Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 747
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Може от хемороиди, но по-вероятно е бактерии. Пусни си чревни изследвания.

# 451
Как се казват точно тия чревни изследвания и за паразити и каква е цената долу горе. Не ми се минава през личната затова.

# 452
Питай в МБ лаборатория.

# 453
  • Бургас
Как се казват точно тия чревни изследвания и за паразити и каква е цената долу горе. Не ми се минава през личната затова.

Може да посетите първо специализирана  лаборатория за паразитни изследвания ако имате такава във вашия град. Там ще ви дадат най-адекватна информация. По принцип всяка лаборатория уж предлага такива изследвания, но повечето карат пробите на друго място. В нашия град има една такава специализирана лаборатория и там има лекар паразиторог постоянно, който ми даде много важни съвети как се взима пробата, после при лечението на сина ми и профилактиката, защото то не е само да се пие едно хапче и толкова. Спазват се много строги правила на чистене в къщата определен период. Но да не ви стресирам, нека първо минат изсредванията, защото може да е всичко.

# 454
  • София
ЛЛ може ли да издаде направление за снимка на бял дроб? 2020 в ковида си спомням, че ЛЛ ми издаде, но сега не знам дали не трябва да се мине през пулмолог... с новите "схеми".

# 455
  • Planet Earth 🌏
ЛЛ може ли да издаде направление за снимка на бял дроб? 2020 в ковида си спомням, че ЛЛ ми издаде, но сега не знам дали не трябва да се мине през пулмолог... с новите "схеми".

Може.

# 456
Така беше и за ушите, чак до Исул стигнахме и като каза професорката"Никакви малки слушалки, които се слагат в ухото, само външни.", спряха шумовете в ушите, а преди това на колко специалисти ходихме без резултат. И не е аз и баща й, да не сме й говорили за вредата от тези слушалки.
Аз ползвам само такива слушалки, вече 15+ години, като ги слагам почти ежедневно, и никога не съм имала каквито и да е проблеми с ушите. Та, въобще не е вярно, че са обективно вредни - вероятно е валидно само за хора, на които поначало ушите са им слабо място.

Синузита може да се открие с рентгенова снимка, ...
Аз знам, че рентгеновата снимка, като диагностичен метод за наличие на синузит, е силно ненадеждна, та по тази причина, не се препоръчва. Скенер или ЯМР са специализираните изследвания, които биха показали реалното положение.

Нещо за хронична задна хрема да препоръчате? Нещо изпитано.
Нещата от ЛЛ не вършат работа.
Според мен, първо трябва да се открие на какво се дължи тази задна хрема и в последствие да се третира първопричината, а не изолираният симптом.

# 457
  • Mediterraneo
Е, да, ама колко лични лекари ще дадат направление за скенер или ЯМР за синузит?

# 458
Аз си пускам почти всички изследвания платено. Simple Smile Не бих чакала или пестила пари, щом става въпрос за здравето ми.

# 459
Вижда се и на обикновена рентгенова снимка. Аз преди две години,  от ноември до февруари, бях с ужасно главоболие. Нито секрет от носа, нито намек някакъв, че може да е от синуси.
Понеже от болката вдигах кръвно до 150, най-напред се почна с лекарствата за това. Без никакъв ефект, нито болката минава, нито кръвното спада. Но болка и чудо, направо си рева и хамен -хамен да приема, че така ще е завинаги, личният лекар нещо му присветна, та ме прати на снимка на главата. И още на разчитането написаха синузит, а после УНГ с един антибиотик ме излекува за пет дни, а пих лекарството общо десет.

# 460
Е, да, ама колко лични лекари ще дадат направление за скенер или ЯМР за синузит?
По-скоро за специалист трябва да дадат, пък вече той да преценява от какво изследване има нужда. Ами кофти че у нас ЛЛ вместо предимно да разпределят пациенти и да лекуват само най-тривиалното, често се опитват и да ги лекуват от неща дето си има специалисти за тях и не е тяхна работа.

# 461
Първо я праща на очен педиатърката, той евентуално да даде направление за невролог и ако не е и това, вече ще видим къде ще я пратят. Като я прегледа, каза, че според нея не е синузит. В понеделник ще звъня на очния лекар, за който ми препоръчаха да запазя час, защото тази седмица беше отпуска и не си знаеше графика за ноември.

# 462
  • Бургас
Събуждам се всяка нощ от месец насам. Събуждам се от болка в дясната ръка. Болката е от лакътя до китката, сякаш мускул ме боли, сякаш съм носила нещо много тежко. А цялата длан ми е почти като чужда - изтръпнала. Не извършвам някакви тежки физически усилия, не пиша много примерно и изобщо не си натоварвам много ръцете. Кофтито е, че от два дни почна и лявата ръка така да става, макар и доста по-слабо. Да, знам че трябва да отида на лекар, но няма как в близките дни.
Знаете ли какво може да е това нещо?

# 463
А пръстите изтръпват ли? На мен ми изтръпват. Имам шипове на врата и стеснен карпален канал. И от двете неща може да са симптомите.

# 464
  • Бургас
Изтръпват, контролът над тях ми е намален чувствително - като вдървени.

Общи условия

Активация на акаунт