Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 27 583
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Да, при мен е за следене на ИР, но за влошаване Grinning Sad първия път съм се изследвала 04.2023, значи разбирам, че сега е ОК да се изследвам пак.

# 121
Ако се знае вече че има ИР, не знам дали поне аз не бих изследвала само на гладно инсулин, КЗ, гликиран и там евентуално за дефицити. Освен ако лекар не ме посъветва настойчиво за ново изследване, де.
Но вие щом си знаете че имате ИР, то общо взето и се знае какво се прави за да се подобри положението. И какво не се прави. Там нещата са въпрос най-вече на начин на живот, което си е в наши ръце.

# 122
Ами ендокринолог ми е казвал, че въпреки леките отклонения в първото обременяване нямам ИР, но сега друг лекар, при който отидох с друг проблем, ми предписа да направя пак изследване, защото HOMA index-a ми е мръднал малко нагоре. Та и аз не знам с ИР ли съм, не съм ли, но ще направя пак изследването и предполагам ще стане ясно.

# 123
Ако инсулинът е висок на гладно, то значи има ИР, т.е. не е необходимо да се прави специално обременяване. Simple Smile

# 124
Ами 9.20mU/I е на гладно.

# 125
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, какво давате за болки в корема при 7 (почти 8 ) годишно дете? Оплаква се от 1 час, дадох ентерол. Друго не се сещам, ходила е по голяма нужда сутринта. Казва че я боли около и под пъпа.

# 126

Значи си има ИР, макар не във висока степен.

# 127
Те и едва ли само по това са решили че евентуално има ИР, все ще е имало и други неща които да наведат на това.

# 128
Здравейте, какво давате за болки в корема при 7 (почти 8 ) годишно дете? Оплаква се от 1 час, дадох ентерол. Друго не се сещам, ходила е по голяма нужда сутринта. Казва че я боли около и под пъпа.
Ентеролът няма да успокои болката. Но-шпа, примерно или Бусколизин.

# 129

Мерси Simple Smile а без ИР до колко трябва да е?

# 130
  • Бургас

Референтната стойност не е ли < 10 на гладно?

# 131

5 или 6 най-много. А при обременяване, на първия час трябва да е до 25.

# 132
10 на гладно е много, независимо дали се води реф. стойност.
До 6 е добре, не повече.
Както КЗ.

# 133
Вече какъв е протоколът за лечение на ковид? Баба ми е с лека температура, но с положителен тест взет от аптеката. Освен температуропонижаващи какво трябва да й даваме? В понеделник ще се обадим на личната, но дотогава не знам какво да правим.

# 134
Авирон рапид и задължително аспирин!

Общи условия

Активация на акаунт