Подути лимфни възли

• 555
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте на дъщеря ми след ваксината за морбили и се подуха лимфните възли на тила.Оттогава минаха 3 месеца и още не са се прибрали. Не сме правели кръвни изследвания .Някой сблъсквал се с подобен проблем ?

# 1
Въпрос за педиатър.

# 2
Дъщеря ми, при възпаление  на ушите не много отдавна, по лекарско предписание проведохме лечение с  широкоспектърен антибиотик, паралелно с него и пробиотик, въпреки това ни се наложи да лекуваме до ден днешен гъбички в устата и около гърлото авти... храненето и пиенето станаха за нея невъзможни и се наложи болнично лечение за два дни.

Там установиха при приемането ни подути лимфни възли,, което на нас не ни беше направило впечатление, но при изписването ни, нещата се успокойха с възлите.

Три месеца не е малко, но е някакъв отговор на имунната система, че се бори...
Непременно педиатъра трябва да бъде уведомен, може да се окаже нормална реакция на организма, но друго е лекаря да го потвърди за ваше спокойствие.

# 3
В последните месец-два се появиха няколко подобни теми, можеш да ги прочетеш. Явно е доста често срещано при децата. Обикновено няма нищо притеснително, но все пак е добре да се направи консултация с педиатъра. За да не се разкарвате напразно, преди това пуснете ПКК с диференциално броене на левкоцити и идете при лекаря направо с изследването. Ние направихме така. Даже два пъти - веднъж при педиатъра с въпросното изследване и втори път при хематолог (пак с ПКК-то). Всичко беше наред, обясни ни, че някои лимфни възли никога не изчезват, остават си така.

# 4
Аз говорих с педиатърката(по-скоро й писах) при която я водих след имунизацията и тя обясни -ако не са червени и не я болят няма от какво да се притеснявам .Аз обаче в понеделник ще я водя все пак да пуснем ПКК,СУЕ ,ЦРП и ДКК и след това при педиатърката ни .Тя и зъби изкарва сега ,което може да е фактор доколкото четох

В последните месец-два се появиха няколко подобни теми, можеш да ги прочетеш. Явно е доста често срещано при децата. Обикновено няма нищо притеснително, но все пак е добре да се направи консултация с педиатъра. За да не се разкарвате напразно, преди това пуснете ПКК с диференциално броене на левкоцити и идете при лекаря направо с изследването. Ние направихме така. Даже два пъти - веднъж при педиатъра с въпросното изследване и втори път при хематолог (пак с ПКК-то). Всичко беше наред, обясни ни, че някои лимфни възли никога не изчезват, остават си така.

# 5
Само да допълня - нека не ги пипа и разтрива, че ще станат още по-големи.

# 6
Ами не знаех ,че не трябва да се пипат.Първоначално ги пипах няколко пъти за да се уверя ,че не си въобразявам и са лека подути ,а и детето като се върти и не ме улеснява особено 😄 .Не съм разтривала .

Само да допълня - нека не ги пипа и разтрива, че ще станат още по-големи.

# 7
Е, опознавателно опипване е ясно, че ще има, просто да не му стане навик на детето да ги пипа.

Общи условия

Активация на акаунт