Любители на котки - Тема 199

• 28 526
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Бяло куче, като нашия дядка. Червен килим имаше долу, вече сме без килим - няма изчистване. Бели снопчета козинка ме преследват навсякъде. Таааа....
Сина е с къс и много фин косъм, но като те гушне и тъмната дреха веднага е окосмена. Във всички чанти имам ролки за почистване на косморляци.

# 106
Никога не съм разбрала ролята на окраската при избор. Или е твоето или не.

Имах като дете и ми е сантимент просто. Но пък първото ми не е оранжево, така че...живот. Simple Smile

Ама наистина въпросът беше дали имат нужда от карантина ако имат отрицателен троен тест? Противоречиви мнения срещам.
Препоръчително е да има две седмици карантина. Тройният е за три, ами останалите пет+?
Даже като се замислиш, тройният е само за 2 - гиардия и панлевкопения. После има и двоен - FIV / FeVL. После имаш и един антителен за корона. Ами паразити, гъбички и ушна краста, херпесвирус...? Виж колко неща могат да цъфнат за две седмици...

# 107
  • Варна
Искам да имам още котки, но Мила ме уплаши. 11 години не приема Магито и това е. Ако я хване, ще я бие. Въпреки, че е на половината кг на Магче.
В апартамента Маги беше под ключ, защото Мила отваряше вратите.
Сега Магче е на цял етаж и двор.
Женя и Мила са на друг етаж. Ейй, ходи да пишка пред нейната врата понякога

# 108
  • София
"Червено и черно" не съм ви показвала скоро...  ❤️

# 109
Никога не съм разбрала ролята на окраската при избор. Или е твоето или не.

Имах като дете и ми е сантимент просто. Но пък първото ми не е оранжево, така че...живот. Simple Smile

Ама наистина въпросът беше дали имат нужда от карантина ако имат отрицателен троен тест? Противоречиви мнения срещам.
Препоръчително е да има две седмици карантина. Тройният е за три, ами останалите пет+?
Даже като се замислиш, тройният е само за 2 - гиардия и панлевкопения. После има и двоен - FIV / FeVL. После имаш и един антителен за корона. Ами паразити, гъбички и ушна краста, херпесвирус...? Виж колко неща могат да цъфнат за две седмици...

Ооо, то сериозна работа, аз честно казано идея си нямах. Лъки го изкъпахме само и обезпаразитихме и това беше, ама сега като имам друга котка и деца...

# 110
  • Между гори и планини
Кети и Чери бяха в тихо примирие въпреки, че откровено се мразеха. Когато Чери беше малък, тя го тормозеше, когато той порасна - той я гонеше. Но срещу чужди натрапници се обединявах а. В голяма част просто се търпяха по принуда. Точка и Памук също не се обичат, но се търпят. В момента Клео тероризира всички. Чери се опитва да я укроти, но тя постоянно му се мята на гърба, за да играе. Накрая си изпросва една лапа, ама хич не ѝ пука. Точка откровено я ръмжи много и гледа да избяга. Памук не е щастлив, но се примири. Сега вали, всички са вътре, дребното се укроти и спи и има мир и покой 😜

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 22:15 от Доня Дафина Черешова

# 111
  • Варна
За новата тема

Утре пътуваме с Тео и ще съжителстват 5 дена с малкия Гришо. Вече е здрав, обезпаразитен и ваксиниран та няма да ги държим разделени. Дано се понасят, ще видим.

# 112
Моите след около 3 години заедно свикнаха един с друг. Пак се бият за хора и територии, но уж ги разделиха. Тя е моя и спи върху мен. Малкия - майка ми го обожава.
Копират се и се бият и гонят от скука. Имат си всеки място и другия не припарва там но имат и такива дето са за делене. В момента трета котка би нарушила установените отношения. А и не се знае тя колко по - различна ще е от тях.
Евентуално куче след време ...

