Любители на котки - Тема 199

• 28 147
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Не помня точно на колко месеца беше, но имаше 6. Ваксините не помня какви са били. Знам само, че се слагаха 3. По 1 на 2 седмици до колкото си спомням. Ако спи при вас си вземете шампоан Низорал, че тогава ми спеше на главата и ме прихвана и мен.

# 436
Това на котката Жужа ми заприлича на демодекоза, ако има такова нещо при котките. Това са едни подкожни кърлежчета, които разраняват кожата. Ама предполагам са й взимали натривка и са гледали под микроскоп, те се виждат как шават. Или не са взимали материал от раните?
Най-добре е да се заведе котката в Стара Загора, там поне са достатъчно компетентни да кажат какво й има.

# 437
Скрит текст:
Здравейте на всички, които имат за стопанин КОТКА! Simple Smile

Първият ми пост тук е преди 16 години, виждам, че още съм в челото на темата с нашите първи котки,.. Някои от тях вече не са до нас,... През годините помогнахме на много други - с лечение, операции, кастрации и т.н.. ще трябва да пусна нови актуални снимки Simple Smile Благодаря на водещата темите Таня за това, че не сме забравени!  От тази тема научих много в началото, писала съм и аз много мнение от опит и преживяно,..!

Сега пиша с МОЛБА за котката на една съседка. Надявам се някой от многото стопани тук да се включи с мнение и съвет
Накратко - Жужа е спасена от улицата, беше малко коте с херния и захвърлена в мазето. Съседката я спаси, води я на лекар, оперираха я и я взе у дома. От 3-4 години съжителстват с Лъки - кремав персиец

От около година Жужа има проблем - периодично й се появяват големи рани САМО по врата и муцунката. Тя ги разчесва и картината е ,.. кървава!  Стопанката обиколи поне 5 ветеринари, вкл Централната Ветеринарна клиника.
Диагнозата е алергия, котката е на лечебна храна, от 1 месец е на хапчета - против алергия, и НИКАКЪВ резултат! Онзи ден направих отвара от смрадлика , налагахме я, и имаше видимо облекчение, но тя се разчесва и резултатът е краткотраен,,.. лекарите казват, че терапията е поддържаща, нямало лечение на алергията,..

Аз имам усещането, че не е точно алергия,.. Или ако е, то има и някаква друга причина/диагноза за тези рани...  Много страда Жужа, не знаем вече къде да я води стопанката  и какво да прави,..
Затова й обещах да потърся помощ ТУК - сред стотици отзивчиви любителки и с ОПИТ, които може би ще споделят нещо!

Много ще съм Ви благодарна за отделеното време за Жужа и нейния проблем! Пускам няколко снимки в Скрит текст, не са много за гледане, само който иска да ги отваря, моля,..
Скрит текст:
Здравей! Очаквах, че като кликна на скрития текст ще се отовори снимка на чисто бяла котка и се изненадах като видях тигрова.
Моята Джанси беше във същите рани цяло лято. Не спря да се разчесва, докато не я обезпаразитих. Това не е алергия на храна, ами алергия на ухапване от бълха. Трябва да смени приятелката ти обезпаразитяващото, да не е с фипронил. Отделно, предполагам, че са я гледали вече за ушна краста, но ако не са - също може да се изключи такъв проблем с изследване на секрет от ушите.
Такова разчесване обикновено не се случва от гъбички, там би трябвало да е отрицателна.

# 438
Габиди, тия красавици как искат да ти ползват шкафа и козметиката! Е! Не може ли докато ползваш шкафа за себе си да ги оправяш и тях на него с решението?
Хубаво е че са заедно в отбор докато те чакат да им угодиш

Лусия, не ме разбра! Не мога правилно да си обясня идеята! Всяка уважаваща себе си котка има по няколко кашона - за ядене, за криене. Срам ме е да снимам вкъщи колко и какви кашони има.

Смених на Феликс къщичката убежище с нов. Хареса й на първо четене. Но нещо се обърка:

Кокорочо реши да ги опознава.

# 439
За микроспорията има две решения - едното е ваксина Биокан https://www.sigmaprovadia.com/product/biocan-m-%d0%b2%d0%b0%d0%b … %b0%d0%bd-%d0%bc/
, а другото е тербинафинов хидрохлорид (тербинафин) https://galen.bg/lamizil-krem-za-lechenie-na-kozhni-infektsii-pr … a-glaxosmithkline

# 440
Lady-B и Жужа !   Години наред всевъзможни изследвания , първоначално с диагноза алергия , сигурно сме сменили стотина храни , после редовния в подобни случаи Депедин , както и Apoquel/Апоквел , и отново и отново тези рани ... Почти се дразнех на доктора , връз целия сериозен проблем да ми говори ,че е добре да се погрижим за психиката на животинчето . Накрая все пак успя да вмъкне в лечението Bachus. Не е за вярване , обаче това се оказа точното средство. Действа бавно , отнема около две + седмици , но постепенно намаляват кървавите петна до пълно изчезване , все едно никога не ги е имало . Появявяха се отново след месеци , почти година , но още в начало пак започвах да му давам Bachus и ги спирах в зародиш .

