Любители на котки - Тема 199

• 28 150
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да. Два имам, но другият е меланистик - черен.

Браво на Сина. Ще се нормализира момчето.

Днес срещнах няколко бездомни котки. Две от тях (братя/сестри) ми заприличаха на Линош, но са с гладка, къса козина.

Скрит текст:
От миналата седмица обикалям лаборатории, дупчат ми вените. Днес помолих да е от дясната ръка, щот лявата все още ме наболява от петък.
До ноември ще ме боднат още поне 2 пъти.

# 421
Този сиво-бял батка Лъки изглежда малко мутант. Rolling Eyes

# 422
Детето докладва, че Сина е пишкал нормално. От сутринта това е за втори път. Отървахме доктора, ура.

# 423
Bamzita_new, мислих си го още като взимахме Линош да вземем и сестричката ѝ Рейчъл, която по - късно се разбра, че е братче и стана Радко, но... детето ми беше категорично искаше си само Линка. Опитах се да я уговоря някак, че ще ги спасим от онзи двор, в който уж ги гледат, но не достатъчно, но не ми се получи. Тъй като причината и повода да се съгласявам с детето са много по - дълбоки и не мога да споделя с широка аудитория бях щастлива, че поиска изобщо домашен любимец, ако питате мен и крокодил да беше казала и крокодил щях да взема. Та... Линош си е моето малко чудо и много, много съм щастлива, че е в дома ни, но детето ми е всичко и ми е важно да сме в хармония и разбирателство. Прекрасна ми е кака, невероятно дете, но и на най - добрите им се случва да грешат. Така, че шанс за другарче на Линка не виждам, но нито ще настоявам, а още по - малко ще  правя изненади на кака. Наистина имахме крещяща нужда от мир,  любов и спокойствие и Линош сътвори това чудо. 😻❤️

# 424
Всяко нещо с времето си. Ако трябва да се случи, то ще се случи. Правилно си преценила, не настоявай. А и Линошка дали ще иска да дели Линошмобила? Ако съм аз няма да си го дам 😀

# 425
  • София
Здравейте на всички, които имат за стопанин КОТКА! Simple Smile

Първият ми пост тук е преди 16 години, виждам, че още съм в челото на темата с нашите първи котки,.. Някои от тях вече не са до нас,... През годините помогнахме на много други - с лечение, операции, кастрации и т.н.. ще трябва да пусна нови актуални снимки Simple Smile Благодаря на водещата темите Таня за това, че не сме забравени!  От тази тема научих много в началото, писала съм и аз много мнение от опит и преживяно,..!

Сега пиша с МОЛБА за котката на една съседка. Надявам се някой от многото стопани тук да се включи с мнение и съвет
Накратко - Жужа е спасена от улицата, беше малко коте с херния и захвърлена в мазето. Съседката я спаси, води я на лекар, оперираха я и я взе у дома. От 3-4 години съжителстват с Лъки - кремав персиец

От около година Жужа има проблем - периодично й се появяват големи рани САМО по врата и муцунката. Тя ги разчесва и картината е ,.. кървава!  Стопанката обиколи поне 5 ветеринари, вкл Централната Ветеринарна клиника.
Диагнозата е алергия, котката е на лечебна храна, от 1 месец е на хапчета - против алергия, и НИКАКЪВ резултат! Онзи ден направих отвара от смрадлика , налагахме я, и имаше видимо облекчение, но тя се разчесва и резултатът е краткотраен,,.. лекарите казват, че терапията е поддържаща, нямало лечение на алергията,..

Аз имам усещането, че не е точно алергия,.. Или ако е, то има и някаква друга причина/диагноза за тези рани...  Много страда Жужа, не знаем вече къде да я води стопанката  и какво да прави,..
Затова й обещах да потърся помощ ТУК - сред стотици отзивчиви любителки и с ОПИТ, които може би ще споделят нещо!