# 113
Днес цял ден се опитвам да работя на компютъра на кака, ама...   никак не ми се получи с любопитка. 🫢

То кабели, флашки, толкова интересно, пък и мишката и тя, уффф. Имам още един ден да се пробвам, дано изгуби интерес иначе, ще трябва да се затворя в някоя стая да не идва при мен. Сърце не ми даде днес, ама утре вече ще трябва да съм приключила.🙄

# 114
  • София
Миналата седмица приятел на дъщеря ми е спасил от магистралата край Бургас миниатюрно оранжево коте. Показа ми го на снимка. Много е сладък! В София е. Има друга котка и му търси дом. Ако искаш ще питам дали е намерил осиновители. Предимство е, че голяма част от карантината е минала. Wink

Аз се старая да има карантина, но не винаги се получава. Simple Smile Последната "придобивка" стоя в банята няколко дни. Беше много уплашена и определено не беше подходящо да я пусна веднага при другите. Междувременно ѝ дадох хапче за паразити, напудрих я, изкъпах я. Вече е при другите, но им купих от комбинираните капки за вътрешни и външни паразити. В най-скоро време ще са накапани. С предишната госпожица си имах много ядове. Нея я намерихме блъсната от кола и стоя 1 седмица в клиника. Казаха, че са я обезпаразитили и им се доверих, че всичко с нея е наред. След това я гледахме около седмица в Пловдив, т.е. когато ги събрах бяха минали 2 седмици от "отлепянето" от асфалта. Оказа се, че има ушна краста и зарази всички. Беше нещо страшно докато ги излекуваме.

Поми, не съм вкъщи. Дъщеря ми всеки ден ми докладва какво е положението. Simple Smile Дребната става все по-отракана и нахална. Simple Smile

# 115
  • София
Скрит текст:
Днес цял ден се опитвам да работя на компютъра на кака, ама...   никак не ми се получи с любопитка. 🫢

То кабели, флашки, толкова интересно, пък и мишката и тя, уффф. Имам още един ден да се пробвам, дано изгуби интерес иначе, ще трябва да се затворя в някоя стая да не идва при мен. Сърце не ми даде днес, ама утре вече ще трябва да съм приключила.🙄
Ха, на това му се казва оптимизъм – за един ден за загуби интерес Smiley

# 116
Сега се записвам със снимка от преди малко

За виждането-четох,че 54% от котките разпознавали лицата на стопаните си.Че виждат лицата ни в жълто и след 7 м.вече виждат размазано.Не знам,Закари често ме гледа в очите и изучава лицето ми,когато седи у мен.Фин обичаше филми с котки,дори им мяукаше.Закито се хвърля да лови скачащи гепарди пл ТВ.Едва ли всичко по техните възможнлсти е проучено

# 117
  • София
Ред, много са ми сладки тез двамата Simple Smile

Спасих положението. Сварих им пъстърва. Ядоха. Аш не е по рибата, но хапна. Сега обикаля да търси наградки и се катери на стелажа където ги държим.

Надявам се поръчките да дойдат по-бързо. Утре ще купя нещо за хапване от Нечовешкия.

# 118
Записвам се с най-доброто момче на света.

Аз пък никога не съм харесвала рижави котки, ама като ми се падна ги заобичах

# 119
  • До сърцето...
Влизам в темата ви с една молба.
Преди два месеца намерих на улицата три котенца, буквално на няколко дни. Наскоро бях загубила домашния си любимец и ги приех като дар от съдбата. Ами те като мишчици, а аз - неопитна, ветеринаря и той се оказа повече кучкар, от колкото коткар, та много изтърпяха, милите. За съжаление, момиченцето не издържа на ветеринарните умения, и останаха двете братчета.
С порастването им обаче (след като започнаха да се ближат), се оказа, че съм с алергия към котки. Голяма мъка беше и за тях, и за мен. Толкова им се искаше гушкане, и аз така жадувах да им се порадвам, но следваше кашляне, кихане, задуха.
Преди седмица едното братче, по-буйното, загина на улицата, да не впадам в подробности (коря себе си).
Остана най-ласкавото и гальовно котаче, аз, от чувство на вина, си пренебрегвам алергията, но нещата не могат да продължават така. Най-вече заради животинчето. Боли ме дори докато пиша този пост.

Котето има право на любящ и здрав стопанин, с когото да свикне и да получи цялата любов, която съдбата досега му е отнемала. Свикнало е да пътува, еднакво добре се чувства и в апартамент, и в двора, обезпаразитен, с паспорт и ваксина.
Ето го моят герой - пребори се със всичко и обича света, въпреки, че той не го глези.

Голяма слабост ми е, но моля за съвет как и къде да го приютя, за да расте щастлив и доволен. Опитах във фейсбук групите, но там е някакъв ад.
Ако ми помогнете със съвет или препоръка, ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт