Любители на котки - Тема 199

• 28 581
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
cotton_sky, прекрасни са! ♥️😍 И браво на теб! Къде спят нощем, че вече е студено?

# 571
Страхотни сладури са котетата Heart Eyes Вярвам, че ще оздравеят всичките!

# 572
А освен паучовете РК ,мога ли да им давам пилешко месце или рискувам да обостри проблема?
Можеш.

# 573
  • До хладилника, който обичам
Гледам снимки на котета на двора и търся съвет:
Как опазвате котетата от това да хукнат из съседните дворове и да не се върнат?
Как сте сигурни, че ако се покатерят на високо място (дърво, покрив), ще могат да слязат?

Все се страхуваме да пуснем нашата Олив съвсем свободно из двора...
Не можеш. Котките са си такива, невъзпитани - всичко чуждо е мое. Съседните дворове ще са просто придатък към тяхната територия. Моите обикалят дворовете до нас в четирите посоки - понеже имат еъртаг на врата, знам, че не се отдалечават особено много. Тренирани са желязно в 20:30 да рапортуват на задната врата за вечеря и прибиране за през нощта. Тоест - връщат се, защото са привързани към нас, хората, особено към мен, и защото са мотивирани от храна. Но тук хората като цяло не хранят чужди котки, ако виждат, че имат каишки на врата и изглеждат обгрижени, т.е. не получават храна другаде. Съседката ми с добро сърце беше почнала да дава на предната котка лакомства, а аз давам само по-висок клас, защото бях чела недобри неща за Феликс, които тя им даваше, та добавих на медальона освен моя телефон и надпис "Не храни". Прибират се без грешка.
За слизането от високо, ако не се справят с обикновени дървета, тури им пепел Simple Smile обичайно засядат малки котета, които още се учат да слизат, или силно наплашени котки, които се катерят без да гледат къде, докато заседнат. Обикновено катерене най-често е последвано от слизане, тук-там с тътрузене или откровено изтупкване. Научават се, затова играят на катерене като малки котета.
Можеш да започнеш да я учиш да идва на името си, извикано с висок глас, и даване на лакомство. После на двора заедно за кратки периоди, като я пробваш да се връща, като я викнеш, срещу лакомство. Накрая, да си излиза. Така приучавам моите. Отделно си имат викане за храна, класическото пис-пис-пис, така че ако понякога се заблеят, като се разпискам, чуват и идват.

# 574
  • Между гори и планини
Най-важното е, че кастрираните котки се прибират. Ако не са, особено мъжките могат да изчезнат с дни в търсене  на любовта и понякога да не се приберат. Моите обикалят много голям периметър, защото около нас почти няма живеещи, дворове големи и пусти . Научили сме ги, че храна основно се дава сутрин и вечер и всички се прибират. От около 5-6 надвечер започва прибиране и ядене, после излизат за малко лов, но вечер , особено зимата всички са вътре на топло. Сутринта след ядене излизат. Точка е винаги около нашият двор, Чери в голяма част от времето е пред плевнята, в зеленчуковата градина ( много обича да спи в лехата с патладжани, там хем е винаги влажно , е и винаги хладно, защото патладжаните имат големи листа), Памук е енигма - идея ди нямам къде се завира, но се прибира целия в бодили. Кети спеше в топлите месеци под един жасминов храст в предния двор. Там сега Лео е пуснат, играе час - два и после спи като пън.

# 575
Обаче Бу живее в чужбина, а Доня спомена, че наоколо няма човешки фактор и коли предполагам. В България на котка в двор, могат да й се случат много лоши неща, мога да ги изброя, но само при мисълта ме втриса.

# 576
  • Между гори и планини
За съжаление коли има. И малкото съседи които не живеят в наше село, идват всеки ден и гледат кокошки и домати. Има и къщи за гости и 2 хотела... Добре че пътя е тесен и със завои.

# 577
  • До хладилника, който обичам
Обаче Бу живее в чужбина, а Доня спомена, че наоколо няма човешки фактор и коли предполагам. В България на котка в двор, могат да й се случат много лоши неща, мога да ги изброя, но само при мисълта ме втриса.
В чужбина съм сега, но и в България така сме ги гледали, когато се преместихме извън града. В града живеехме в апартамент, така че не е стоял въпросът. В къщата в селото по същата схема си ги приучавахме да се прибират и т.н., но естествено всеки си знае в какъв район живее и трябва да си прецени колко е опасно наоколо му.
В чужбината ми сега - има коли, близо до нас има доста оживен път, и милата ми най-голяма котка стана жертва, тя излизаше и през нощта. В квартала - не близо до нас, но все пак - има явно някакви хахавели, хора се оплакват, че им правят проблеми с котките им. Но по познатото "всеки сам си 'преценя'", прецених, че на котките това им е по-добре и дано не съжалявам.

# 578
И моята котана от малка живее навън( знете, че беше на комшии, но се пренесе у нас 😀), така че няма как да я задържа вътре.Всеки ден съм на тръни.Обикаля отсрещния двор, редовно виси на оградата на комшиите, ходи из полето, че сме крайна къща, обича да скита и ни студ, ни дъжд я притесняват.Много е смешна понякога- показва мицуна, лъха я студ и беж обратно на топло Simple Smile))
Вече не киха и не подкашля, няма секрети, яде и пие вода, дано е било нещо моментно.

# 579
Изпуснала съм цяла тема....
Записвам се с една салам -  котка, която, въпреки всичките ни усилия, си ползва маста като бащиния...

# 580
Дъщеря ми е болна и днес с е прибра да си учи от къщи.

# 581
Нашият Бебо също се въртеше около къщата ни и не ходеше далеч, но това не го предпази и го блъснаха на 10 метра от нас. Видях го през прозореца да лежи безжизнен и още ми е пред очите. 😭 Мъжът ми гледа камерите, не е било умишлено, но все тая... Него го няма. Беше адски умен и възпитан, от ден 1 ходеше в банята на сифона до тоалетна, никога не ни е будил и тормозил нощем. Страхотен! Абе рева си редовно за него. Много ми е мъчно. Намери си го ММ на контейнера за боклук, изхвърлен и го отгледахме от една шепа. Първо живееше само вътре. Пролетта започнахме да го пускаме и на двора. Винаги беше около дома, но... Както и да е. Сега Минито ще си живурка вътре и ще гледа тъжно през прозореца, но се страхувам за нея. Двамата рижковци, които храним и също са наши, са навън, но всеки ден се оглеждам със страх, да не ги видя и тях като Бебо.

# 582
Моментна снимка:

Майка ми ми крещи да не счупя новата транспортна раница. Обединени срещу общ враг - тя на мен е ядосана но не много.

Неделя наближава и ще даваме кръв профилактично. Млади са - той (черния на три години), тя (чернобялата - на 4 или 5), но с дядо Бегинс преди тях тъжнию филм започна от възпалено око и от кръв се хвана чернодробна и бъбречна недостатъчност. Та искам да вържа попа - да е мирно селото.

Но отсега си знам мъката ...
Трудно ще намеря място за паркиране. Той ще е в раницата или на каишка. Лесно ще се излъже да тръгне. Той ако има гости идва да се запознае, дава да го гушкат. Обикаля по етажите. Излиза и навън на каишка. Много е социален и умен.

Тя е олицетворение на страх ... Дойде на 5 месеца в нас, бита и гонена, от двор.
Дойдат ли гости - крие се. Ако е отворена външната врата и тръгне асансьора - крие се. Веднъж я излъгал в новата тогава раница да влезе и обиколих блока с нея. Целия квартал разбра от мяукането й че е навън.
Тя глас има и си го използва.
Той е беззъб и рядко мяучи - ако е крайно наложително. Ако е изгубен, ако го е страх ... Иначе две жълти очички и езика на тялото казват всичко. Много е умен тая година.

Феликс си остава проблем.
И нейната клетка и раницата са долу. Интерес - никакъв. Дрехи човешки, техни играчки или храна да слагам? Той е лесен но тя ...

П.П.
Намерих паспортите. Тя е писана мъж. Оф ...

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 20:53 от Поми

# 583
Слагам една снимка,доколкото успях да снимам и светна.Не знам какво е това,не прилича на мокро или мръсно петънце,какво може да е?Нещо кожно ли?

# 584
  • Между гори и планини
Аз не виждам снимка 🙄

Общи условия

Активация на акаунт