Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Ама какво да го правя този прах сега Laughing Да го напръскам пак, докато се позадържи или сега все пак върши някаква работа, въпреки че част от него е опадала?

# 376
Не знам дали върши работа, аз спрях да го ползвам. Крем Здраве ми свърши повече работа от тоя спрей.

# 377
  • София
Този спрей го ползваме по-скоро за мокри рани. За изгорено - крем от Костинброд или дефламол.

# 378
За такива е, когато е нарушена целостта на кожата от изгаряне или охлузване и от сорта и не е подходящо да се нанася нещо с размазване а искаш без да докосваш за да не нараняваш и още.
Пантенолът на спрей е със същата цел да не търкаш и мажеш с ръка но той е по-скоро за слънчево изгаряне или пък изгорено ама примерно първа степен, там просто има зачервена кожа но не е нарушена.

# 379
Тъй като нямам друго под ръка, днес ще си карам с него. На мехури е изгореното. През нощта не знам обаче как ще изкарам без да се спукат докато спя...

# 380
Ами... те трябва да се спукат. Не само да се спукат, ами да се изрежат даже. Така се прави, ако който се изгори, отиде на лекар да му обработят раната. Не знам колко са големи и как изглеждат твоите мехури, но за сън специално, е добре да ги обезопасиш с превръзка.

# 381
Осъзнах, че съм изпуснала реимунизацията срещу тетанус и дифтерия преди няколко години, мога ли да си я направя сега? Личната лекарка не ми се е обадила да каже.

# 382
Можеш. Но се приготви за кофти реакции, аз лятото я минах, не знам как се прибрах, щях да припадна пред болницата като излязох. Няколко дни след това не можех да си вдигна ръката. Като се зачетох из форума - то това е леката реакция, някои чак до хирурзи стигат...

# 383
Хайде сега! Чак пък толкова не е страшна. Имала съм топче колкото орех, мина си само, нищо не съм правила.

# 384
Осъзнах, че съм изпуснала реимунизацията срещу тетанус и дифтерия преди няколко години, мога ли да си я направя сега? Личната лекарка не ми се е обадила да каже.
По всяко време може да се направи, по едно време май искаха да си я платиш ако не е по времето когато ти се полага безплатно там по график, но нямам идея дали още е така и дали и тогава е било навсякъде. Те не са и скъпи мисля, моята лекарка тогава махна с ръка и каза че няма да ми търси да я плащам.
Не е от най-приятните неща, да ти я боднат и да я забравиш до следващия ден, но при повечето хора не е и чак страшна откъм реакции. На мен все ми се чудят че подавам дясната ръка, повечето хора предпочитат да не им е водещата защото си има дискомфорт малко и при движение. Ама аз като се знам че спя все на лявата страна... не ме устройва да е в лявата ръка и все дясната давам за бодене Grinning Колкото и да не е кой знае какво, първите дни си е дискомфортно при натиск.

# 385
Можеш, аз я правих вместо на 25, на 26. Реакцията при мен беше гадна подутина на ръката ( дадох лявата си ръка с умисъла, че съм десничарка и уж не я ползвам толкова лявата), съжалих. Болеше ме като зверска мускулна треска, не можех да си спя на тази ръка, събуждах се по средата на нощта, легнала на лява ръка и ми се приплакваше😂
Преди няколко години ми направиха против тетанус заради ухапване от куче, същия случай, дадох лява ръка, само че тогава вършех работа с тази ръка, та не ходих на работа.
Та в този ред на мисли помисли коя ръка ще дадеш😂.
Иначе други реакции не съм имала.
Не знам дали се заплаща нещо, на мен Лл не ми взима пари за нищо ( ако се женя ще го каня на сватба😂)

# 386
Здравейте,от даста време имам лека тъпа болка в горната част на челюстта към ухото,но не е ухото а челюстта. Когато отварям и затварям уста дясната страна на челюста прищраква . Дали болката се дължи на това и към какъв специалист да се обърна

# 387
  • до най-прекрасния мъж
Да, челюстната става е. И на мен ми ставаше така преди години, даже ми е и блокирала ставата и се е изваждала. С времето отмина. Ако болката е силна и блокира движението на ставата, можеш да се обърнеш към лицево-челюстен хирург.

# 388
Като говорите за дискомфорт при тая ваксина, си давам сметка, че такава не ми е слагана... да не кажа никога, но поне толкова време, че да нямам съзнателен спомен за това. Личният ни лекар беше "над тия неща" и не ни е викал за такива ваксини през последните... 20 години. Или пък ми е слагана някъде, но не ми е създавала проблем и затова не помня. Има ли проблем, ако не е слагана периодично?
На мъжа ми "тетанус" му е правена, защото все някъде се реже, дупчи, но на мен - не.

# 389
  • до най-прекрасния мъж
Аз със сигурност не съм си слагала на 25 и 35 години. За следващата, която ще е след няколко години, се чудя. Никой не ме е търсил, вероятно ги изписват на хартия като поставени.

Общи условия

Активация на акаунт