Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 818
  • 753
  •   2
Отговори
# 285
Според мен е добре да отидете на лекар. Някакви проблеми със стомаха има ли? Да не е някоя язва? Не знам от къде сте, но можете и през спешното на някоя болница да се доберете до гастроентеролог.

# 286
Най-вероятно това, което повръща е хематин, след като и изпражненията са черни. Заведете я в Пирогов,ако сте в София,или в най-близкия спешен център. Явно се касае за кървене от стомашно-чревния тракт. Има ли язва?
Не отлагайте.

# 287
Да отиде в спешното. Тези симптоми не са за подценяване. Някакви лекарства пие ли, нови? Авирон?

# 288
Чудя ви се, с такава симптоматика, защо седите и пишете тук, а не е вече в спешен кабинет?!

# 289
Този черен цвят никак не е за пренебрегване. Не губете време, ами потърсете спешна помощ и без самолечение!

# 290
От няколко месеца имам ядове с гърлото. То не бяха бучки, усещания всякакви, кашлица 2 месеца. Ходих на лекар, само на ямр не не минах, нямало нужда.
Обаче продължават дискомфортите. Сега пък ми изсъхва вечер особено, понякога изтръпва езика, понякога болки имам.
Обаче една странни много гъсти и солени храчки имам при изкашляне. Една вечер спя добре, две вечери ми изсъхва и дори вода да пия не помага. Носа също изсъхва.
Дали да не отида да си пусна един гърлен и носен секрет ?
Писна ми да си мисля; че всичко е рак. Симптомите ми като цяло се припокриват с хроничен фарингит, но ако отида още един път на унг, ще ме изгони.

# 291
Имам положителен тест за ковид. Какво да правя сега? Утре ще звъня на личния. От две седмици не се чувствах добре, при два доктора ходих, изписваха ми антибиотици. По едно време си загубих гласа, после почна тежка кашлица. Вчера пък се събудих с температура и болки в мускулите. Днес бях добре, но преди два часа имах температура, а все едно не я усещах. Сега се чувствам добре, само хрема остана.

# 292
От няколко месеца имам ядове с гърлото. То не бяха бучки, усещания всякакви, кашлица 2 месеца. Ходих на лекар, само на ямр не не минах, нямало нужда.
Обаче продължават дискомфортите. Сега пък ми изсъхва вечер особено, понякога изтръпва езика, понякога болки имам.
Обаче една странни много гъсти и солени храчки имам при изкашляне. Една вечер спя добре, две вечери ми изсъхва и дори вода да пия не помага. Носа също изсъхва.
Дали да не отида да си пусна един гърлен и носен секрет ?
Писна ми да си мисля; че всичко е рак. Симптомите ми като цяло се припокриват с хроничен фарингит, но ако отида още един път на унг, ще ме изгони.
От 2018 се мъкна за пусто гърло по УНГ, три пъти секрет, веднъж скенер на главата (гърлото), хоспитализация в УНГ отделение за пълно обследване, два пъти гастроскопия (по други причини, но помолих доктора и гърлото да огледа), езикът ми порасна от дърпане да гледат в това гърло. Няма ни-що! А усещането ми е за чуждо тяло в лявата част, усещане за косми или все едно хартия е залепнала, сухота само от едната страна, отвратително усещане е. Появява се и изчезва без никаква закономерност. Струва ми се само, че ако го усещам леко и хапна сирене, или мляко, се усилва. Странното също така е, че когато е много осезаемо дразнещо и изям нещо, за десетина минути напълно изчезва и после се появява пак. Сметнаха и нерв че е, пих лекарства за такива неща, първият път мина, после не със същото лекарство. Появява се и изчезва периодично. Примирих се, търпя го. Отвратително е!

# 293
Много благодаря. , цяла нощ малко по малко повръщаше черно . Сутринта отиде до тоалетна, черни били изпражненията Cry. Никъде нищо не я боли, не се оплаква. Снощи поддържаше висок пулс.
Какво направихте, бе хора, цял ден ви мисля с тази мелена?
Дано сте били на лекар и нещата вече са уточнени!