Диагнозата - Идеопатична язвена дерматоза(котешки идиопатичен дерматит на главата и шията — наричан още котешки идиопатичен улцерозен дерматит (ВМС) . Не знам дали е същото при Жужа , но ако стопанката не иска да стартира с проба на Bachus - https://elpida-varna.bg/shop/bachus-calm-brave-hranitelna-dobavk … -nervnata-sistema
 ,може първо да опита с другите - Депедин и Апоквел . Мога да пиша на лични кой е нашият ветеринар за да го посетят , в случай че са в София .

Скрит текст:

.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 17:49 от oska

# 441
За микроспорията има две решения - едното е ваксина Биокан https://www.sigmaprovadia.com/product/biocan-m-%d0%b2%d0%b0%d0%b … %b0%d0%bd-%d0%bc/
, а другото е тербинафинов хидрохлорид (тербинафин) https://galen.bg/lamizil-krem-za-lechenie-na-kozhni-infektsii-pr … a-glaxosmithkline

За петната по себе си, които неизбежно ми излязоха, защото котето постоянно спи в мен и свекърва ми, използвам анти-мико бета спирт, Низорал крем и им разказвам играта с Дарсонвал. Имам чувството, че не минават от лекарствата, а от самия дарсонвал. Направо ги пържи на 220 волта 🤣

# 442
Нямам идея какво е Дарсонвал, но според проучванията, гъбичките от семейство микроспорум са най-чувствителни на тербинафин, от антимикотичните мазила. Тесвано е от мен. Действа ефективно. Но аз залагам повече на смяната на кожухчето, подсилване на имунитета и изхвърляне на микроспорите от местата, където котката лежи. Най-лесно става с чаршафчета за еднократна употреба. През зимата няма проскубани котки навън. Гъбичките се разнасят също с бълхи, а през зимата и бълхи няма, така че е идеалният момент за ефективно изчистване на гъбичките.
Ваксината също е ефективна. Ще опада заразена козина, която също ще трябва да се почисти от местата на лежане на котката. Ще се смени заразената козина с нова, гъста, зимна козина. И ако се подсили имунитет и се обезпаразитява периодично, не би трябвало да има рецидив на пролет.

# 443
Bamzita_new, мислих си го още като взимахме Линош да вземем и сестричката ѝ Рейчъл, която по - късно се разбра, че е братче и стана Радко, но... детето ми беше категорично искаше си само Линка. Опитах се да я уговоря някак, че ще ги спасим от онзи двор, в който уж ги гледат, но не достатъчно, но не ми се получи. Тъй като причината и повода да се съгласявам с детето са много по - дълбоки и не мога да споделя с широка аудитория бях щастлива, че поиска изобщо домашен любимец, ако питате мен и крокодил да беше казала и крокодил щях да взема. Та... Линош си е моето малко чудо и много, много съм щастлива, че е в дома ни, но детето ми е всичко и ми е важно да сме в хармония и разбирателство. Прекрасна ми е кака, невероятно дете, но и на най - добрите им се случва да грешат. Така, че шанс за другарче на Линка не виждам, но нито ще настоявам, а още по - малко ще  правя изненади на кака. Наистина имахме крещяща нужда от мир,  любов и спокойствие и Линош сътвори това чудо. 😻❤️
Абсолютно съм съгласна, мислех да взема за маца хамстер или птичка, дори куче но ме е страх, че чуждите котки, които ни притесняват ще ги убият, а куче не искам. Друго, което ми хрумва е някакво играчка, катерушка, стъргалка...

# 444
Добро утро, мами, мога ли да се включа във вашата прекрасна тема с едно (малко неудобно) питане? От известно време в хола в апартамента сложихме меко килимче и забелязвам, че след тоалетна (основно, а може би само след голяма нужда), нашата маца тича натам и се бърше, влачейки дупенце по пода. Това нормално поведение ли е при котките, според вас, и... Някой наблюдавал ли е подобно?

# 445
Проверете състоянието на аналната жлеза.

# 446
Чучи прави така, когато има останало по козинката залепнало ако, след вършенето на голямата нужда. Но тя е дългокосместа и се случват такива издънки.

# 447
Похвалвам се - Сина е добре. Малко ударна доза цистон, включен радиатор и течна храна. Цистонът е вълшебен, мм ще поръчва пак две опаковки ( трябва винаги да сме заредени и запасени).

# 448
Аз пуснах урина за изследване след 2 месеца Цистон и няма никаква промяна. Левкоцити 3+ в урината. Явно няма цистит. Не знам къде да ги търся тия левкоцити. Rolling Eyes Продължава да мяука след тоалетна и да се чуди в тоалетната. Понякога влиза, стои, чуди се и излиза без нищо да прави...

# 449
Аз не съм правила изследвания. Достатъчно ми е, че котето е добре, отново в отлична форма. И ще си получава минималната доза цистон, отново  и за дъъъълго.

Общи условия

Активация на акаунт