Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 721
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Ако е карал скоро КОВИД може да е мононуклеоза. При деца често се познава само по увеличени лимфни възли.

# 481
Не,, не е боледувал може би от година някъде....

# 482
Здравейте, на подмишницата ми излезе това нещо,като го пипам сърби.
Какво може да е,с какво да мажа?

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 09:14 от waynubg

# 483
Здравейте бях болна и се наложи да пия клацид след който естествено се появиха гъбички . Пих едно хапче микомакс и залаин вагинално,но се появи болка в корема и диария дали е от микомакса защото нямам други предположения ? Изпих едно прахче ентерол,но сякаш няма ефект .Ако звънна още веднъж на личния ще ме изгони вече.Моля ако някой знае нещо да ми каже😵‍💫

# 484
До колко часа сутрин е добре да се дава кръв за изследвания, и по специално изследвания на щитовидната жлеза. 9ч.и нещо да кажем късно ли е?
До 10.00 часа.
Клацид е иснинска отрова. Заради него получих СПМ.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 11:17 от Анонимен_7

# 485
  • Бургас
Ако СПМ е свръх активен пикочен мехур, най-добронамерено мога да ви дам съвет да се изследвате за диабет. Мъжа ми имаше с години симптоми на СПМ и беше кошмар като тръгнем на дълъг път. Оказа се диабет. Освен това някои антибиотици отключват преддиабетни съснояния. Може при вас да няма такъв проблем, но все пак е хубаво да изключите това.

# 486
  • София
Аз също имах  проблеми  с Клацид. Четири хапчета изпих и  не можах повече. То сърцебиене , то  световъртеж. Развали ми  стомах, нерви и какво ли  не. Няколко  дни  след спирането му всичко изчезна. Обаче трябва да призная,  че ми и помогна.

# 487
Сърцебиенето, ако се има предвид висок пулс, и световъртеж може да са от самото заболяване. За КОВИД са много характерни симптоми.

# 488
Ако СПМ е свръх активен пикочен мехур, най-добронамерено мога да ви дам съвет да се изследвате за диабет. Мъжа ми имаше с години симптоми на СПМ и беше кошмар като тръгнем на дълъг път. Оказа се диабет. Освен това някои антибиотици отключват преддиабетни съснояния. Може при вас да няма такъв проблем, но все пак е хубаво да изключите това.
При диабет се изследва кръвната захар (глюкозата), нали? Доста пъти съм пускала ПКК и винаги включвам глюкозата в нея. В нормата е. Когато ми се появи СПМ преди 6-7 тодини, прочетох, че един от симптомите е често уриниране, веднага си пуснах глюкозата, за да изключа и това.

# 489
Като начало се пуска кръвна захар(до 5),гликиран хемоглобин и инсулин(до около 5-6).6-7  години са много време.

# 490
Като начало се пуска кръвна захар(до 5),гликиран хемоглобин и инсулин(до около 5-6).6-7  години са много време.
Не ме разбрахте. Имах предвид, че този проблем ми е от 6-7 години. Преди 1 месец пак си правих ПКК с глюкоза. Беше в норма. Беше 5.47 при рефеернтни стойности 4.1-6.00. Гликиран хемоглобин и инсулин никога не съм ги пускала. Смятах, че щом глюкозата е в норма, не трябва да пускам други изследвания. А и е не знаех за гликиран хемоглобин и инсулин досега. В скобите това са годините, нали? Или пък крайната граница са?

# 491
Единици.Нормите са силно завишени.

# 492
Помагайте! Отново ми излизат подкожни пъпки, вчера ми излезе една на бузата, дълбока и болезнена. Намазах я със скинорен. От месеци се боря с тези изроди. Минават трудно. На брадичката даже ми остана мъничко топченце. Не става за стискане, не минава изцяло. А имах хубаво лице. На дерматолог ли да ида? Не е баш акне по цялото лице. Ама излизат 1-2 големи по лицето..

# 493
Азара, според мен е от храната.
Ако пиеш 3 в 1, спри го. И изобщо намали захарта и мазното.

# 494
Отиди на дерматолог.

Общи условия

Активация на акаунт