Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 802
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
За ваксината се изследват, доколкото знам, абсолютно всички щамове и едни вирусни товари (ако си имал някога някой щам, колко си се изчистил). По принцип идеалният вариант е девствена, под 20. Другото е малко за пари ми се струва. Аз лично не посмях да си сложа, когато стана популярна и достъпна.

Въпрос от мен - с какво борите суха кашлица. Бях по лекари, предписаха ми антихистаминови хапчета, разтвор за гаргара и отхрачващ сироп. Но не виждам особено подобрение. Тестовете за всичко са отрицателни, както и през последните 2 години, когато обаче стигам до бронхит. По едно и също време на годината. Засега нямам. Вече седмица, каза, ако утре няма подобрение, ще включим АБ, но искам да дам още 2 дни шанс.

# 256
Геломиртол или синулан - зависи от вида кашлица и дали има секрети. След бронхит върши прекрасна работа и чая Бронхопам на д-р Памуков.

# 257
На 30 съм, а лятото ми оперираха гърлото, защото се бяха появили папиломи там. Правила съм тест за високорисковите щамове, който беше отрицателен. Докторът, който оперира гърлото, е много добър и известен. Той ми препоръча да сложа ваксината и ми разказа за случай на някаква жена, при която щамовете намалели драстично след ваксиниране. Скъпо е, да, но реших, че си струва.

# 258
Здравейте, АЦЦ, Геломиртол , някакъв сироп за кашлица - искам да си купя някакви лекарстава против кашлица, защото живея в страна, в която НЯМАТ сиропи за кашлица, и въобще с лекарствата е трудно.

Минах през три месечна жестока кашлица, с хапчета за смучене, защото единствения им сироп за кашлица бил изчерпан. Не, благодаря вече.
Искам да съм запасена занапред.
Може да ми препоръчате и нещо, което да стопира започнали вируси, настинки, да купя също.
Благодаря!

# 259
  • Бургас
Ако имаше нещо, което да стопира започнали вируси нямаше да има болни хора по света Grinning

Иначе за сироп на мен ми действат най-добре сиропите с мащерка или ружа. Има много на пазара. За тежки случаи - сироп с ефедринов хидрохлорид, но гледам да го ползвам много рядко заради страничните ефекти.

В коя държава живеете, че има само един сироп?

# 260
  • София
Не бива в момента на ваксината да има нито един щам, нито на шийка, нито на гърло, нито на други лигавици. Като ковид ваксина е - не бива да се слага, докато си болен. Като всяка ваксина всъщност

Мерси, имам геломиртол. Суха е кашлицата.

# 261
За суха кашлица съм доволна от Гринтус, той всъщност става за всякаква мисля

# 262
За ваксината се изследват, доколкото знам, абсолютно всички щамове и едни вирусни товари (ако си имал някога някой щам, колко си се изчистил). По принцип идеалният вариант е девствена, под 20. Другото е малко за пари ми се струва. Аз лично не посмях да си сложа, когато стана популярна и достъпна.

Въпрос от мен - с какво борите суха кашлица. Бях по лекари, предписаха ми антихистаминови хапчета, разтвор за гаргара и отхрачващ сироп. Но не виждам особено подобрение. Тестовете за всичко са отрицателни, както и през последните 2 години, когато обаче стигам до бронхит. По едно и също време на годината. Засега нямам. Вече седмица, каза, ако утре няма подобрение, ще включим АБ, но искам да дам още 2 дни шанс.
Благодаря!
Ами аз пиех Димекс за продължителна суха кашлица (има алкохол в него😂) и синапено семе счукано ситно с мед, по една лъжичка 1-2 пъти на ден.

# 263
Здравейте, АЦЦ, Геломиртол , някакъв сироп за кашлица - искам да си купя някакви лекарстава против кашлица, защото живея в страна, в която НЯМАТ сиропи за кашлица, и въобще с лекарствата е трудно.

Минах през три месечна жестока кашлица, с хапчета за смучене, защото единствения им сироп за кашлица бил изчерпан. Не, благодаря вече.
Може да ми препоръчате и нещо, което да стопира започнали вируси, настинки, да купя също.
Благодаря!
Тези неща не са точно "против" кашлица, даже напротив... АЦЦ даже до повече кашляне води, за да се отделят секретите, не се взема в следобедните и вечерните часове заради това.
Та ако целта е да се намали кашлянето а не да се увеличи отхрачването, там други неща се вземат. Ако отидете в аптеката и обясните ясно какво се иска, ще ви посъветват и ще ви дадат каквото могат без рецепта.

# 264

Аз има трик, за сухата кашлица. Тя те кара да покшлюваш, да покашлюваш, плитко, но това не помага: колкото и да ми е трудно, ПОЕМАМ СИ ДЪБОКО ДЪХ И КАШЛЯМ СИЛНО… ОБИКНОВЕННО ТАКА СЕ ОТКЪРТВАТ ХРАЧКИТЕ, НО СЛЕД ДЪЛБОКО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВДИШВАНЕ И СЛЕД ТОВА СИЛНО ИЗКАШЛЯНЕ!
Благодаря!
Ами аз пиех Димекс за продължителна суха кашлица (има алкохол в него😂) и синапено семе счукано ситно с мед, по една лъжичка 1-2 пъти на ден.

Благодаря!
Тези неща не са точно "против" кашлица, даже напротив... АЦЦ даже до повече кашляне води, за да се отделят секретите, не се взема в следобедните и вечерните часове заради това.
Та ако целта е да се намали кашлянето а не да се увеличи отхрачването, там други неща се вземат. Ако отидете в аптеката и обясните ясно какво се иска, ще ви посъветват и ще ви дадат каквото могат без рецепта.

# 265
Благодаря  за насоките момичета Simple Smile

# 266
Идеята на сиропите за суха кашлица са да втечнят секрета и да, увеличава се кашлицата, за да се отхрачат секретите.

# 267
Момичета, някоя от Вас да е правила ЯМР на рамо? Другата седмица имам час за ЯМР /досега никога не съм правила/ и не знам какво да очаквам. Само на скенер съм била няколко пъти. Като скенера ли е или има нещо по различно? Изобщо какво да очаквам?Колко време продължава?

# 268
На рамо не съм, на друга част съм правила.
Апаратите на скенер и ЯМР са съвсем различни, на ЯМР се ляга и леглото се придвижва в нещо като малък тунел. Шумна е машината доста, затова се слагат антифони. Времетраенето мисля, че зависи  от това какво се снима, но е поне 30мин, аз стоях 45мин. Иначе нищо не се усеща. Има снимки в нета, напиши ЯМР и виж как изглежда, вече на места има и открити за хора с клаустрофобия.

# 269
Д-р Тихомир Гемеджиев

Благодаря много.

Общи условия

Активация на акаунт