# 294
ДиаМиа, същата работа. Усещането вляво.
Първо почна с докосване по сливица/език докато си мия зъбите с ултразвуковата четка. Внуших си, че има нещо. На следващия месец отидох на унг - гледа с огледало - нищо. После четох, че на хората им се повдига и кашлят от това усещане. Почна и при мен позиви и кашлица. Като се завъртя на ляво - усещане за буца. Пак унг - оледало отново, но каза и увеличени леко лимфи. Прати ме на ехограф - нищо, лимфите от нещо минало, тумори в шията не се визуализират, образната каза, че няма нужда от ямр. После докато чакам час за унг - болки в гърло, език (аз пиех цяло лято много напитки с лед и газирано), пак ме гледа - някакви ензими за гърлото. Успокоих се, ама два дни след това отново - почна със странно усещане при преглъщане, сухота ту от едната страна, ту от двете, сухата кашлица поне спря, защото си мислех вече за бял дроб …
Ще пусна и аз секрет и ще видя. Ако беше нещо страшно сигурно от юни до сега да си бях заминала. Много странни и непостоянни симптоми. При завъртане вече не усещам никакво напрежение и бучка, но тази сухота и странно притъпено преглъщане (сякаш не усещам като преди) понякога ме побъркват. Всяка вечер се чудя дали ще спя спокойно, или ще се будя на всеки час.
Не знам вече дали не е на психическа основа. Все пак ходих, и то при читав специалист - млад и определено разбиращ от работата си.

# 295
Джуд, ами нищо. То явно е преминал вече, кога прави тест? Чакай да ти мине.

# 296
Абе, вчера писах в другата тема за едни пъпки, които излязоха след нощуване в хотел. Странното е, че аз имах само по лакътя, а днес сутринта се изнесохме и преди час започнаха да ми излизат на мен по ръцете, врата, няколко под гърдите. По същия начин както на моя приятел. Нямаме по краката. Възможно е и да е алергия, общо взето сме яли едно и също и двамата последните дни.
Започнали сме ериус и медрол през устата, фенистил и елоком за мазане. Седим и се чудим ухапвания ли са, алергии ли са.
Едното, което ме съмнява е да са дървеници ( намерихме две буболечки различни в леглото), но пък и двамата сме яли неща с яйца последните три дни. Неговите отшумяха, бяха доста големи петна, моите са 2-3 по-големи петна, другите ситни.
Но на мен ми излизат тепърва. Със сигурност ако не отшуми утре, ще ходим на лекар. Просто за успокоение може би пиша. За момента няма да споменавам хотела, защото може и да е наистина алергия, хотела се намира в природата, когато пристигнахме прозорците бяха отворени и вратата към терасата също.

# 297
Докторът, който оперира гърлото, е много добър и известен.

А може ли да споделиш кой е той? Simple Smile

# 298
Абе, вчера писах в другата тема за едни пъпки, които излязоха след нощуване в хотел. Странното е, че аз имах само по лакътя, а днес сутринта се изнесохме и преди час започнаха да ми излизат на мен по ръцете, врата, няколко под гърдите. По същия начин както на моя приятел. Нямаме по краката. Възможно е и да е алергия, общо взето сме яли едно и също и двамата последните дни.
Започнали сме ериус и медрол през устата, фенистил и елоком за мазане. Седим и се чудим ухапвания ли са, алергии ли са.
Едното, което ме съмнява е да са дървеници ( намерихме две буболечки различни в леглото), но пък и двамата сме яли неща с яйца последните три дни. Неговите отшумяха, бяха доста големи петна, моите са 2-3 по-големи петна, другите ситни.
Но на мен ми излизат тепърва. Със сигурност ако не отшуми утре, ще ходим на лекар. Просто за успокоение може би пиша. За момента няма да споменавам хотела, защото може и да е наистина алергия, хотела се намира в природата, когато пристигнахме прозорците бяха отворени и вратата към терасата също.

Ако не сте ходили още на лекар, кой назначи лечението?
До дозата на кортикостероида.

# 299

Ако не сте ходили още на лекар, кой назначи лечението?
До дозата на кортикостероида.
Имам рецепта, нося си в мен винаги медрол. Получавала съм няколко пъти алергии, от различни неща и за това знам каква е дозата.  А и лелята на моя приятел му е личен лекар, тя изписа другите неща.

Общи условия

Активация на акаунт