Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Направо ти го казват даже. Една санитарка трябваше да кара татко на скенер и ни вика, "Защо го мъчите човека, оставете го да си умре вкъщи"..... Weary
Не бяха лекарите такива преди. Някога са били на фиксирана заплата и вършиха работата честно и почтенно. Сега изкарват за 5 мин. някои по 100-200 лева и повече и се имат за богове, че нищо няма да им се случи....

# 361
Тази седмица в понеделник попаднах на такъв доктор Бог. Нямам думи. Претупа ме и накрая ми каза, че нищо ме нямало. Говореше и гледаше високомерно и презрително.
Ние искахме да потърсим сметка на 5-те доктора, при които ходи мама с вече видими признаци за аневризма, но никой не я прати на ЯМР, за да се открие тази аневризма. Но се отказахме. Няма наказан и отнето разрешение за практикуване на доктор.

# 362
  • Бургас
Дори и да ви пратят с направление на ЯМР отнема време по касата. Ако можете идете на частно. Веднага ще ви снимат. При аневризма времето е от голямо значение.

# 363
  • Sofia
Опасно ли е ако рибена кост забита някъде в гърлото престоява?
Снощи ми се случи това 🥺
Нямах хляб и пробвах с лаваш,но не успя да се махне...
Правих гаргара със сол,пих лим.сок,оцет,зехтин...
Ядох пуканки,ябълки...там си е и ме боцка понякога като преглъщам 😢
Дали може да се стопи от самосебе си?

# 364
Може и да направи беля. Иди да я извадят. И за такова съм ходила в спешното...

# 365
Дори и да ви пратят с направление на ЯМР отнема време по касата. Ако можете идете на частно. Веднага ще ви снимат. При аневризма времето е от голямо значение.
Късно е вече. Тя почина преди 3 месеца, като беше в будна кома 78 дни. Да почива в мир моята майчица, където и да е. Дано вече е намерила покой след адските мъки, които преживя. Само където на мен страшно много ми липсва. Не само тя. Но и тати ми липсва много. Много ми е трудно без мама и тати.
За рибената кост - на баба ми беше се забила рибена кост от таранка в гърлото. Ходи на лекар да я извадят. От тогава започна да има страх от ядене на риба с много кости. И мен ме е страх да ям риба с много кости. На такива риби толкова са дребни костите, че не можеш да ги видиш по време на ядене.

# 366
  • Бургас
Съболезнования за майка ви. Моя баща почина преди 3 години от рак и аз се сблъсках с мизерията и наглостта в бургаската болница.

# 367
  • до най-прекрасния мъж
Моите съболезнования, тежи, трудно е, не преминава с времето. Притъпява се, но не минава. Тате си отиде от рак преди почти 14 г, мама вчера стана година, откакто я няма.
Сблъскахме си и с държавна болница, и с частна. Разлика няма! Всеки си гледа интереса и парите.

Преди десетина дни и аз ходих при едно светило с ужасна болка в коляното, мисля писах и тук. Първо, отбеляза, че било празник и хората вече били на маса, пък той работел. После десет минути ме убеждава, че аз не знам къде ме боли. Добре, че поне бях с направление и ЛЛ е адекватна, та предписаното от нея лечение помогна.

# 368
Здравейте, има ли разлика между парацетамол и парацетамакс?

Позволен ли е парацетамакс за бременни?

# 369
Разликата е в производителя, едно и също е.

# 370
Анонимен_7 , за ЯМР има пътеки, когато не се иска разрешение от НЗОК, а иначе навсякъде за ЯМР записват за 2-3 дни напред. Жалко е, че така се получи. Светла й памет на майчицата ти.

# 371
Имате ли представа отичане на лице и клепачи дали може да е в следствие на грип или ковид? След хрема, кашлица и системно главоболие в продължение на 1 седмица и след уж излекувано възпаление на очите, от два дни съм като поничка в лицето. С оводнени и подути клепачи и торбички под очите съм, та чак и замъглено виждам. Нямам сърбеж или болка. Възможно е и да прекалих с обезболявящи заради главоболието.
За гърлото съм пила само Тавипек и билков сироп.

# 372
Аз се подувам от НСПВ (обезболяващи). Възможно е да е от тях.

# 373
Изгорих се по ръката и си взех цикатридина спрей. Преди не съм взимала от него, пробвала съм на Пантенол спрей-пяна. Не съм сигурна, че правя  нещата правилно - разтръсках го и напръсках  -  след 20-30 секунди всичко стана на бял "прах" и опада от ръката. Така ли трябва да бъде или съм напръскала повече/по-малко? На някои места прахът се позадържа - да напръскам пак или да го изтръскам?

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 17:46 от Drama Llama

# 374
Да, така става със спрея. И аз си взех преди време и много съжалих, че не си взех маз. Това става на прах и цапа, отвратително е.

Общи условия

Активация на акаунт