Много ще съм Ви благодарна за отделеното време за Жужа и нейния проблем! Пускам няколко снимки в Скрит текст, не са много за гледане, само който иска да ги отваря, моля,..
Скрит текст:

# 426
Здравейте, намерих котенце на улицата и го прибрах. Оказа се, че има микроскопия. Заведохме го на ветеринар и му изписаха хапчета и едно розово мазило, което се разтваря във вода и се впръсква в козината. Котенцето е на около 2 месеца и не виждам голямо подобрение в него. Ако може да ми дадете съвет, ако сте се сблъсквали с тази гадна гъба, какви препарати и колко често сте чистели дома, защото отказвам да пусна котето на двора на тази влага (четох, че при влага се размножава тая гад).

# 427
lusia Постройката е повече от Прекрасна! Grinning

Моята Мими, имам чувството, че нещата, които са нови, които не ги е помирисвала досега, са и най-интересни. Ето веднага се пъхва в новият кашон, новата чанта. След като се "омиришат" на нея или тя свикне с аромата, й стават безинтересни ...

# 428
Писах дълго и не се е публикувал отговорът.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010005924
Това е хуманен препарат, който реши проблема при нашето коте + антимикотична ваксина (в 2 апликации). Преди това безуспешно пръскахме жълт препарат, който оцветяваше всичко. Не изолирах котето, оставих го в леглото (то беше в дома само от седмица и беше под голям стрес) и съответно се заразих. Със същия препарат изчистих появилите се при мен розови петна. Не е от упоритите кожни болести. Поддържайте нормална хигиена, без вманячаване. Ако има дете - по-добре да не гушка новодомчето. Успех.
Така изглеждаше котето през време на лечението.

# 429
Охх вчера му слагахме от този антимикотични спирт и милото доста плака, скри се под плота в кухнята и доста агресивно се ближеше. Относно ваксината, ветеринарката ни каза, че тя е само за превенция, но не и за лечение. Иначе хапчетата, които му изписа са човешки, Itraconazol Fungizol, и му даваме 1/10 на 12 часа.

@Lady-B да не би и котето на съседката Ви да има същия проблем като нашето? Правен ли му е тест за микроспория? Сега е сезона на тази гадна гъба, защото е влажно и всеки член на семейството може неволно да я внесе вкъщи и да зарази котката и останалите.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 15:46 от Tsvetelina Dragova 768013

# 430
  • Между гори и планини
За гъбичките - пробвайте със сребърна вода.
За алергията, нямам идея - ужасно изглежда! На майка ми котарака има нещо подобно и се ближе докато ощави и козина и кожа. Знам че тя му даваше витамин Е който се отразява много добре и го мажеше пак с ампули в витамини и вит Е. От поне две години ги е закрепила и не се дере и ближе. Винаги при смяна на сезоните зима- пролет и есен - зима имаше проблеми. Тук дори съм качвала, как му беше оплела пуловер, за да не може нито да ближе, нито да разчесва.

# 431

Lady-B, в темата за "Моята възрастна котка-гериатична тема", в пост 267 една потребителка споделя, че котката й има същия проблем. Оправила се е с храна на Консепт фор лайф Hypo Allergenic insect.
Ако искаш погледни темата

# 432
Здравейте, намерих котенце на улицата и го прибрах. Оказа се, че има микроскопия. Заведохме го на ветеринар и му изписаха хапчета и едно розово мазило, което се разтваря във вода и се впръсква в козината. Котенцето е на около 2 месеца и не виждам голямо подобрение в него. Ако може да ми дадете съвет, ако сте се сблъсквали с тази гадна гъба, какви препарати и колко често сте чистели дома, защото отказвам да пусна котето на двора на тази влага (четох, че при влага се размножава тая гад).
На нашата и биха инжекции. Първо леко и окапа козинката там и после започна пак да и расте.

# 433
На нашата и биха инжекции. Първо леко и окапа козинката там и после започна пак да и расте.

Колко беше голяма вашата котка и каква инжекция са ѝ били?

# 434
На Ади давах около месец лекарство, бъркани в човешка аптека и го мазах с мазило, направено е от дерматоложката му. Не се е повтаряла микроспорията. И аз бях прихванала и само с мазилото на котката се оправих

Общи условия

Активация на акаунт