не само в килограмите. Но все пак няма как да не им е притеснено изобщо на майките, след като пак се води преждевременно раждане. Само информативно, пак да кажа, че при нас след раждане в 35+3 и бебе около 2200, престоят в кувиоз беше 8 дни. Но все пак зависи от бебето и не само килограмите са водещи. Има дишане, сукателен рефлекс, жълтеница и т.н…

Вкъщи всички вече от две седмици през няколко дни сме с различни леки неразположения. Уж щеше да ни се размине боледуването, ама само редуваме главоболие с болки в корема и сополи. На мен ми е едно такова замаяно и заспало и леко ме боли главата от вчера. Кръвното го меря близо 120/80 и два пъти 125/85. По принцип ми е малко под тези стойности, (110/70-115/75), но понеже спрях аспирина преди седмица и много ме е страх сега да не се появи някакъв проблем. Вие бихте ли се притеснявали? И аз имам някаква лека хрема и главоболие, не знам дали може да е това. Иначе преди седмица гледаха бебчо и ми казаха, че според това, че не изостава по размер, няма изгледи да развия прееклампсия засега. Но не знам това за колко време напред важи и колко бързо може да се случи нещо…

# 111
Честито на всички нови мамчета в групата и ви пожелавам скоро да се радвате на бебоците вкъщи. ❤

Джу, ти си мама-герой! Нормално раждане с близнаци си е рядкост и много се радвам, че при теб се е получило така. И аз питах в болницата, където ще раждам дали предлагат walking epidural. За мое щастие го има като вариант, но лекарката каза, че в повечето случаи на родилките не им е достатъчно и в крайна сметка си искат по-силна доза. Но съм решена да опитам с нея, особено след като сподели положителния ти опит.

# 112
Mommy, 125/85 е идеално, споко.

Моят малкият е с гърло, хрема, кашля. Sad На мен дни ми остават...
Дано не ме хване, че ми е пресъхнало гърлото, апетит нямам, замаено..
От днес ме боли и челюстта, дали е от нерви и тревоги!??

# 113
Суити, напълно е възможно да е от напрежението, ако имаш навика да стискаш зъби, когато си напрегната. Четох нещо много интересно, че има връзка между мускулите на лицето (вкл на челюстта) и коремните мускули, който участват в раждането. И че затова е супер важно, ако ще раждаш естествено (знам, че ти си секцио), да се стараеш да държиш мускулите на лицето максимално отпуснати.

И аз нещо съм настинала, много ме болеше кръстът цяла нощ, а днес съм цял ден унесена и спах 4 часа следобед. Сега е доста по-добре, но точно на финалната права не мисля да се разболявам.

Мая, снимах страниците от настолната ми книга - "Книга за бременната" от Уилям и Марта Сиърс, които са специално за епидуралната. Намирам ги за много информативни и по-подробни от материалите от болницата. Слагам ги в скрит текст, че са много. Дано са полезни за повече момичета - кажете, ако не се четат добре.

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 02:54 от Moonlit

# 114
Добро утро! 🍀

Това със стискането на зъбите и аз го знам,  случвало ми се е, особено когато спя и после боли челюстта.

Кой попита за багажа? Моят е на 85 процента готов. Simple Smile Остават ли още малко дрешки, да поръчам бутилката на Лансинох, еднократни гащи и подплънки за кърма. Както и свещички Профен да взема, май така беше името. И това е. Иначе превръзки доволно съм заредила.

Живи и здрави на втори отивам да си взема направлението  номер 7 за прием в болница.  На осми съм на преглед при АГ, ако избутам дотогава и после на 18-ти е секциото. Не остана.

Едни такива болчици си имам, пия си Магнерота и Нош па-то, но всеки път като ме стегне повече се чудя дали да не минавам през банята за бръснене и газ към болницата.

При вас как са ритничетата на бебчетата? При мен станаха много силни и болезнени. Накъдето и да се обърна ми убива, ръби и ме рита бебето. Замислих се дали не сбърках като не взех възглавница за бременни. Ама вече няма за кога...😀

# 115
Замислих се дали не сбърках като не взех възглавница за бременни. Ама вече няма за кога...😀
Тя ще е удобна и за кърменето, храненето, гушкането после. Аз от месеци не мога да спя без тази възглавница, честно казано.

# 116
Жужи,Профенид са свещичките.Мен ме приеха и чакам за преглед и изследвания.Хитрият ми организъм свали и при приема бях с 128/85.

# 117
Skady,

Колко хубаво, че ти върши такава добра работа тази възглавница. Какъв е твоят модел, може ли линк?

Лунатичка,

Благодаря за името. Успех.

# 118
SkadyКакъв е твоят модел, може ли линк?
Този модел от този сайт взех https://vikababy.com/vazglavnica-za-bremenni
При поръчката можеш да си избереш шарката, и също може да поръчаш допълнителен калъф. Аз поръчах и сега само от време на време го пера, вместо да пера (и, евентуално, съсипя) цялата възглавница.

# 119
mommy22, аз също спрях аспирина преди седмица. Кръвното ми е 120/80. При мен риска от прееклампсия става висок след 36 г.с., което е тази сряда. Продължавам да си меря кръвното и мисля да си стегна багажа, че ако го вдигна да търча към болницата. Не съм особено притеснена. Най малкото, че вече ще съм в 9 месец и бебо трябва да е сравнително готов да излиза. Каквото стане, такова. Не мога да го предотвратя и да го мисля и да съм притеснена. Взехме мерки на време, оттук нататък ще видим.
Шишарче, ти в Надежда ли ще раждаш? Там в списъка май само дрешки за изписването искат. Или съм се объркала?
Движенията на бебето ги усещам многооо спокойни и изобщо не са ми болезнени. Всяка сутрин ме поздравява за Добро утро и съм много щастлива.
Днес си подредих шишетата и стерилизатора. Не мисля да стерилизирам от сега. Имам да изгладя още малко неща, да поръчам чаршаф за количката. Цял комплект ще ми подарят, но все пак искам да си имам нещо, че бебето не се знае кога ще го видят.

Общи условия

Активация на акаунт