Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 775
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,
Баба ми на 83 получи тежък исхимичен инсулт, сега е в болница. Казват, че крака е засегнат, но не сме я виждали от приема и не знаем какво да очакваме. Имам няколко въпроса:
1. Пътеката за инсулт е само 7 дни и после искат да я изпишат, какво да правим, как да я настаним в отделене за рехабилитация или нещо такова веднага след болницата?

2. Има ли подобрение в първите дни, защото като го получи не можеше почти да говори, не се движеше и почти не реагираше?

Става въпрос за София, много сме объркани и не знаем какво да правим. Благодаря ви много!

# 331
Не знам какво да ви кажа щом инсултът е тежък и жената е на тази възраст... Майка ми когато получи инсулт, на 7-мия ден я натовариха на количката с багажа върху краката и я изхвърлиха пред отделението. Завеждащата отделение ми каза: ми каквото искате я правете, ние няма какво да я правим повече тук, пътеката свърши. Викнах частна линейка, за да я взема. Не питайте нататък...
Дано попаднете на читави лекари, но в Св.Наум това се случи през 2012-та.

# 332
Не знам какво да ви кажа щом инсултът е тежък и жената е на тази възраст... Майка ми когато получи инсулт, на 7-мия ден я натовариха на количката с багажа върху краката и я изхвърлиха пред отделението. Завеждащата отделение ми каза: ми каквото искате я правете, ние няма какво да я правим повече тук, пътеката свърши. Викнах частна линейка, за да я взема. Не питайте нататък...
Дано попаднете на читави лекари, но в Св.Наум това се случи през 2012-та.

Ужасно е, да..... За това питам препатили хора, какво да прави? Идеята е да я вкараме веднага в някакво отделение по рехабилитация...

# 333
  • Бургас
Няма такива отделения по рехабилитация. Има отделения по палиативни грижи, но там доколко се грижат не знам.

# 334
Няма такива отделения по рехабилитация. Има отделения по палиативни грижи, но там доколко се грижат не знам.
Попаднах на някаква болница Сердика....

# 335
Платено може да намерите, ние това намерихме, тя беше със сонда като я изхвърлиха от отделението... Държавно (да го нарека) отделение или там както си го представяте, от болницата в рехабилитационно отделение по ЗК, няма.

# 336
.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 16:42 от Petrowa32

# 337
Платено може да намерите, ние това намерихме, тя беше със сонда като я изхвърлиха от отделението... Държавно (да го нарека) отделение или там както си го представяте, от болницата в рехабилитационно отделение по ЗК, няма.
Как се развиха нещата при вас, колко бързо се подобри и изобщо подобри ли се, какво стана?

# 338
Почина на следващия ден в хоспис за тежко болни с постоянни медицински грижи. Не изкара и 24 часа там.

# 339
Здравейте,
Баба ми на 83 получи тежък исхимичен инсулт, сега е в болница. Казват, че крака е засегнат, но не сме я виждали от приема и не знаем какво да очакваме. Имам няколко въпроса:
1. Пътеката за инсулт е само 7 дни и после искат да я изпишат, какво да правим, как да я настаним в отделене за рехабилитация или нещо такова веднага след болницата?

2. Има ли подобрение в първите дни, защото като го получи не можеше почти да говори, не се движеше и почти не реагираше?

Става въпрос за София, много сме объркани и не знаем какво да правим. Благодаря ви много!
Ако е само кракът, радвайте се! Майка ми си отиде на 80 г от тежък инсулт и беше засегнато всичко - говор, очи, движения, не се хранеше...изкара 10 дни! Намерете бързо рехабилитатор и започнете физиотерапия. Успех!

# 340
Бъбреците ми са пълни с пясък. Не знам от къде е дошло това нещо, но преди 2 години ги нямаше. В каната брита си мисля е проблема, 3 години я ползвам, но идеи къде другаде да ровя?

# 341
P

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 09:14 от Petrowa32

# 342
И моят опит е като на Диа. С тази разлика, че татко почина през нощта преди датата на изписване. Sad Иначе щяха да го изпишат в кома, без гълтателен рефлекс и на кислород...
Успех на баба ви, дано намерите решение!

# 343
Почина на следващия ден в хоспис за тежко болни с постоянни медицински грижи. Не изкара и 24 часа там.
Съболезнования. В хосписите умуряват хората. Медицинска сестра ми го каза. Майка ми беше в будна кома и започна да диша сама за 2 дни ш те заговориха за изписване от болницата. Тогава с брат ми полудяхме да търсим хоспис. След 2 дни тя почина. И тази медицинска  сестра, която ни оправяше документите, споделихме с нея, че щяхме да я закараме в хоспис. И тя отговори с възмущение, че там са умурявали хората и нямаше да изкара един ден. Да не се случва на никого с някой близък човек и да се чуди къде да го закара, за да получи адекватните медицински грижи.
DeVa същото щеше да се случи и с мама. Казаха, че беше изтекла здравната пътека и не можеха повече да я държат в болницата, щом диша сама. Но мама като че ли е усетила през какво преминавахме и къде щеше да попадне. Реши да се спаси себе си и нас от мъките. На следващия ден върнаха трахеостомията, тъй като се влоши състоянието й. На следващата сутрин си отиде завинаги.Cry

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:40 от Анонимен_7

# 344
  • до най-прекрасния мъж
Търсете хоспис или отделение по палиативни грижи към някоя частна болница. Миналата година бяхме в подобно положение с мама, но диагнозата беше тумор в терминална фаза. Беше на кислород и й поддържаха сърдечния ритъм и кръвното с апарат. За съжаление мама си отиде ден преди да я изпишат (от частна болница) и не мога да дам отзиви.
Ако все пак откриете, се подгответе за баснословни такси. Това, което аз открих в Пловдив, беше от порядъка на и над 100 лв на ден, отделно такси за манипулации, лекарства и всичко останало. За съжаление от тежко болните никой не се интересува.
Мир на душите на всички починали и кураж на тези, които се грижат за такива хора.

Общи условия

Активация на акаунт