Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 754
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Ами тя подпухналостта си спада до вечерта. И сутрин отново съм с подпухнали очи.  Чак замазано виждам от това. Но вчера следобед като бях при нея, вече не бях така подпухнала. Поне главата спря да ме боли. Допускам, че може и пак да се наложи да посетя очен и че или не ми е минала напълно инфекцията, или нещо със слъзните канали не е наред.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 09:21 от Анонимен

# 406
Имала съм силни пристъпи по 1-2 седмици и бях подпухнала и аз. По принцип долния клепач на едното око ми има торбичка, другото не е толкова изразена.
Аз съм с мигрени от малка, ходих преди година две на невролог и ми изписа Топилекс, но от него не се чувствам добре и сега съм на Флунаризин, но честно казано започнах да го спирам и него и да се мъча да съм без хапчета.
Иначе при силен пристъп - Хедан, от време на време кафетин ( ако шофирате да внимавате, че има опиоид).
Смятам ако скоро не ми намалеят пристъпите да си сложа ботокс в нерва, предложиха ми го и ще видя как ще се повлияе.

# 407
На какъв специалист бихте завели 14 годишно момиче за често главоболие с мигренозен характер? Колебая се да не е синузит, носа й тече понякога и през лятото, с очите мисля, че е добре, но не съм я водила скоро на преглед. Дали има нужда от невролог или първо да изключим по-безобидните варианти? Аз ще питам личната естествено, но тя предишния път каза, че вероятно е от телефона. Може и така е, но да й го каже и специалист и белким го послуша. Така беше и за ушите, чак до Исул стигнахме и като каза професорката"Никакви малки слушалки, които се слагат в ухото, само външни.", спряха шумовете в ушите, а преди това на колко специалисти ходихме без резултат. И не е аз и баща й, да не сме й говорили за вредата от тези слушалки.                     Възможно ли е да я боли главата на хормонална основа? Бяхме на гинеколог и видя кистичка 15 мм, предписа противозачатъчни за регулиране на цикъла, но не съм й ги давала, исках да се консултирам и с детски гинеколог. Дъщерята обаче иска първо да я заведа на лекар за главоболието и не знам от къде да започна.

# 408
Ами от личния лекар, не виждам друг начин.

# 409
На какъв специалист бихте завели 14 годишно момиче за често главоболие с мигренозен характер? Колебая се да не е синузит, носа й тече понякога и през лятото, с очите мисля, че е добре, но не съм я водила скоро на преглед. Дали има нужда от невролог или първо да изключим по-безобидните варианти? Аз ще питам личната естествено, но тя предишния път каза, че вероятно е от телефона. Може и така е, но да й го каже и специалист и белким го послуша. Така беше и за ушите, чак до Исул стигнахме и като каза професорката"Никакви малки слушалки, които се слагат в ухото, само външни.", спряха шумовете в ушите, а преди това на колко специалисти ходихме без резултат. И не е аз и баща й, да не сме й говорили за вредата от тези слушалки.                     Възможно ли е да я боли главата на хормонална основа? Бяхме на гинеколог и видя кистичка 15 мм, предписа противозачатъчни за регулиране на цикъла, но не съм й ги давала, исках да се консултирам и с детски гинеколог. Дъщерята обаче иска първо да я заведа на лекар за главоболието и не знам от къде да започна.
Моите мигрени започнаха в тийн годините.
Възможно да е на хормонална основа, защото покрай Мц се влошава състоянието ми. Болката е едностранна, предимно от ляво, като ме боли цялата страна, лошо ми е, гади ми се и ми дразнят светлини, миризми, вкусове, общо взето ако мога се завивам на хладно, тъмно и без никакви шумове. Синузита може да се открие с рентгенова снимка, но според мен идете първо на невролог, той ще прецени, може да трябва да се прави снимка и на прешлени и тн.

# 410
Здравейте дами, майка ми от няколко години има чести и перманентни болки в краката и кръста, особено в есенно-зимния период, ходихме на дваме уж добри невролози, слагахме инжекции, пие Милгама, Магнезий и какви ли не билки, но не може да реши проблема, няма прищипвания, на периоди е. В последно време нощем почти не спи от болки.Някой някакви препоръки и личен опит за нещо, което да реши въпроса...

# 411
Нещо за хронична задна хрема да препоръчате? Нещо изпитано.
Нещата от ЛЛ не вършат работа.

# 412
  • Бургас
Моята задна хрема я оправих с хомеопатия, преди това нищо не ми помогна или имаше временен ефект. Не вярвах особено че ще се получи, но човек накрая е готов на всякакви алтернативи.
Калиум бихромикум 9 взимах, но при всеки е индивидуално и едно лекарство може да не действа еднакво при всеки.

# 413
# 414
Нещо за хронична задна хрема да препоръчате? Нещо изпитано.
Нещата от ЛЛ не вършат работа.
От ЛЛ за такива случаи трябва с направление за УНГ да ви изпрати, а не с рецепта...

# 415
Привет 🤗
Моля за препоръки за добър ревматолог!

# 416
София Мед, д-р Първолета Петева - страхотен лекар и прекрасен човек!

# 417
  • София
В супердок часовете за д-р Петева са чак за 12 януари...

# 418
В супердок часовете за д-р Петева са чак за 12 януари...
Да, твърде напред във времето има часове.

А някой в Бургаска област?

# 419
Гръцкия разхлабващ мармалад Лаксатинил съдържа ли билката сена?
Пише, че съдържа касия cassia pulp, което намирам и като име на друго растение, и като друго име на сена.

Общи условия

Активация на акаунт