Любители на котки - Тема 199

• 28 511
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Пуснете обява в Ало.бг или ОЛХ в рубриката "подарявам коте", като му направите и хубави снимки. Ако проследите темата, ще видите, че повечето пишещи тук са изчерпали капацитета си да имат домашни любимци и няколко потребителки са във Вашата ситуация - от състрадание са обгрижили животно, което не могат да задържат. Успех на борбения малчо!

# 121
  • Между гори и планини
Много хубаво котенце! Дано бързо му се намери любящ дом, май ще стане дългокосмест, с една дума - красавец!
Вземайте противоалергични хапчета, мъжът ми и малкият ми син са алергични към треви, полени, насекоми, а живеем извън града, та антихистамини не пият само зимата.

# 122
  • София
Моят съвет също е за олх, като може и да платите, за да излиза обявата Ви най-отгоре. Успех, и много внимавайте на кого го давате, има големи изроди...

# 123
Добре, как вашите котенца си седят в кошчетат и катерушките където трябва? Grinning Моята Мими, взехме и една голяма къщичка, пъхна се пет пъти и от тогава не е влизала... едно легло, два пъти седна и пак и писна. Не е влизала никога повече в тях.
Взимаме и кашони от Кауфланд, кефи се, спи в тях няколко вечери и пак е писва.
Вашите колко време вече си спят в тези специялни за котета места? Или и на тях бързо им писва? :/

# 124
  • Между гори и планини
Моите имаха катерушка и точилка за нокти на три етажа, само в кутията с дупка се спеше, явно обичат да се крият. Най много Кети спеше там. След години на използване, я хвърлихме и не мисля да купувам. Спят по столове, легла, дивани, на пода пред камината. Само веднъж за Кети в началото купих легло, никога дори не седна там. Пък и аз нощем обичам да се гушкаме. Чери винаги спи прегърнал ръката ми, така че да галя коремчето му, понякога и до главата ми и му е толкова хубаво, меко, топло, мъркащо. Не си го давам! ❤️

# 125
Години :O ???
А, относно точилата за нокти, има една забита дъска отстрани на дивана специално за Мими, и я ползва всеки ден, понеже стържеше вратата, а тия котешките ми изглеждаха нестабилни Grinning
Спи на дивана до мен.
Понякога ляга доо ръката ми, мърка, макс 5 мин галене и ме захапва брутално ....

# 126
  • Между гори и планини
Години, защото моите излизат вън и точат нокти по дърветата 😜 Точно пред стълбите на къщата има асма и много я обичат за дране горката.

# 127
Е дъската не е мръднала с години Wink Люк я ползваше 14 години, почина на 14-тата, Мими я ползва вече 2-ра година. Аз се чудя как с години ползват/лежат по легалцата за котета, или пак не съм разбрала правилно  Laughing

# 128
  • Между гори и планини
Открихме отоплителния сезон.

# 129
Доня,каква хубава снимка😊
Моите котки спят предимно в леглата си.През нощта Сакура се качва на спалнята и спи върху краката ми.Закари от няколко месеца също запопна да се качва,но той държи да е почти в лицето ми и да съм го гушнала.
Не спят по дивани и столове.Зимата започват да предпочитат первазите на прозорците,защото парното е под тях.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 12:31 от red soul

# 130
Извън темата, Доня, печката Гамера ли е (ракетна)?

# 131
  • Между гори и планини
Извън темата, Доня, печката Гамера ли е (ракетна)?
Не, обикновена печка на дърва е, но въпреки това успява да стопли цялата къща, защото част от стаите са преходни. Само тези които са в другата част, срещу вестибюла не успява много, но там са стаите на синовете ми, единият миналата зима дори не искаше отопление в стаята си, било му добре. Иначе исках да имаме готина чугунена печка, с дебели тухлени стени, но те са много тежки, а ние с гредоред, долу е мазата и най много печката да падне върху туршията 😂

# 132

С порастването им обаче (след като започнаха да се ближат), се оказа, че съм с алергия към котки. Голяма мъка беше и за тях, и за мен. Толкова им се искаше гушкане, и аз така жадувах да им се порадвам, но следваше кашляне, кихане, задуха.
Наскоро в коментари под едно клипче, попаднах на обсъждане на серията на Pro Plan - LiveClear, в нея имало протеин, който намалял алергените, които "разпространяват" котките, пишеха, че доста са им намалели симптомите. Защо не пробвате как ще е при вас, да му намерите дом може да отнеме доста време. Храната я има в zooplus:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/kotki_suha_hrana/pro_plan/live … _wcB&gclsrc=aw.ds

# 133
Добре, как вашите котенца си седят в кошчетат и катерушките където трябва? Grinning Моята Мими, взехме и една голяма къщичка, пъхна се пет пъти и от тогава не е влизала... едно легло, два пъти седна и пак и писна. Не е влизала никога повече в тях.
Взимаме и кашони от Кауфланд, кефи се, спи в тях няколко вечери и пак е писва.
Вашите колко време вече си спят в тези специялни за котета места? Или и на тях бързо им писва? :/

Може-би при кучетата има повече общи за всички навици (като да спят в краката на стопаните) , но мисля ,че котките проявяват по-лични предпочитания .
2 котки , взети по едно и също време -
 едната спи на различни места - пред прозореца , по столове и т.н. по-рядко като шапка на главата на детето с близане на коса .
 другата от ден първи - единствено легнала на възглавницата като човек с безкрайно близане на ръката , която я прегръща и безкрайно мъркане .
Идват си с характера като хората .

Освен това - никакво внимание на котешки катерушки на етажи , къщички и играчки (даже не уважиха котешката трева )-пари на вятъра , обаче ..... всякакъв вид внесени нови неща като кашони , куфари , панери и т.н. - влизат вътре , играят , борят се за място , поспиват в тях ... и дерат , естествено .

Играчка , която винаги се тачи - подхвърлена  маслина (може без костилка и обезсолена) , накрая я изяждат .

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 13:03 от oska

# 134
Моят Томи определено ме познаваше и далеч от дома. Една вечер се прибирах от пазар в СВА и пресичайки платното, на отсрещния тротоар ме пресрещна... Томи. Откъде се яви идея нямам, но факт е, че ме беше познал. Бях сама, да каже човек, че съм разговаряла с някой и по гласа ме е познал. И друг път ми се е обаждал, той доста скиташе из квартала. Томи беше най-умният котарак, който съм имала. Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт