Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 813
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Ами и аз бях така с ковида, особено в легнало положение. Топло мляко с мед, Исла ме успоковваше вижте подходящи ли са.

# 211
Момичета, не се припирайте. Simple Smile

Понякога наистина, като човек има проблем, предпочита да чуе чуждо мнение и да се успокои. А нерядко, и най-малкият симптом е индикация за нещо. Така че няма лошо да се пита. Като се замисля, аз също съм задавала малко по-странни въпроси в миналото.

# 212
Кокиче, извинявам се, ама това с акото вече го пуска по 105 теми, само снимки не си приложила. На всичко отгоре си изглежда като нормален ако-микс - веднъж така, пък другия път нам си кво ... зависи от храната, нали не ядеш едно и също? Пускай водата по-често и спри да търсиш проблеми, където ги няма.
Ако наистина мислиш, че нещо не ти е наред, иди на гастроентеролог и си направи колоноскопия + пакет изследвания. Ама ако и докторът не открива нищо - виж т.1 - пускай си водата по-често и си свиркай 😉

# 213
Знравейте момичета,
Вчера взех детето от градина и имаше голяма синина под окото и видях че има голяма подута пъпка. Днес пъпката е по-малка но синината си стои и окото е отекло. Мазах фенистил и дадох капки, но дали това е нормално от една пъпка дапсе появи такова отичане? Каза че не се е удряла никъде

# 214
Според мен си е точно ударено и вероятно от това отекло. Другият вариант е двете неща да нямат общо, едновременно да е ударено и комар да е ухапал... Синината ако смени цвета към зелено си е удар. Гледайте кожата там дали няма следа някаква .

# 215
На тази снимка поне както я виждам във форума, дори не прилича на синина а просто на зачервяване.Точно там под окото е много тънка кожа и сравнително чувствително място, а ако детето е и почесало пъпката ако го дразни си може да има оток и от това. Но да, ако е синина ще смени цветовете, примерно лилаво, към зелено, към жълтеникаво, че тогава ще изчезне.

# 216
Да, ухапано е. От един комар дъщеря ми ходи 3 дни със напълно затворено и надуто като балон око.

# 217
Благодаря ви! ☺

# 218
И на мен ми изглежда като ухапано.

# 219
Да, ухапано е. От един комар дъщеря ми ходи 3 дни със напълно затворено и надуто като балон око.
Аз не знам дали си въобразявам или просто вече много ми е писнало от тях и нямам търпение да изчезват, но имам чувството че  напоследък комарите хапят даже по-настървено и от лятото... По-малко са наистина, обаче си хапят като за последно.
Че и все съм с надеждата че туй ще е то и чат-пат пропускам репелента. Груба грешка явно, чеша се на повече места отколкото смятах че е възможно по едно и също време Grinning

# 220
  • Бургас
Не зная дали хапят по-настървено, но са големи колкото конски мухи вече. Такива огромни комари навремето нямаше. Не и по нашите ширини. Сега не знам откъде се появиха.

# 221
Хапят много в момента, да. Целодневно. В гората сме и е пълно с тигрови грамадни комари.

# 222
Това са тигрови комари. Те са големи и хапят и през деня. Един такъв комар хапе многократно на различни места. Стават големи и червени пъпки, които сърбят до полуда. Дори не може да спиш от сърбеж.

# 223
От някакво време насам сериозно започнах да се забелязвам, че имам проблем (с краткосрочната памет?), който се изразява в това да съм направила нещо и след минути да ми е като петно дали съм го направила, сякаш акълът не ми е бил там. Да, но това се повтаря почти всеки ден. Или друг пример - трябва да отида да взема нещо от другата стая, от отвън и като отида забравям за какво съм и започвам да връщам лентата какво правих до одеве, за какво мислех и какво ми трябваше. Това дали предвещава някакви сериозни проблеми с паметта с напредването на възрастта или не е задължително? И на какъв доктор се ходи?

Проверете си витД, вит В12 и Калций. Дефицитът им може да даде такива симптоми!

Yan24  мисля че трябва да отидете на ендокринолог и да си проверите захарта. При инсулинова резистентност и при диабет се получава такова пълнеене в корема. Има и други болести които са свързани със бъбреците( тънките крака) ,но пак ви трябва ендокринолог!

# 224
  • до най-прекрасния мъж
Привет, моля, помогнете ми към какъв специалист да се насоча. Имам болки под коляното, боли ме сякаш костта. Болката е много силна, при сгъване и разгъване на коляното боли зверски. Едва ходя, снощи и не спах от болки, болеше и свито, и изпънато. Болката е като навехнато, ако мога така да го определя. Под капачката имам червенина, която е топла на допир. Там ме и боли. Също имам лек оток в областта. Днес ходих при ЛЛ,прати ме на ортопед, но той такива глупости ми наговори, че не е истина. Била съм се опряла някъде,затова ми била червена кожата, това било за кожен, не за него. А аз едва ходя от болки. Иска утре да пусна ПКК и ЦРП и да ида пак. Хубаво, но му обясних, че до събота бях с тежка хрема и вероятно изследванията няма да са меродавни. Той си държи на неговото. Преди две години, в два поредни месеца отново ме болеше така първото едното, после и другото коляно, но не сколасах да ида на лекар и отмина само. По съвсем идентичен начин се разви болката - първият ден леко, на следващият зверска болка, особено при движение и в следващите дни затихване да напълно спиране. Имах същото зачервяване и подуване. Утре ще звъня на ЛЛ, но определено не ме боли кожата.

Общи условия

Активация на акаунт